17-01-2021, 14:05 PM
Husqvarna plaadid kehvad, otsatähik nõrk. Pigem oregoni või ozaki plaat. Kettidest stihli oma.
(17-01-2021, 15:01 PM)ailarsa Kirjutas: Stihli plaadi kaba kinnitus ei sobi jah hq saagidele. Keti puhul tuleb hammaste arvu teada.Ammu enne, kui Stihli ketid-latid kvaliteedis järgi andsid, aga HQ-l juba pehmed olid, piisas latil õlitusava kohendamisest, et hq254 Stihli latiga sobiks. Saemeister tegi ja soovitas, sai parem küll.
(17-01-2021, 18:18 PM)hulgus Kirjutas: ............ piisas latil õlitusava kohendamisest, et hq254 Stihli latiga sobiks. Saemeister tegi ja soovitas, sai parem küll.
(17-01-2021, 19:39 PM)tõnn Kirjutas: Profi brigaadil on bensukulu nii suur, et kui nad aspenit kasutaks siis kütuse kulu sisse mahuks mittu sae hinda.lisaks säilivusele on aspenil (või ka teisi kaubamärke kandvatel akülaatbensiinidel) minu jaoks hoopis teine suur eelis. tegemist on puhastatud bensiiniga ehk mürke on vähem sees, mida endale sisse hingad. profibrigaadist ei hooli keegi, firmaomanikul iga sent arvel. kui kedagi huvitab: http://flexoil.ee/eribensiinid/
Hobikasutaja samas kasutab aastas 5l bensiini ning see 15eur lisakulu ei ole määrav.
Kui kasutaks tava bensiini siis peaks ostma aastas 4 korda kuna tava bensiin ei säili kaua.
(17-01-2021, 19:39 PM)tõnn Kirjutas: Kui kasutaks tava bensiini siis peaks ostma aastas 4 korda kuna tava bensiin ei säili kaua.
(17-01-2021, 19:39 PM)tõnn Kirjutas: ...ma ei väsi pärimast, kust pärineb see arvamus? Mul hobikasutajana läheb seda bensiini (autod on kõik diislil) ikka vähemalt 60-100 l aastas, oma osa annavad nii võsakas/trimmer kui ka lehepuhur. Saega teen siis omale kütet ja mitte rohkem ...
Hobikasutaja samas kasutab aastas 5l bensiini ning see 15eur lisakulu ei ole määrav.
...
(17-01-2021, 21:55 PM)honkomees Kirjutas:(17-01-2021, 19:39 PM)tõnn Kirjutas: ...ma ei väsi pärimast, kust pärineb see arvamus? Mul hobikasutajana läheb seda bensiini (autod on kõik diislil) ikka vähemalt 60-100 l aastas, oma osa annavad nii võsakas/trimmer kui ka lehepuhur. Saega teen siis omale kütet ja mitte rohkem ...
...
(17-01-2021, 23:19 PM)meli666 Kirjutas: Ei tahagi nagu uskuda seda solkbensiini juttu, mis sulatab, soditab jne. Aga ju mul ka on õnne olnud.No need vanemad saed närivad igasugu solki. Pane mida tahad.
Näiteks. Partner 7000 ilge juraka plaadiga, 20" äkki vist on. Seda saage käivitab väga harva, ilma naljata seisab kindlasti 2-3 aastat. Kuniks midagi tõsist vaja lõigata. Peale kasutamist on tõstetud riiulile tagasi mingi bensiini kogusega. Ja alati on ilma emotsioonita käima läinud ja jäänud järgmine kord. Küll rohkema sinise suitsuga töötab, osa bensiini ikka aurab ilmselt paagist ja segu rasvasem. Aga pöördesse läheb ilusti.
(17-01-2021, 22:53 PM)v6sa Kirjutas: ...Täpseid koguseid ei oska öelda, ostan ikka 2 kanistri kaupa ja üks segu läheb kõigile, mul 2 saagi ja seisavad ka kuid, tormide ajal ja praeguse suure lumega on üks alati autos kaasas metsateede lahti lõikamiseks. Puusalt pakun, et saagidele kulub jah ca 20 l aastas, trimmerile ca 40 l ja lehepuhurile ka oma 40-60 l, see viimane on õite isukas.
Palju Sul saele bensu läheb? Kaua saag seisab? Nii võrdluse mõttes: mul on kolm saagi, mis käivad kuus kümmekond tundi kokku. Iga saag võib vahepeal seista nädalaid ilma käivitamata. Suvel mõni ka paar kuud. Kütust kulub saagidele liitrit 20 aastas, trimmerile 10.
....
(18-01-2021, 10:16 AM)hulgus Kirjutas: Huvitav tähelepanek "veneaegset" leeklampi kasutades. Aasta tagasi ostetud 98 bensiin süttib kui tikk sisse pista... Kanku pimedas ja jahedas, korgi all. Normaalset tööd ehk "reaktiivi" häält ei ole ja ei tule, tahmab ja köhib. Hädaga läks liiter kankupõhja jäänud 2t aspenit sisse, näitad kaugelt tikku, paari minutiga sinine leek ja töötab kuis peab.