Postitused: 1,795
Teemad: 9
Liitus: Oct 2014
Maine:
33
02-06-2023, 13:18 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 02-06-2023, 13:25 PM ja muutjaks oli
alfredo.)
Nii et ikkagi kirjuksvõõbatud sakslane.
Loodetavasti keeras ainult endale käru.
Veidi edasi on kaitseta kõnnitee, joppas, et sel korral sinna ei jõudnud.
Ehk võtab ka teistel ajukääbikutel veidi indu maha, kui õpetlik juhtum elust enesest sedavõrd selgelt teele laotati.
Meelis, tänan. Päris asjalik leheke.
Postitused: 1,295
Teemad: 1
Liitus: Oct 2019
Maine:
24
Arumaeimõista, kas see liiklus lähebki sinnapoole, et... nagu järjest juhmimaks?
Tulin mina täna ühe hobusekäruga asja taga Niitvälja poolt, keerasime Keila poole, peale parempööret on kiirendusrada, eks. A see hobuseasi keeras Keila peale ära ja kohe põmm! põhirajale. Paldiskisse poolt tuli 2 sõiduautot, mis läksid siis temast paremalt kiirendusraja kaudu mööda (ma ise oleks nende asemel sama teinud), sest hobust ei tohi ju ka kuudis ärritada ja tuleb hästi tasakesi liikuda.
Ma ise olin koormaga ja kuna see kiirendusrada on üsna pikk ka, roomasin vaikselt seal servas- krt isegi mina sain kiirendusraja lõpus sinna lubatud 70 alla sisse, koorem oli muidugi suht kerge ka, sinna 50t tuuri.
Midagi ohtlikku küll ei olnud vms, aga no mida krdit seal roolis ikkagi tehakse?
PS. Mulle ei ole hobuste vastu midagi, ilusad ja graatsilised loomad, aga vot need inimesed, kes nendega tegelevad, on mulle varemgi korduvalt üsna kummalised tundunud. Ärgu nüüd solvugu siin need inimesed, kes obestega tegelevad.
Postitused: 2,275
Teemad: 11
Liitus: Oct 2008
Maine:
65
Seda kiirendusradade kultuuri, mis saksas vohab, eestisse ei too. Mitte kuidagi ei too. Võimatu.
Sest rõhuv enamus siinseid inimesi on mingil hallil nõukaajal paberile raiutud reeglites kinni.
Sama asi on ringristmikul vasaku suunatule vilgutamisega.
Aga tegelikult on ju mõlemad - nii vasak suunatuli ringristmikel kui saksa-pärane kiirendusradade kasutamine ühed ütlemata head asjad. Ma ei tea, miks neid meie maal ei sallita ja tegelikult ei tahagi teada. Olgu see rahvus siis edasi nii puine ja jonnakas nagu ta parajasti on. Keel põses, ilma tahavaatepeegliteta, mina ja maailm. Esmalt ikka MINA! Kuidagi vastik on aeg-ajalt eneselegi olla sellesama rahvuse üks esindajatest.
Postitused: 756
Teemad: 2
Liitus: Nov 2013
Maine:
13
Ma nüüd ei jaga : milleks see vasaku suunatule vilgutamine ringristmikul hea on , mõned juhid seda praktiseerivad , aga , see tekitab vaid segadust , liiklusseadus sellist märguannet ei tunnista , vist .
Postitused: 3,119
Teemad: 69
Liitus: Sep 2002
Maine:
60
04-06-2023, 00:31 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 04-06-2023, 00:33 AM ja muutjaks oli
Jesper.)
Vasaku vilkumise järgi oleks võimalik eristada ringile jääjaid nendest, kes küll maha sõidavad, aga suunda ei näita. Ma tavaliselt tsikliga näitan vasakule keerates, et rohkem vastutulija tähelepanu äratada, sest no näiteks Tondi tänaval 90% ei viitsi suunda näidata ega seda oodata, seega otsesõitjate voolule nina vahele pistmine võib valusalt lõppeda. Autoga ei viitsi tõmmelda, rohkem kindustuse mure kui lollidel reaktsioonid korras pole.
Postitused: 320
Teemad: 3
Liitus: May 2012
Maine:
4
Rootsis on väga hea sõita. Ringile sõites paremale keeraja näitab paremat suunda, otse sõitja ei näita suunda ja vasakule sõitja näitab vasakut, maha reastudes lülitab ümber paremale suunale. Kaugelt kohe aru saada, kuhu mis auto suundub ja asi toimib palju kiiremini. Pärnus Lihula poolsel ümbersõidul pidevalt jäävad enne ringi autot ootama, mis alles tuleb ringile. Mina teise autona jõuaks isegi enne üle.
Aga üleeile käisin Türil traktoreid vaatamas. Mossega. Pärnu ja Türi vahel sain neljast autost mööda sõita, mis tiksusid umbes 80ga. Üks pendeldas ja hakkas kaks korda suruma, kui mööda sõitsin. Kõik olid vanamehed, penskarid. Et kui ilusa ilmaga keset päeva ei julge oma kuni 10 aastase autoga 90ga (gps kiirustest räägime) sõita, siis võiks küll juba mõtlema hakata, et kas on ikka üldse rooli vaja ronida.
Postitused: 6,888
Teemad: 57
Liitus: Jul 2012
Maine:
95
Sõitku kasvõi 50ga trassi, aga möödumise takistamine on küll saatanast!
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.