04-09-2021, 20:50 PM
Nõus masin töötab,mudaauk sai puru täis aga ootasin ka mil mõni kivi masinasse satub.Mingi nõukaaegsest tellistest laudast saaks lõpuks korralik tee.......
Opel Manta B 2x 1980:Toyota Celica Supra 1983
(04-09-2021, 20:50 PM)hundu615 Kirjutas: Nõus masin töötab,mudaauk sai puru täis aga ootasin ka mil mõni kivi masinasse satub.Mingi nõukaaegsest tellistest laudast saaks lõpuks korralik tee.......Siin nagu on ju.
(05-09-2021, 01:05 AM)ak75 Kirjutas: Palju Otepää kandis 20t koorem kildu maksab?Mul siin harku karjääris on 13.- tonn+ transa.Kas otepää kanddis on üldse karjääri?Äkki vaja teisest eesti otsas vedada?Täis kividega naljalt teed ei ehita,sellise killustikuga teed kohapeal porisele pinnasteele kihi peale ja saad puhta jalaga või puhta autoga sõita...Mul siin sama teema,et õue vaja porivabaks saada ja metsaall kena ports tellist ja ka maakivi,aga purustit pole ja nii ta seisab edasi.
Mõtlen, miks sellise jamaga üldse tegeleda, oleks võinud selle lauda põranda kohe suurematesse aukudesse täiteks vedada ja nn tehasekillu katteks peale panna kui sellest puudust tunti.
Saan aru, siinsel juhul on asja mõte ja tulutoov tegevus protsess koos kirjeldusega kui selline, aga suvalise sama kandi tegelase seisukohast?
(05-09-2021, 08:44 AM)olli Kirjutas: Vann kildu, 30 tonni, maksab kohaletoomisega umbes 350 euri. Aga see pole ju eesmärk.. või noh kindlasti saab teha ka video sellest kuidas tehasekildu teepeale laiali määrida, aga pole äkki päris selle kanali teema.
(05-09-2021, 23:05 PM)ak75 Kirjutas:See on ilmselgelt tehasemudelilt maha viksitud.Olen reklaame näinud siin ja seal ja isegi vist lõustaraamatus ja seal ka tootlikus kirjas olnud,aga kuna vaja pole endal siis pole meelde jätnud.Hüllu jõudu ilmselt taga pole seega väga hullult ei tohiks rüübata.(05-09-2021, 16:41 PM)aavu Kirjutas: Ainus puudus minu silmis - aeglane. Kuni laudatäis telliseid teeks saab, läheb kallist aega oi kui palju. Nüüd jääme ootama automaatse ettesöötja tekitamist, vat siis on asjul mõte sees.Millise koguse kõnealune masin tunnis toota suudab ja palju kulub kütet?
(06-09-2021, 22:41 PM)roosteuss Kirjutas: Aga kas selle aparaadi tootlikkus on üldse oluline? Inimene teeb asju oma lõbuks, tema päev on sisustatud tegevusega mis talle meeldib ja ei pea lolli ülemusega kuskil maid jagama ja kellast kellani tööl käima. Pealekauba toob see ju talle ka sissetuleku. Tema teenib oma raha ehitusprotsessi pealt mitte asjade lõpptootlikkuselt.
Siin foorumis on olnud varem ja ka praegu tegemisi mille majanduslik mõtekus on tunduvalt rohkem kaheldav kui asju teenustööna lasta teha .
...
(05-09-2021, 10:04 AM)indrek06 Kirjutas:Sellest võiks video teha küll, kuidas labidaga killustikku visatakse. Lisaks loll olemisele on vaja ka looma jõudu. Mul endal tuli suvel lollil põhjusel ca 10tonni 16-32 killustikku labida ja käsikäruga teisaldada, see on vist kõige hullem töö, mida ma oma elus teinud olen. Labidas hunnikusse meelsasti sisse ei lähe... Lisaks sellele ca 17 kanti kleepuvat savi, masinat maa vihmasadude tõttu ei kanna...(05-09-2021, 08:44 AM)olli Kirjutas: Vann kildu, 30 tonni, maksab kohaletoomisega umbes 350 euri. Aga see pole ju eesmärk.. või noh kindlasti saab teha ka video sellest kuidas tehasekildu teepeale laiali määrida, aga pole äkki päris selle kanali teema.
Täpselt. Inimene tegeleb oma hobiga, st masinate ehitamisega ja teenib selle pealt korralikku tulu. Arvan, et kui Donn oleks tahtnud, oleks ta juba ammu vannitäie killustikku tellinud ja sellega oma teed ära lappinud. Kuid sellisel juhul poleks ju rahval seda huvitav vaadata. Labidaga killustikku auku visata oskab iga loll.
(07-09-2021, 10:16 AM)Peeter2 Kirjutas: Sellest võiks video teha küll, kuidas labidaga killustikku visatakse. Lisaks loll olemisele on vaja ka looma jõudu. Mul endal tuli suvel lollil põhjusel ca 10tonni 16-32 killustikku labida ja käsikäruga teisaldada, see on vist kõige hullem töö, mida ma oma elus teinud olen. Labidas hunnikusse meelsasti sisse ei lähe... Lisaks sellele ca 17 kanti kleepuvat savi, masinat maa vihmasadude tõttu ei kanna...Kevadel panin septikut ja imbväljakut maasse.kraavi tõmbasin sisse kodukootud kopaga kange liigutades ja tellisin ka mingi 15 tonni jämmut kildu,valati vaha kile pääle.Sant nagu ma olen ja labidaga vehkida ei jõua enam ja tuli pea tööle panna...tõin poest hunniku ehitusämbreid,panin need üksteise kõrvuti oma haagisele ja põkaga kõrvale ja kopaga tõstsin hunnikust killu käru kohale ja valasin ämbritesse,naine nihutas ja praavitas pangesi sikutada.Põkaga käru kraavi äärde ja seal ämbri väikse kiviveo käru peale ja kraavi kõrval kannatas rallida ja valasin killu toru pääle.pärast kopaga kraav kinni ja valma.Enamus kilu jäi järgi ja ootab teisaldamist metsa jalust ära.Ämber kildu kaalub 30 kg.Saab ka nii masse liigutada...