19-07-2019, 00:01 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 19-07-2019, 00:04 AM ja muutjaks oli
viplala.)
Lõustaraamatu veergudelt...
Eile kruiisisin siis stiilselt oma 1973 aasta Riga võrriga linnas ringi, kui korraga sattusin foori taga kõrvuti kokku selle Bolti elektrilise tõukerattaga. Tüüp sellel oli suht ülbe ja vaatas minu sõiduriista veidi nagu üleolevalt. Tegi must nutikaga pilti ja siis kihistas naerda. Kuna fooris oli ikka veel punane, siis ta hakkas nihelema ja ei saanud kuidagi jätta kommenteerimata.
"Kuule papi, käes on 21 sajand, elektriajastu, fossiilsed kütused on aut".
"Papi? Kes siin papi on?Ah? Ja mida sa hüppad, see on Riga-7, poiss, võrrinduse tippteos. Sa fekaal ei tea sest midagi, terasest raam, ehtsast kautšukist kummid, kassinahast sadul. Jõuülekande süsteemile pole teist analoogi maailmas. Kuradima lenksu ise painutasin endise lendurist naabrimehe käest saadud Tupolev-22 duralmiiniumist, mis ta peale penisonile minekut lennuki küljest ära kangutas ja hõlma all väeosast välja viis. Pealegi õiged mehed istuvad ikka sõiduvahendil selga, mitte ei sitsi püsti peal nagu sina, jalad asetatud nagu balletitantsijal.
"See sinu Riga on vana ront, ja milleks üldse omada, see on rendi elektrikas, Segway, kõige uuem mudel Ninebot 9, elektriliikurite koorekiht, kuula kuidas kui vingelt elektrimootor töötab" ja tuuritas gaasiga.
"Koorekiht mai äss, ma sellise hädise kõlaga mikromootoreid krõbistan hommikusöögiks. Ilma piimata".
"Oioi... aga mis sa siis teed, kui fossiilsed kütused otsa lõpevad, mis sa siis teed?"
"Mis sa jutustad, maakera on bensiini seest täis, tee auk sisse, pumpa küts välja, siis vala paaki ja anna tuld" Pealegi sinu selle elektrilise konserviavaja aku laadimiseks tuleb elekter söekaevandusest“
"Ei tule, tuuleenergiast tuleb, kodulehel kirjutati!“
„Kodulehel kirjutati... kodulehel võib kõike kirjutada, kodulehel võib kirjutada ka, et ehitasid ise püramiidid... Aga sa üldse tead kus tuuleenergia tuleb?"
"Muidugi, tuulest"
„Just, aga tuul tuleb jälle sellest, et ma oma Rigaga sust täisgaasil mööda kiman, nii et see sul kõrvad laperdama lööb, selles tulebki tuul“.
Tundus, et elektrikutil polnud enam midagi asjalikku vastu öelda polnud, ja siis pistis sapiselt "Sa sööd vist liha ka?"
"Muidugi... mis küsimus see üldse on...vorsti, sardelli, viinereid, sealiha, põtra, kitse, jäneseid.... kõike, mis kunagi on aedikus või metsas karjunud ja vähegi liigutab, seda ma söön ja lakun taldriku ka veel puhtaks!"
Foori ilmus kollane. Elektrimees tuuritas aktiivsemalt oma piriseva mootoriga
"Kuule vanamees, tahad, teeme sinna järgmise ristmikuni võidu. Siis vaatame, kummal kõvem riist on all, kas sinul - väljasureval dinosaurusel, või minul tulevikumehel. Kui ma võidan, teed mulle Telliskivis veganburksi välja ja kui sa võidad...siis... mis sa siis tahad?"
"Sinu tüdruku telefoninumbrit"
Segway tüübil tõmbas korras moka kinni aga siis noogutas, ok.
ROHELINE!
Keerasin punni põhja. Riga sööstis paigalt aga see kuradima elektrimees tõmbas kohe ette ja hakkas vaikselt eest ära libisema. Õnneks on aga igal Rigal salarelv, nimelt saab mootori tööle pedaalidega peale vändadata. Lisasin edasiliikumise võrrandisse kondimootori klassikalised hobujõud ja hakkasin vaikselt vahet vähendama.
Siiski vajasin aga veel lisa kicki. Just sellisteks maailmavaatelisteks konfrontatsioonideks on mu Rigale paigaldatud teatav nitrosüsteem, mis minul hetkel annab lisapoweri 1 eurosest Hiina poest ostetud vana õhuvärskendaja/juukselakk balloonist. See on korralik keemia, korralik osooniaugu tekitamise materjal ning lisaks juuste lakkimisele ja õhuvärskedamisele saab sellega ka vana värvi seinalt eemaldada ning vajadusel ka veeloomastikku tappa.
Keerasin kraani lahti, juukselakk/värvieemaldaja pihustus silidrisse... Riga mootor lasi endast välja sõjahüüu nagu Bruce Lee "Enter the dragon" filmis ja sumpast lõi välja kahe meetri pikkune tuleleek. Tõmbasin elektritüübile kiirelt järgi ja läksin möödagi. Tulelont käis tüübil üle näo ja põletas tal puust prillid ees ära, nii, et see tuhaks pudenes ja ta tõmbas selle endal kurku ja hakkas köhima. Seejärel kaotas ta juhitavuse ja põrutas vasta puud.
Pidasin kinni ja läksin appi. Tüübil oli peas veritsev haav aga ma lasin selle sama juukselakk/ haavaparandajaga kinni ja korras.
Ta neiu telefoninumbrit ootan siia maani, tal vist ikka polnud naist. Igaljuhul eile sain talt postipaki, kus sees mingi imelik pehme toru, mis pidavat sinna samuse otsa käima ja siis pidi ON vajutama. Ei hakanud mina proovima. Saab veel elektrilöögi. Igaljuhul elekter ja muu tilulilu jäägu naistele, diisel, bensiin, tavott ja kettülekanne meestele.
Parem varblane käes, kui kajakas pea kohal!