(01-02-2023, 12:38 PM)deus Kirjutas: Nüüd M.R. kriitika kohta, et mis kasu on stardiajast ja seismajäämise ajast jne. Oleneb, kui pikk süütenöör on ja palju sul lapsi garaažist läbi jookseb. Seismajäämine on ohutuse koha pealt väga tähtis, eriti kui uudishimulik pätakas lähedal on, kes tahab mõõta, kas suudab ikkagi sõrmega selle käia peatada, kui selja pöörad. Käima minek on teine teema, kas kulutad minut aega voolu või kaks sekundit voolu. Päeva peale tuleb esimesel juhul äkki tund aega puhtalt käivitamistsüklit kokku, kui mitte päeva, siis nädala peale. Video oli ka näidatud temperatuurid peale 5'te minutit käimist, see on üks kvaliteedimõõt ju suisa, et kui mootor töötab, palju teda suudetakse maha jahutada, et tema eluiga pikendada?
Veel M.R. kriitika kohta, et ükski käi sealt ei kõlbagi, kõik laperdavad ja vibravad jne. Osaliselt nõus sellega aga minu küsimus ja seletus jäi alati vastuseta teie kõigi poolt. Esiteks võrreldakse kodukasutuse aparaate, paljudes kodudes pole üle 16A peakaitsme ja ühe faasi mitte midagi! Ma saan aru, et professionaalne kretinism lõi sisse aga selle kõrvale võiks kasvatada või vähemalt meelde tuletada oma laiema silmaringi, et kogu maailm ei ole nii nagu sinu töökoda, ideaalne. Samuti jäeti vastamata, et näidake mulle sealt kasvõi üks käi, millega ei saaks puuri teritatud. (Üks kusjuures ei kõlvanud sellekski)
Juutuubi videomaterjal osaliselt kisub nagu mingiks ususektiks, nagu jehoovatunnistajad kohe... Inimesed nagu oleks ära tinistatud...
Kas kodukasutuse aparaat võib olla selline nagu videos või peaks siiski olema ikka käia moodi?
Stardiaeg näitab lihtsalt mootori/käia võimekust tervikuna. Seismajäämise /väljajooksu/ aeg näitab laagerduse headust ja spindli/käia üldist olukorda.
Käia kiire seiskamisega on ka probleem.
Näituseks minu suurel käial, kui tulla 1425 ümbertiiru pealt 710 ümbertiiru peale ilma kiirust maha pidurdamata, võib keerata kivi flantsi vahel ringi.
Pidurdusmoment on nii ränk.
Ja kui sõrm läks, siis sõrm läks. Seal pidurdamine enam ei aita. Aitab ainult selgitav eeltöö...
Kas lugupeetav teab mis temperatuuri peavad asünkroonmootori mähised taluma? Korpusest mõõdetuna on 80-90 kraadi Celsiust igati norm.
Videos näidatud seadmed peale
15 minutit töötamist pideva koormuse all omasid temperatuure 106-130 F. mis teeb 41-54 kraadi Celsiuse järgi. Pole teema.
Ja miks ei sobi, põhjendasin teises teemas.
Hetkel on üks
3K631 1990 aasta väljalase tegemisel. See on pisike lauakäi Mukatshevo tehase oma, 0,75Kw kolmefaasiline mootor 150mm käiadega.
Kõver on enamvähem kõik. Üks laagripesa on 0,15mm ülemõõdus teine laagripesa on staatori suhtes 0,3mm teljest mööda, laagrikaane tugipinnad 0,8-1,0 nõgusad ja mitteparalleelsed, alusraam propelleris 1,4mm. Võibolla teen tema remondist ka teema.