Postitused: 259
Teemad: 2
Liitus: Jul 2009
Maine:
18
Liigne ohutus ei jookse kunagi mööda külge maha ja Eestis on ikkagi kohutavalt palju tööõnnetusi seega pole neid veste ja kiivreid kunagi liiga palju. Kergemad tööõnnetused vaikitakse maha ja need ei jõuagi Exeli tabelisse. Nii kui tööline puutub töö juures roclat on juba turvajalanõud nõutud. Samuti ei raatsi tööandjad osta korralike sertidega redeleid vaid ostetakse kõige odavam saast kuskilt marketist. Siis ongi tavaline, et tullakse kuskilt lae alt vigasena alla pirni vahetades.
Nii ajuvaba kui see ei tundu siis toidupoe kassapidaja peaks ka kandma turvajalatseid. Sõbra naine töötas väikses külapoes ja õlle külmiku sisu kohendades kukkus üks õllepudel nii õnnetult suure varba peale, et päris pikalt oli haiguslehel. Oleks turvaking jalas olnud, oleks õnnetus olemata olnud.
Postitused: 3,312
Teemad: 44
Liitus: Sep 2009
Maine:
38
vabandust. nüüd ma ei saanud üldse aru.
misasja see tellija peab vastutama?
läen töökotta sarniiri vahetama ja auto lähedalegi ei lasta, aga vastutan ikka?
aga katust vahetades on kuidagi sisteem teine vä?
ja olgugi, et ma ise keeran neljast mutrit kindaga ja vajadusel nokin nina ka, siis ometigi tahaks
teada, miks see kinda teema niimoodi tähtsaks sai?
näituseks minu vanaisa ei pand naljalt isegi kõva külmaga käpikut kätte, aga tõid tegi palju erinevaid ja väga hästi ja osavalt.
sai ilma kinnasteta hakkama küll.
Postitused: 2,275
Teemad: 11
Liitus: Oct 2008
Maine:
65
Ära aja joga suust välja, diesel.
Ilmselgelt on ehitusobjekt ja autoremonditöökoda kaks täiesti erinevat keskkonda, kus töö turvalisusele kehtivad ka täiesti erinevad nõuded.
Ilmselgelt pole sa iialgi lahtiste simadega ringi vaatanud, mis mujal maailmas veel kümnekonna aasta eest toimus ja mismoodi sellest kõigest õppust võeti, kui kõige kallim ressurss e. spetsialiseeritud kvaliteetne inimtööjõud ühtäkki otsa hakkas saama. Kannata veel aastakest viis-kümme ja jookseb siin maal ka kõik noolsirgelt Kohalik robustne ja enese ning teiste tervisest hoolimatu matsikari vahetatakse koolitatud võõraste vastu välja.
Postitused: 3,312
Teemad: 44
Liitus: Sep 2009
Maine:
38
ma küsisin viisakalt. aga sinust on vist saanud kõiketeadja euroametnik.
kahju muidugi.
ja sellest ma ikka aru ei saa, misasja sa öelda tahtsid.
no järelikult olen ma liiga loll.
vabandan.
Postitused: 10,735
Teemad: 37
Liitus: May 2005
Maine:
129
Jajah, ilmselgelt on töökindad euruammetniku tunnus.
Postitused: 755
Teemad: 2
Liitus: Nov 2013
Maine:
13
Tere.
Kes need "koolitatud võõrad" oleks , et kust maailmanurgast nemad siia siis tuleksid ? Ma täna kuulsin vikerraadiost uudist , kus oli umbes selline tekst : Riigihalduse minister Jaak Aab peab vajalikuks avaliku teenistuse töökohtade täitmist senisest suuremal määral muukeelsete isikutega ja selleks tuleb parandada sellekohast teavitust .
Olen nüüdseks mitu tundi seda uudise originaali leida aga , tulutult .
Esimene mõte oli mul seda uudist kuuldes - Ehe näide alkoholi kahjulikusest inimese organismile .
Edvard.
Postitused: 1,841
Teemad: 21
Liitus: Aug 2008
Maine:
8
Kodus nö. hobikorras võib teha mida iganes. Tööl päevast-päeva mõningaid töid ilma kinnasteta ei tee keegi.
