Postitused: 911
Teemad: 16
Liitus: Apr 2006
Maine:
21
Pole ammu postitanud aga, loen siin ja mõtlen, et olete hobimetsamehed, kes korra aastas kütet omale lõikavad, mis teie selg teeb kui te 13 tolli latiga küürutate neli tundi puhast lõikus aega seal metsas ja nii nädal aega jutti teha? Oma saele panin kohe 16'' külge, et ulatuks enamvähem sirge sejaga maast lõikama ja laasima kui peaks vaja olema.A ma ka pikem inimene vist kui keskmine, 1.85. Iga talv, ma praeguses eluetapis enam puid ei tee, varemalt küll. Ehitusel tarbimiseks ja tihti saasta saagimiseks on üks 12 tolli latt. MS212
Postitused: 5,159
Teemad: 214
Liitus: Mar 2005
Maine:
176
Hallooo!
Mina postitan ka ainult siis, kui...
Ja mida siin "exremendid" postitavad, seda mina eriti ei usu enam ammuuuuuu...! Vb neil ongi enamasti õigus, aga kui neil on lintsalt oskus ja vajadus aeg - ajalt midagi trükkiga, siis mina enam ei usu, olgugi, et neil võib õigus olla...
palun mitte kusta, mul on ka projekt, tervitades,
Priit, 3 posituse mees
Postitused: 2,149
Teemad: 74
Liitus: Jan 2004
Maine:
14
Praegast küll sihuke igakevadine harrastaja jah, aga tatimast peast metskonnaski raietööline olnud. Siis oli 15" kasutusel, pikemat 17" sai P70 pääl proovitud, ei imponeerinud sugugi. Räme ront raip.
loll on loll olla.
Postitused: 471
Teemad: 25
Liitus: Jun 2015
Maine:
7
(27-04-2023, 22:21 PM)IIIFFFAR Kirjutas: Praegast küll sihuke igakevadine harrastaja jah, aga tatimast peast metskonnaski raietööline olnud. Siis oli 15" kasutusel, pikemat 17" sai P70 pääl proovitud, ei imponeerinud sugugi. Räme ront raip.
P70 kaalub ise juba 10kg
Kasutatud ja uued jupid enamus uutele ja vanadele ka väga vanadele husqvarna,stihli,jonsered ja partner saagidele.Saagide ja võsalõikajate remont/hooldus.5297816
Postitused: 3,290
Teemad: 16
Liitus: Feb 2010
Maine:
60
(27-04-2023, 22:07 PM)huvi5 Kirjutas: Pole ammu postitanud aga, loen siin ja mõtlen, et olete hobimetsamehed, kes korra aastas kütet omale lõikavad, mis teie selg teeb kui te 13 tolli latiga küürutate neli tundi puhast lõikus aega seal metsas ja nii nädal aega jutti teha? Oma saele panin kohe 16'' külge, et ulatuks enamvähem sirge sejaga maast lõikama ja laasima kui peaks vaja olema.A ma ka pikem inimene vist kui keskmine, 1.85. Iga talv, ma praeguses eluetapis enam puid ei tee, varemalt küll. Ehitusel tarbimiseks ja tihti saasta saagimiseks on üks 12 tolli latt. MS212
Mina näiteks järkan ahjupuid Uraliga. Peenema ladvaosa jätan raamita sae jaoks aga jämeda materjali kallal pakuks, et oled isegi ajaliselt võidumees võrreldes moodsate saagidega. Oma 1.96 juures ei viitsi ka kummardada. Aga selle aparaadiga saab saele toetada ja seistes tükelduse tehtud.
Ja riiulis on varuks kolm saage mis on ekipeeritud 13, 15 ja 20 tolli plaatidega. 20 tollisele on varustuses ka kõvasulam kui vaja maa alt lõikus teha. Et siis vastavalt hetkevajadusele.
Aquila captas non muscas.
Postitused: 2
Teemad: 1
Liitus: Jul 2014
Maine:
0
Palun soovitusi võimsama uue sae ostuks (3+ kw). Plaanis Logosoli F2 kettsaeraami ost ja sobilik saag puudu.
Teenust pakkuma ei hakka sellega, enda tarbeks ja olen nõus natukene kulutama (~1k euri), et asi sujuvamalt läheks.
Kuidas kellegil uute võimsamate saagidega kogemused on ja mis mudeleid soovitaksite?
Postitused: 259
Teemad: 0
Liitus: May 2016
Maine:
3
02-05-2023, 15:49 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 02-05-2023, 15:51 PM ja muutjaks oli
Mihkus.)
500i ka päris hea aga alla tonni ei saa vist kusagilt. Soovitaks veel hiina 1:1 kloone holzforma või farmertecilt. On juppidena kui ka kokku pandult. Endal MS360 päris kaua juba tööd teinud. Iga kord kui kasutan, siis arvestan, et lendab laiali. Siiani pole eriti lagunenud peale paagi korkide. Kehvad tihendid neil
Pigem teen kõik, et lendaks laiali, sest uus sisu sai naljapärast ostetud. Maksis ainult 16€ tol ajal ja saag ise oli 158... Kett ja latt maksid saest rohkem
Postitused: 231
Teemad: 17
Liitus: May 2006
Maine:
2
Kuidas oleks õige käituda, kui bensusaagi läheb harva vaja - vb 1-2x aastas?
Kütuseks biolisandita Neste 98. Kas kasutada lisandina kütuse stabilisaatorit (nagu tsiklitele soovitatakse talvitumiseks), lasta süsteem kuivaks või kasutada nt Aspen-it?
Postitused: 311
Teemad: 21
Liitus: Jul 2005
Maine:
3
Aspen. Kasutuses 4 saagi. 20 tolli latiga läheb harva vaja. Iga kord läheb käima ja töötab muretult. Puulõhkuja: viimati kasutasin oktoobris, eile käivitus teisest tõmbest (muljumispumpa pole).
Bedford Blitz CF350 Madel(1980), K-750m(1965), GAZ 21(1964), GAZ 66-01(1977)
Postitused: 3,425
Teemad: 22
Liitus: Apr 2012
Maine:
34
Ma kardan karbussi membraani pekkiminekut kuivalt seismisel. Seega olen sihilikult seismajäetud asjadel, nt trimmeril või lehepuhuril sügisel pannud paaki suts Aspenit ja lasknud tal sellega natuke käia, et karbussi jõuaks. Kui möödaminnes silma jääb, siis olen ka lutist aeg-ajalt karbussi täis pumbanud. Saed töötavad küll vähe, aga ikka kord kuu või paari jooksul tuleb midagi lõigata, nii suvel kui talvel, sel puhul jääb ka vahel 98 segu sisse.
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
Postitused: 1,978
Teemad: 14
Liitus: Oct 2004
Maine:
17
24-05-2023, 17:43 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 25-05-2023, 09:33 AM ja muutjaks oli
Walter.)
Mul sama ''probleem'' - nii nagu saag/trimmer hooaja sügisel lõpetab nii ta kuurinurka jääb, tühja või pooltühja paagiga. Kevadel paak täis, paar korda nööri ja töö jätkub. Paar aastat tagasi selline "suhtumine" ei leidnud eriti populaarsust siin kuna teemaks oli kuidas tehnika pidevalt laguneb selle jubeda kütuse pärast.
Vaatame kuidas nüüd läheb..
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad sind enda tasemele ja lajatavad siis kogemusega /Iid-Tõstamaa/
Anna väikesele inimesele veel väiksem võim kätte ja ta arvab kohe et on Jumal taevas (või mode foorumis...)