(02-05-2019, 00:08 AM)motamees Kirjutas: (01-05-2019, 21:50 PM)Aspelund Kirjutas: Hind on küll väga optimistlik. ...
A.
Kui neti müügikuulutusi vaadata, siis mul tekib tunne, et ma olen miljonär.
Laatadel on viimasel ajal kogunenud selline seltskord kes hindade kohapelt ikka väga kõvasti pilgutab , hindasid alla praktiliselt ei lasta ning nii nad veavad oma sodi aastakümneid edasi - tagasi ootamas kergeusklikku ostjat keda aga ei tule ega tule
Selle aasta esimesel suuremal Luige laadal olid väga kallid hinnad olnud ja ega Kurtna laat siis ei taha sellest maha jääda
Vanasti olid turud ja laadad sellised odavate hindadega kohad , nüüdseks on muutunud mingiteks hirmkalliteks butiikideks kus igasugu sita eest hingehinda proovitakse küsida aga see ei taha millegipärast õnnestuda
Mingi hariliku toote eest mille ma võin igal ajal osta samalt müüjalt 1-3 euriga otse küsitakse tulul kohe 10-15 euri ja küsijaks sama müüja
Laada lõpuks aga küsimuse peale et kas oma müügiplatis raha + sõidukulud ikka tagasi sai kostab vaikne vastus et jah , saingi selle raha tagasi aga rohkemat mitte
Ma ei oskagi nagu arvata milleks teha ära suhteliselt suur töö , koguda suur ports asju kokku ( teinekord ka päris raskeid esemeid ) , vedade see kogu kola kusagile platile , panna välja proovida seda müüa päev otsa kuumas ja külmas , vihmas ja lumes ning kokkuvõttes lõpetad nulliga
Laatadel liiguvad ka osavad vargad kes väärtuslikud tooted külmalt pihta panevad , olen ise näinud kuidas mingi 200 euroseks hinnatud Stalini pronksst büst laua pealt kotti aeti ning sisse vehiti