Postitused: 1,488
Teemad: 20
Liitus: Apr 2007
Maine:
50
Diesel ma ka vist liiga loll,et Janka jutust aru saada. Mina tellin töö ettevõttelt X kes asja algusest lõpuni valmis teeb. Milles mina vastutama peaks?
Kõik abistavad tegevused orkide arvukuse vähendamiseks. 4x4 ja muude vajalike autode korrastamine ning kõiksugu eriprojektid.
MTÜ Toeta Ukrainat EE522200221082095744 Swedbank`is ja märgusõnaks (Autod Viimsist rindele)
Postitused: 3,142
Teemad: 60
Liitus: Jan 2003
Maine:
35
Paksusmasinal läks võlli otsast rihmaseib loksuma, kiil pihta saanud, võll ja seibi ava jälgedega ja tsentri polt loksub. Viimasega lihtsam, keeret/polti saab pikemaks, kiilu saab uue, aga seibi lõtk on millimeetrites. Lahendusi ilma võlli välja tõstmata (100+kg)? "peiliplekid" ei ärata usaldust, liimid jms samuti. Seib treialile, auk suuremaks ja vahepuks?
Postitused: 2,952
Teemad: 35
Liitus: Jan 2012
Maine:
31
Kas võlli ots on ümmargune ja tsentris.
Ma mõtlen siis hetkel koos kahjustusega.
Või siis mis on üldse võlli kahjustused.
Maine:
31
Kinnastest rääkides võtke lahti nt. Tamrexi leht või astuge sinna sisse ja seiske seal leti ees ja vaadake valikut. Õige kindaga on töö tegemine hoopis teine tera kui vale kindaga.
Postitused: 1,488
Teemad: 20
Liitus: Apr 2007
Maine:
50
Kindal ja kindal on vahe. Mul vist tööl kasutusel mingi 5 erinevat kindaliiki. Keevitamist ja õmbluste rellakaga puhastamist ei kujuta hästi ette ilma paksust nahast kinnasteta. Saab ka õhukeste puna/valgetega aga miks. Neid kulub nagu leiba siis. Maalritel on mingid oma spets hingavad kindad ja vahest kasutavad ka tavalisi õhukesi kummikaid. Samas värvipüstolite pesemise kapis kasutusel mingid paksud lahustikindlad pikakäisega kummikad. Siis on need tavalised üldised töökindad(puna/valged). Aga peenemat mehaanika nokitsemise tööd ei suuda mina kindaga teha. Olgu kui õhuke ja liibuv tahes. Eks see ole maitse küsimus. Öelda,et keegi kohe mõtetu on kui ta kinnast ei kasuta on nagu natuke liig.
Aga eks tööandjale on ka kasumlikum kui töölisel sobilikud töö/kaitsevahendid on. Rivist väljas tööline ju tööd ei tee
Kõik abistavad tegevused orkide arvukuse vähendamiseks. 4x4 ja muude vajalike autode korrastamine ning kõiksugu eriprojektid.
MTÜ Toeta Ukrainat EE522200221082095744 Swedbank`is ja märgusõnaks (Autod Viimsist rindele)
Maine:
31
Üks küsimus jah.
Sõiduauto salongis oleva tahavaate peeglist taha vaadates, tagumise auto esitlesid, olen märganud korduvalt järgnevat.
Kui tagumise auto esituled on led siis osadel on nn. loksumise efekt. Samu tulesid väljas olevate peeglitega vaadates see efekt puudub. Samuti ei "loksu" kõik led tuled salongipeegliga vaadates.
Loksumine tähendab siis seda et peeglist vaadates on tunne nagu tuled oleks auto küljes lahti ja valgus peeglis loksub üles alla nii nagu teekonarused seda võimaldavad.
Mõnel juhul tundub et ei loksu aga vilgub ehk virvendab. Seda siis kõik salongipeegliga ja mitte väliste tahavaate peeglitega. Mis selles salongipeeglis selle valgusega toimub.
On keegi veel märganud?