03-07-2023, 13:22 PM
Minu arust on igatepidi äge.
Ma ilmselt ei ehitaks maja ka nii põhjalikult, kui mõni mees garaazi.
Müts maha.
Ma ilmselt ei ehitaks maja ka nii põhjalikult, kui mõni mees garaazi.
Müts maha.
(08-07-2023, 06:34 AM)alfredo Kirjutas: Kummaline kõrvalpõige - ehitamise alul vaatasin maja ja mõtlesin, et miks nii suur? Valmis vorme vaadates tundub jällegi jube pisike : )
Elektritööde kohta.
Tundub, et tuleb pinnapealne kaabeldus. Hea lihtne vedada, kuigi nõks kallim, aga viid voolud täpselt sinna, kuhu sobib, koos hilisema ümbertõstmise või täienduse võimalusega. Seinasisese puhul peab paigutus suht häste läbi mõeldud olema, aga kes meist see selgeltnägija on, eksju. Elu teeb miskipärast alati oma korrektuurid ja asjad ei satu päriselus täpselt sinna, kui paberil oli plaanitud.
(08-07-2023, 16:40 PM)Lauri_L Kirjutas: Elektriinstallatisioon tuleb suures osas tõepoolest pinnapealne (karbikutega) ning täpselt sellel põhjusel, mille sa välja tõid - ei ole seadmete asukohad paigas ning peab alati jääma võimalus võrku enda järgi ajas ümber tõsta. Esialgne plaan on, et garaaži kõigile seintele (kõrgemale, lae alla) tuleb karbik, kus on toite- ning valgusti kaablid ning sealt saab juba võtta väljundid sinna kuhu vaja, sh õue. Valgustus peaks tulema LED valgustite baasil ning lülitus automaatne anduritega pluss dubleeritud füüsiliste lülititega. Aga ootab enne ära, mis mõtted on elektrikul ning seejärel läheb kogu projekt juba paberile.
(10-07-2023, 07:09 AM)robvill Kirjutas: Vaatan et sokli puhul oled ülejala lasknud, vundamendi väliskate on küll õigetpidi pandud kuid katte ülemine äär on jäänud sokliga sidumata. Tegin ka ise kunagi sama vea. Paremat toona ei osanud välja mõelda kui et toppisin ääre peale peenraääreks mõeldud lindi mis veidi andis silmale talutavat välimust. Küljelt läks pandusena kõnniteekivi nii et lint püsis paigal. Ma ei tea mis sul panduseks on planeeritud.
(10-07-2023, 10:06 AM)13piisab Kirjutas: Osalt maitse asi, aga nt eluruumi ju naljalt keegi 21 sajandil karbikutega asju ei tee - miks siis viisakas garaaž kehvem olema peaks.
Karbikuid ja krohvipealset saab alati tekitada (sh süvistatud kaablitest väljavõtetega), diskreetselt seina sisse peidetut aga mitte. Lähtu ikka oma maitsest, mitte töömehe (elektriku) omast. Või lausa tema mugavuseseelistustest
Viitasid kord, et vähemasti krohvimise-pahteldamise maalritööd ei plaani. Ma olin enda garaaži puhul kah kahevahel, hiljem loen seda eelarve vaates ca +10% (materjal + töö) aga projekti kõige paremini kulutatud rahaks - garaaž on eluruumidega samaväärse viimistlusega ega ole "mingi tehnoruum".
Maalritöö on muidu profi tehtuna nii efektiivne ja odav, et ma oma majade + garaaži puhul pole erinevalt kõigest muust isegi kaalunud seda ise teha.
Aga jah - maitsed ja ressursi-eelistused on erinevad. Lihtsalt pane siseviimistlusega seonduvad plussid ja miinused kirja ning otsusta selle põhjalt. Kui ruum on juba sisse seatud, siis nii ta ju jääb ja ilmselt aastakümneteks. Ning elektri süvistatud vs pinnapealne paigaldus küsimuse osas küsi endalt, kas Sa tõesti hakkad hiljem süsteemi ümber ehitama ning kui hakkad, siis mis põhjusel süvistatud süsteemi puhul neidsamu praegu kohe plaanitavaid karbikuid täiendamisel kasutada ei saa, võttes eelnevalt seina peidetud varu-kohast väljavõtet
Lisan nn isutekitajaks enda pisema 54m2 garaaži maalritöö-kronoloogia pildiseeria. Mul sai pistikupesasid piisavalt ja õigesse kohta - 4a jooksul pole täiendavatest puudust tundnud, ainult ühe puhul võiks 1 pesa asemel olla 2. Millega ka arvestasin - et kõrvale teise lisamine on business as usual (mulle ei meeldi kahesed pesad).
Sul on aga senine töö ja kajastus väga viis - jõudu edaspidiseks!
(05-08-2023, 23:22 PM)meli666 Kirjutas: Kas on võimalik ka avaldada, millisest poest ja mis tootekoodi alt need valgustid ostetud? Olete juba proovinud ka, kui silma sõbralikud on?
Vanadesse luminifoorlambi korpustesse sai ostetud eri tootjate omasid, Osram, Philips. Mingid nüansid ikka on, mis pole nagu päris head silmale.
Sai Handymannist ka torusid ostetud prooviks. Need juba nagu isegi imestuseks paremad isegi.
Ega muud vist ei jäägi üle, kui lihtsalt prooviks osta esialgu üks ja siis sobivusel juba rohkem.
(07-08-2023, 11:27 AM)Mahno Kirjutas: Lähen täitsa ülbeks ära ja küsin siis seda, mis ilmselt ka teisi huvitab - kas peremees julgeb ka ehituskulude hinnajärkusid avaldada? Kindlasti palju sõltub sellest, kui palju ise teha ja palju lasta teha, kus sõpru on ja mida soodsamalt kätte saab, aga mingi pidepunkt tulevasele ehitaajale ikka.