27-01-2022, 20:59 PM
Algajal aitab traadi söötmisel ka Tig Pen ehk tigipastakas. Kellel vaja see googeldab ise sobiva välja.
(29-01-2022, 17:29 PM)CHRhmm Kirjutas: Pekki läks see algus... reduktor saabus ja kurivaim ei hakka ballooni keermega.Saab ka üleminekumutrit kasutada. Kelle balloon sul on?
Peab ringi vahetama, kuid see on ka aeg.
Eks tellib ka need tig vardad ka, kui juba proovimine edasi lükkus.
(27-01-2022, 18:08 PM)mopple Kirjutas:Mina tänan info eest ja olen ka grupis.(27-01-2022, 17:27 PM)CHRhmm Kirjutas:Alalisvoolule on tõesti nii hall (WC20, 2% tseerium) kui ka kuldne (WL15, 1,5% lantaani) OK. Sinised (WL20, 2% lantaani) on universaalsed, sobivad nii alalis- kui ka vahelduvvoolule.(27-01-2022, 17:06 PM)mopple Kirjutas: Järgmine nõuanne on, et kindlasti telli kohe varuga volframelektroode ja terita need ette ära, soovitatavalt trelliga lintlihvijal kuid käiaketas on ka OK, ideaalne oleks muidugi teemantketas. Ekonoomitada saab, kui elektroodid keskelt pooleks lõigata ning omakorda mõlemalt poolt teritada.Mis värvi neid elektroode võtta?
google jutujärgi võtaks pigem kuldse või halli.
Igasuguseid videosid juba TIG asjandustest vahtinud - kuid eks üks kord pea ise tegema ka, ainult vaadates oskajaks ei saa.
Jõhvi koolitus jääb nii sama vuramise mõttes kaugeks.
Võimaluse korral tasuks eelistada tunnustatud tootjate nagu Trafimet, Binzel jne elektroode. Võivad küll natuke rohkem maksta kui suvalised hiinakad, kuid kvaliteedis saab kindel olla.
Tasuta kursuseid pakuvad ka teised õppeasutused. Ennast panin kirja 8. veebruaril algavale üldisele keevituskursusele Tallinna Tööstushariduskeskuses.
https://koolitus.edu.ee/calendar?q=keevi...te&order=A
(03-02-2022, 14:29 PM)muska71 Kirjutas: Mina tänan info eest ja olen ka grupis.
(04-02-2022, 13:39 PM)isandpauk Kirjutas:(03-02-2022, 14:29 PM)muska71 Kirjutas: Mina tänan info eest ja olen ka grupis.
Ma tänan ka info eest. Mul endal ei ole seekord aega osaleda, saatsin naise enda eest. Seega palun mitte norida vaid aidata ja õpetada!
Hea keevitaja kulub alati ära, eriti kui tasuta töötab. Kuna ise ei jõua lihtsalt kõike, pean delegeerima.
(05-02-2022, 10:32 AM)muska71 Kirjutas: Et mille keevitamiseks sinine on?