(12-11-2020, 22:17 PM)meli666 Kirjutas: Ma hästi aru ei saa, mis teema nüüd on. Plaanis miskine keevitus osta, mis tüüpi?
Garantii tingimuste üheks suuremaks aluseks on pikaajaline firma toimetamine.
Üldiselt nimega asjad kestavad hästi ja teab mis tonti miskiste eritigimuste alt otsida vaja pole.
Tartu Cedo on olnud küll asjalik. Igasugu meilidega pommitamine on nagu on. Mine parem kohale ja räägi silmast silma.
Teemaks on traadikeevitus (MIG/MAG) ja "teemaks" kujunes peamiselt seepärast, et Stokker ajas närvi mustaks.
Stokkeriga alustasin 2019 augustis kui toona veel Selco (nüüd Böhler) garantiitingimusi ja seejärel hooldetingimusi
küsisin. Nüüd andsin infot asjade käigust. Kui ei taha ära loe, aga asjad on just täpselt nii nagu kirja said.
Garantii on midagi mis on paberil kirjas ja maksab ainult paber mitte see, et firma on 10+ aastat turul olnud ja
keegi ei kurda. Sellega ei soovi ma öelda, et firma järjepidevus ja tarbijate soosivad kommentaarid kuidagi ebaolulised
oleks, ei sugugi.
Kui müüja saadab mulle e-maili kus eraldi real ütleb, et võta "e-maili või telefoniga kontakti", siis eeldan, et mõlemad
on kasutatavad. Kui müüja soovib, et ma talle ainult helistaksin, siis miks mitte seda kohe öelda? Üldiselt on aga
tehnilistele küsimustele tihti e-maili teel lihtsam vastata (ja küsida...), sest saab vajalikke dokumente kaasa panna,
selle asemel, et üritada midagi ümber jutustada.
Ega ma miskit tonti garantii tingimustest otsinudki, kuid nende lugemine on midagi mida igaüks peaks enne suuremat
ostu tegema. Pealegi, kui garantii tingimused pole avalikult kättesaadavad, siis tekib küsimus, et mida nad küll varjavad?
Eriti kui mõnel on need avalikud.
Hea indikaator on lihtsalt müüjaga suhtlemine nii e-maili kui telefonitsi, no näiteks selleks, et garantii asjus selgust saada.
Kui isegi selles osas on suur segadus, küsimused jäävad vastuseta ja e-mailid unustatakse, siis... nojah.
Käisin täna Tartu Cedos proovimas, kahjuks oli reede õhtu ja paljutki ununes. Aga küll uurin edasi, kas ikka saab D200
pooli kasutada ja pildistan keevituse kaanele kleebitud protsesside nimekirja. Juhendis on nimelt sarnane tabel, aga
juures must-valgel kirjas
Kood:
WARNING: This table is merely an example, the welding programs
can be updated and extended. See the table on the welding ma-
chine for the correct list of the programs available.
Kuna juhendis on selline hoiatus, siis küsisin e-maili teel kolmapäeval 11 nov. Cedo-st õiget, mudelikohast infot.
Kahjuks pole nad mulle siiani vastanud ning täna kohapeal olles unustasin pildistada. Tõde pole vaja painutada.