Postitused: 3,247
Teemad: 18
Liitus: Apr 2012
Maine:
27
Ise pole metsamees olnud, aga mäletan selgelt veneaegset pullide järgset lanki - inetu oli aga suht sile, igal pool sai rahulikult käia ja paari aastaga oli kõik ok. Nüüd on lankidel ligi meetrised vaod, kust turritavad välja allapandud peenpalgijupid ja käsivarrejämedused oksad, isegi ATV-ga ei saa metsast põtra välja tuua, ajus käimine on ka nagu Erna retk.
Postitused: 699
Teemad: 26
Liitus: May 2004
Maine:
10
10-03-2019, 10:44 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 10-03-2019, 10:45 AM ja muutjaks oli
uko.)
Eks ettevõtjad loevad raha eelkõige.hetke seis on ju aetud absurdini välja,riigihanke võidab odavaim pakkumus,tobe sõna .Ja tingimus on et tehnika peab olema uus.Uus komplekt lõikaja ja vedaja maksab vast kusagil700 tuhhi plus käive.Muidugi suuremjagu ettevõtjaid ei maksa seda kinni,ikka liising või midagi.Aga olen kuulnud ,et eriti kõvad mehed ostavad välja.Et üleüldse midagi toota ja saada peab koguaeg tegema ja palju.Uus Metsis 808f pidavat kuulu järgi kaaluma 32 tonni!.Peale läheb vist ka peale 35 tihu palki.Jämedalt 70 tonni liigub kuhu?Põhjapoole ikka,kuhu siis veel.Ja erametsa omad kipuvad riigimetsast eeskuju võtma.Eriti hinnapoliitika mõttes.Ja päälinna pankurite ja majandusgeeniuste arvates ma ei oska majandada,vale ärimudel ja mis kõik veel.Neivelt soovitas natuke aega tagasi raha juurde küsida,ärge tehke odavalt.Kelle käest ma küsin?Muidugi ei tasu seda jama niiviisi teha.Aga hetkel muudmoodi veel ei oska hästi.Üritame areneda.
Postitused: 3,173
Teemad: 37
Liitus: Sep 2006
Maine:
148
Suur vahe on ka inimeses kes vedajat juhib.
Maru lihtne on sõita koguaeg ühte jälge ja kui vähegi kandev pinnas all on siis vedaja põhi on kitsam kui rataste laius ning nii ta põhjapeale ei jää vaid veotee läheb järjest sügavamaks.
Kõige sügavam mida ma näinud olen on olnud 1,5m...
Ise ikka sõitsid kus laius vähegi lubas kahte, isegi kolme ja nelja jälge ning maha jäi ühtlase porikihiga kaetud tee kus rööpaid ei olnud.
Teine mees kõrval aga sõitis sügavad jäljed sisse.
Üks tähtis asi on ka kõikumine mida paljud ei arvesta.
Nimelt kui pinnas järgi annab siis millestki kõvemast üle minnes teeb ratas sinna kõrvale lohu, siis sinna läheb tagaratas ja siis teeb esiratas uue lohu.
Tulemuseks on see, et vedaja kõigub nii kõvasti küljele et endal on paha olla ja ümber ka võib minna.
See tuleb õigel ajal ära tabada ja alustada väikse kiirusega seniks kui pinnas on kokku surutud.
Siis pärast saab kiirust tõsta.
Postitused: 3,717
Teemad: 30
Liitus: Feb 2013
Maine:
64
Mul on järg kadunud. Millest jutt käib praegu... kas erametsas majandavast omanikust, talumehest kellel on vaja 30 ruumi puid teha, PlyValist kes tahab teha kergemat hobihooldust või profi lõikajast, kes sõidab läbi eesti kõikidel pinnastel ja igal ajal, papi hunnik silme ees kõlkumas, et saaks liisingud ja pere rahuldatud? Ma teeks ettepaneku, et prooviks täpsustada majandatavat teemat milele konkreetne masin/lint/ratas/mis iganes asi on suunatud, vastasel juhul läheb asi ikka täiesti lappama.
Parem varblane käes, kui kajakas pea kohal!
Postitused: 3,290
Teemad: 16
Liitus: Feb 2010
Maine:
60
Teema läks ju peale teist lehekülge juba utoopiliseks.
Aquila captas non muscas.
Postitused: 699
Teemad: 26
Liitus: May 2004
Maine:
10
No meite maailmanurgas on seda krõbisevat ikka vähevõitu,muidu võiks ju kopteriga vabalt teha.Aga uus valitsus keerab vast riigi tõusuteele ja nelja või isegi vähema aasta pärast oleme kõik kröösused.Aga see vist teine teema juba.
Postitused: 10,737
Liitus: May 2005
Maine:
129
Tehti ka meil ja vist tehakse ka sel aastal, kui kuuldused paika peavad.
Postitused: 941
Teemad: 1
Liitus: Jan 2005
Maine:
13
12-03-2019, 13:29 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 12-03-2019, 13:30 PM ja muutjaks oli
cesium.)
See all kõlkuva saega on ikka rohkem hoolduse rubriigist kui otseselt metsategu
Postitused: 3,173
Liitus: Sep 2006
Maine:
148
See päris metsategu helikopteriga käib vähe teisiti.
Kellel vererõhk tõuseb kui on vaja 3m laiust teed sisse lõigata või läheb süda rütmist välja kui jälg jääb maha siis see meetod on just teile.
Ameerikamaal tehakse seda aga kohtades kus on rahvuspark või erosiooniohtlik piirkond ja väljavedu pole teisiti mõeldav.
Postitused: 392
Teemad: 4
Liitus: May 2013
Maine:
6
Jah, ühe sillaga jäik käru käib külili küll, kui piisava hooga kännu pealt põrget teha. Haakesõlm ja sellel aparaadil keskliigend peab probleemideta pöördumist lubama, muidu on jama majas.
Teistpidi kuna see on üsna kitsas, siis saab ja mahub paremini kännust mööda ka sõitma.