mul on nüüd maalrite poolt lõpetatud garaaži sisustamine teemaks. Valgustusega sain head nõu ja muutsin oma esialgset (kehva) plaani. Kas on praktikutel ka häid mõtteid optimaalsete "konkreetse otstarbeta hobigaraaži-riiulite" mõõtude osas?
Teen puidust ja hoiustan neis lisaks autojuppidele ka ehitustööriistu jmsi. Muide soovitus, millega puit üle võõbata, on teretulnud: teoorias võiks puit jääda niiskusbilanssi hoidma ehk siis ei taha pinda "kiletada". Autode rattaid jms suuremat hoian mujal, lisaks tuleb 2 stendi, suur töölaud ja 1..2 väikest seinariiulit.
mu maameheloogika ütleb, et sügavaid riiuleid ei ole vaja. Max 50cm ja pigem kaldun 40cm poole - jääb nn manööverdamisruumi rohkem. Kõrgused teen vast erinevad ja mu loogika on, et tihedamalt nn mugavatele kõrgustele (1,0..1,6m). Tasapinnad nt:
- põrand ise
- 0,6m (raskemad asjad kipuvad manööverdamisruumi tahtma)
- 1,0m
- 1,3m
- 1,6m
- 2,0m
- 2,4m (nn optional. Jätan esialgu vist postid ootele ja riiulit ei pane)
Nii saan ma 0,4m sügavusega ca 12..14m2 hoiupinda kahel 6 või 7 tasapinnaga riiulil. Kolmas riiul oma ca 2,5m2-ga on niikuinii veel lisaks - selle mõõdud annab garaaži kuju mulle ette.
...ja kas millegi garaažis vajaliku asukoht on mul nimistust puudu: kompressor, keevitus, käi (esialgu ei paigalda), diivan (
), toolid, kamin, külmvaltspleki tahvlite nurk (pole tihti vaja ja selle jätsin diivani taha. Kerge diivan - on lihtne eest tõsta), prügitünnid, kolanurk, tulekustuti, hari-tolmuimeja-survepesur.
(nn garaažikalendri kohta pole vaja lisada. Kui tuju tuleb, siis küll selle seinalapi leiab
)
nn vaba seinaruumi äärset põrandapinda jääb sellise "konfiga" mu ca 7,5m x 7,0m garaažis vaid 2m, lisaks 3m aknaaluseid. Aga selle tarvidust on ju vist ainult nt eestvõetud uste ja kapottide jaoks ning saab hakkama?