06-02-2019, 20:35 PM
Ei no solvuda pole siin küll mõtet.Teeme ära ,raud osa on mul olemas tehke elektroonika pool,proovime kas saab käima.
(06-02-2019, 20:35 PM)uko Kirjutas: Ei no solvuda pole siin küll mõtet.Teeme ära ,raud osa on mul olemas tehke elektroonika pool,proovime kas saab käima.
(06-02-2019, 22:48 PM)Janka Kirjutas: Seda pulli vaataks isegi.
Kuidas odavate juppidega keto iga ilmaga sama heaste töötab nagu tehases külge poogitud kallitega.
Et kas saab kõik pikkused-jämmused puuliigiti õigesti mõõtma ja tihud reaalsusega sobivaiks klapitatud või viskab samasuguse villase sisse nagu ses eelnenud videos, milles kodukootud pikkusemõõdikul kõigest 25cm pääle vähemalt kaks cm ero sees.
(06-02-2019, 21:28 PM)diesel Kirjutas: vaatan siin igasugu videoid ja mitte ei meeldi see lõka-lõka laasimine.Uus mänguasi ja amatöör puldis kokku on tõesti selline paras "ikaldus". Aga ikkagi kiirem, kui käsitöö. Kuu aja pärast teeb sama vend juba raudselt kordades nobedamalt. Aga pole seegi komplekt Farma+Tapio160 traktori sappa odav mänguasi omale hobiks ja väga palju tuleb metsa lõigata, et üldse tööd teha mahuks...
võrdluseks kõrvale näiteks pisike hypro ja laasib justkui oluliselt asjalikumalt, muidu ka nagu oleks jumekam.
hind muidugi ka kohe topelt lõksutajaga võrreldes.
(07-02-2019, 00:34 AM)PlyVal64 Kirjutas: ...
Ja enam jälle ei tundugi sõiduautogi sabas metsa veetav ja seal ise ringisõitev Kranman P25 Processor oma 21K€+kõm hinnalt kallis? Sellega säästad ikka hulga puid kasvama! Asi siis ATV ja haaratsiga haagis juurde...
...
(07-02-2019, 08:13 AM)v6sa Kirjutas: ... Kogu see paduroheliste "säästva metsanduse" idee lõpeb otsa selle koha peal, kui kellegi on metsast tükki puud vaja ja selgub, et kahel jalal ikka ei viitsi seda välja tuua.Kas ikka on kõik padurohelised? Võib-olla lihtsalt säästlik peremees ... mu isa oli sündinud 1921 ja seega täismeheks saanud veel EW ajal ning ta rääkis kuidas siis metsa tehti, iga puu ikka vaatas peremees üle ja valis vastavalt vajadusele, mis võtta ja milleks. Ka nõukaajal valis kadunud vanamees ise puu välja, viis siis kättpidi majandi metsavahi puu juurde ja lasi omale müügiks ära märkida, sõpruse saega maha ja hobusega välja ... ei mingit metsa kahjustamist.
(07-02-2019, 08:13 AM)v6sa Kirjutas:(07-02-2019, 00:34 AM)PlyVal64 Kirjutas: ...
Ja enam jälle ei tundugi sõiduautogi sabas metsa veetav ja seal ise ringisõitev Kranman P25 Processor oma 21K€+kõm hinnalt kallis? Sellega säästad ikka hulga puid kasvama! Asi siis ATV ja haaratsiga haagis juurde...
...
Kui eesmärk on võimalikult palju puid säästa, siis mille kuradi pärast üldse metsa minna? Las kasvab, säästuvad kõik (mis loodusliku valiku üle elavad). Kogu see paduroheliste "säästva metsanduse" idee lõpeb otsa selle koha peal, kui kellegi on metsast tükki puud vaja ja selgub, et kahel jalal ikka ei viitsi seda välja tuua.
(07-02-2019, 12:48 PM)PlyVal64 Kirjutas: Aga ütle, miks peaks puid, eriti noori puid, RAISKAMA? Soome keeles on see suisa vägistamine ehk puupedofiilia
...
Jah, säästlikkus algab iseenda peast ja tegudest ning hullusk ei tohi minna aga vähegi mõistlikku säästlikkust naeruvääristada ka ei maksa. Ei ole neil öko-ullikestel ka alati kõige lollimad mõtted, mõnikord on need lihtsalt sellises mahus või kiirusega teostamatud. Ja Sa vist ei vaadanud või kuulanud mõttega Rootsi homesteadi Meeste mõtteid nende metsade majandamisest - PROFI poolt. Kusjuures see Tim on nii kõva tegelane, et Talle antakse Alstor kodumetsas küttepuu tegemiseks testile. No ei ole "lambivend"? Et on loll, püüdleb säästlikuma kodumetsa majandamise poole???
(07-02-2019, 10:01 AM)honkomees Kirjutas:(07-02-2019, 08:13 AM)v6sa Kirjutas: ... Kogu see paduroheliste "säästva metsanduse" idee lõpeb otsa selle koha peal, kui kellegi on metsast tükki puud vaja ja selgub, et kahel jalal ikka ei viitsi seda välja tuua.Kas ikka on kõik padurohelised? Võib-olla lihtsalt säästlik peremees ...
...
(07-02-2019, 12:48 PM)PlyVal64 Kirjutas: Mul oli valus sedasinast murutrakatsi kastis puud maha võtta ainult selleks, et saaks autoga metsa. et puudu jäi 2 puu vahel 10senti!!! See 1.60 on suisa ideaalne mändide kasvutihedus pikaks oksavabaks tüveks.
(07-02-2019, 16:02 PM)2715 Kirjutas:(07-02-2019, 12:48 PM)PlyVal64 Kirjutas: Mul oli valus sedasinast murutrakatsi kastis puud maha võtta ainult selleks, et saaks autoga metsa. et puudu jäi 2 puu vahel 10senti!!! See 1.60 on suisa ideaalne mändide kasvutihedus pikaks oksavabaks tüveks.
Kui ma vaatan seda metsa taustal siis paistab olema tegu noore kasvava metsaga mis ei ole hetkel liiga tihe siis seal ei oleks vaja üldse mitte midagi torkida vaid lasta omasoodu kasvada raieküpsuseni.
Kui tahta aga pikema aja peale ja soov saada jämedamat puud siis selleks peab ikkagi harvendama sest 1,6m vahega mänd päris suureks puuks ei kasva vaid nad venivad pikaks, kasv jääb kinni ja ka tuulemurru võimalus on suurem.
(07-02-2019, 17:05 PM)Inri Kirjutas:(07-02-2019, 16:02 PM)2715 Kirjutas:(07-02-2019, 12:48 PM)PlyVal64 Kirjutas: Mul oli valus sedasinast murutrakatsi kastis puud maha võtta ainult selleks, et saaks autoga metsa. et puudu jäi 2 puu vahel 10senti!!! See 1.60 on suisa ideaalne mändide kasvutihedus pikaks oksavabaks tüveks.
Kui ma vaatan seda metsa taustal siis paistab olema tegu noore kasvava metsaga mis ei ole hetkel liiga tihe siis seal ei oleks vaja üldse mitte midagi torkida vaid lasta omasoodu kasvada raieküpsuseni.
Kui tahta aga pikema aja peale ja soov saada jämedamat puud siis selleks peab ikkagi harvendama sest 1,6m vahega mänd päris suureks puuks ei kasva vaid nad venivad pikaks, kasv jääb kinni ja ka tuulemurru võimalus on suurem.
Täpselt nii.