Postitused: 632
Teemad: 5
Liitus: Aug 2021
Maine:
17
Nagu kõikide asjadega siin elus alustades su netikiirusest, lõpetades laadijatega, see et on võimalik, ei tähenda, et oleks garanteeritud. Polariga garanteeritud, tavaversiooniga midagi pekki läheb, pead patja nutma või huiama ja valetama, et pole teinud, toasoojas suri ära. Ma enda Polari soetasin ca 8 aastat tagasi, papsi juures teenib siiani lõuna eesti külmades igal talvel.
Postitused: 1,209
Teemad: 22
Liitus: Dec 2003
Maine:
6
(12-02-2022, 14:06 PM)volvotar Kirjutas: Allikas: https://tartu.postimees.ee/7451617/elekt...-tulekahju
Kui sellist asjandust üldse toas laadida, siis oleks tark tegu juba ennetavalt tulekustutustekk peale visata. Kui lähebki kärssama, ei saa vähemalt suurt leeki üles visata.
Puruks ja pool pööret tagasi!
Postitused: 10,736
Teemad: 37
Liitus: May 2005
Maine:
129
Täislaetud (või selleleähedases seisus) aku hoiab elus küll, kui ise maha ei põle just.
600 mA on mitu korda üle normaalse isetühjenemise voolu ja ühe elusa aku sisetakistus peaks niipalju suur küll olema, et nii väike maksimaalne laadimisvool ei suuda kurja teha.
Samasse suurusjärku on ka elektriliste mootorisoojenduste komplekti laadijad.
Postitused: 427
Teemad: 24
Liitus: Jun 2015
Maine:
5
Eelneva jutt oligi see põhjus,miks ostsin ka 5 amprise Ceteki.
Kasutatud ja uued jupid enamus uutele ja vanadele ka väga vanadele husqvarna,stihli,jonsered ja partner saagidele.Saagide ja võsalõikajate remont/hooldus.5297816
Postitused: 720
Teemad: 11
Liitus: Jun 2006
Maine:
45
Ma praegu arutelu otsida ei viitsi, aga sama küsimuse olen küsinud ja saanud argumenteeritud eitava vastuse.
(Minu küsimus oli, kas ma saan suveliikurite akud ühe laadija sappa talvituma jätta).
Postitused: 10,736
Teemad: 37
Liitus: May 2005
Maine:
129
Hästi lühidalt: ühe laadija taha pistmiseks pead akud otse kokku ühendama. Kas otse klemmidest või siis kaudselt, läbi laadimiskaabli. Mis omakorda tähendab, et kehvem aku hakkab paremat "sööma" sel ajal, kui laadija taga ei ole. Ühendatud anumate seadus kehtib ka vooluallikate puhul, kui erimeetmeid tarvitusele ei võeta.
Kui laadija jääb kogu ajaks järele, siis ei tohiks olla suurt häda. Kindlasti on summaarne isetühjenemine väiksem, kui laadijast lubatav maksimaalne 10 A laadimisvool.
Lõbusam on see, et pead eraldama auto pardaaku lisaakust, et need omavahel käivitusel midagi huvitavat ei korraldaks.
Postitused: 528
Teemad: 3
Liitus: Jan 2012
Maine:
4
Panin 2016 aastal ostetud 140ah aku laadima selle handymani kalli laadjaga, näitas 12,1 volti kui laadima panin. Nüüd on päev otsa laadinud ja viimased 3h näitab laadija 14.9 volti ja laeb või üritab edasi laadida. Ei tea kas julgeb ööseks järgi jätta.
Postitused: 2,062
Teemad: 19
Liitus: Oct 2004
Maine:
42
Läbi dioodide peaks saama. Aga dioodis väike pingelang millega peab arvestama.
Postitused: 1,172
Teemad: 22
Liitus: Jun 2013
Maine:
5
19-01-2023, 17:40 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 19-01-2023, 17:40 PM ja muutjaks oli
ZIL 131.)
Uus VARTA D48.
Kas on mõtet mingeid laadimise tühjenemise laadimise tsükleid teha, et kauem kestaks?