15-05-2020, 19:02 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 16-05-2020, 00:37 AM ja muutjaks oli kass.)
(15-05-2020, 16:52 PM)aavu Kirjutas: Sai nooruses ka järgi proovitud jalgrattaga ühtsama teed sõites: õhtul Puertoriiko kanget rummi sees ja kruusatee läks nagu ludinal, hommikul sama tee ja püsti ei püsi - iga kivike tahab ratta külili lükata. Tagant järgi mõtlen, et see kange kraam alles hommikuks kohale võis jõuda.
Vaat siin on küll mõtlemise koht, kuigi pole tegu kergliiklusteega ega kergjoobes sõitjaga! Vb on alkoholil siiski mingil hetkel mingisugune "kõrgemale levelile" tõstev effekt? Ma ei väida seda, vaid lihtsalt viskan õhku (foorumisse) hüpoteesi. Noortele lugejatele teadmiseks - alkohol on halb Teie tervisele, lisaks muutute ohtlikuks ümbritsevale ühiskonnale!
Näide ajaloost. 1980. aastal etendus Rapla Keskkoolis aastalõpu ürituse raames näidend "Kuningas on alasti". Esietenduse käigus tarbisid tublid õppurnäitlejad mõõdukalt alkoholi, nii et meie klassijuhataja R.V. tormas etenduse vaheajal lava taha ja möirgas - mis toimub? Kuningas on nii purjus, et ei suuda teksti edastada? Õnneks vaheaeg ei saanud kesta lõputult ja lgp. klassijuhatajal ja ühtlasi lavastajal tuli raske südamega saali tagasi liikuda, etendus läks edasi. Klassivend Ats (koka rollis) kloppis puulusikaga savikausis õlut ja andis seda maitsta teistele õukondlastele... Etendus läks igati korda, klassijuhataja ilmus pärast publiku ovatsioone lava taha tagasi, kuninga osatäitja võttis konjakipudeli (gruusia brändi tänapäevases mõttes), valas klaasi ja ulatas klassijuhatajale sõnagega - lepime ära! Järgmine etendus möödus karskes õhkkonnas, publikuks olid ka lapsevanemad ja Haapsalu õpilasteatri! (omal ajal kõva tegija, meie klassijuhataja oli ka selle kooli vilistlane, sealt ka meie etenduse idee) eestvedaja-pedagoog.... Etendus ebaõnnestus täielikult ja meie üks varasem vanem naissoost klassijuhataja, ideaalilähedane inimene, keda me kõik austasime ja võiks isegi öelda, armastasime, lausus hämmingus (siseringis) midagi taolist - et kas tõesti alkohol....annab tiivad?
Et teemaga veidi haakuks, puertoriiko rummi olen muidugi konsumeerinud, jalgrattaga paraku pole sel hetkel sõitnud, kommenteerida ei oska. Mingi rumm oli veel kolla-sinise sildiga ida-euroopa sots maa toodang, ei mäleta, aga maitse hästi!
Saunaõllede ja kergjoobes tsikliga sõitmise ja miilitsatega kohtumisega seoses on mul ka tõestisündinud lugu olemas, vb edaspidi. Ksf! Aavule teadmiseks, seal Pussipeatuse pildil see punase särgiga keskel istuv tegelane olengi tegelikult mina, nii et 1 : 0 minu kasuks!