Postitused: 3,290
Teemad: 16
Liitus: Feb 2010
Maine:
60
Toimib nii kolmveerandi kui ka pooleteise tollise toruga see vee kuumutamine. Lihtsalt isetsirkuleeriva süsteemi puhul on poolteist tolli parem kuna vesi hakkab alguses kohe paremini liikuma vee soojenedes ja tsirkulatsioon on kiirem. Lõppkokkuvõttes saame madalama temperatuuri juures rohkem sooja vett üles paaki saata. Ja sama on täisnurkadega. Mida rohkem täisnurki seda suuremat kuuma peab andma, et vesi tsirkuleeriks. Talve jooksul hoiab mõne sületäie puid kokku sirge ja jämedama toruga.
Umbes sellise jutu lasi mulle tuttav katlamees kes mul on mõne torutöö teinud.
Aquila captas non muscas.
Postitused: 4,677
Teemad: 70
Liitus: Aug 2009
Maine:
22
Kui soovite kestvat kerist siis tehke roostevabast...Päälinnas punasel uulitsal pood mis müüb roostevaba keriseid(terase marki peast ei tea),aisi 409 on ka väga hea.Tehas spetsell ei tee roostevaba kuna tavalist tehes saab tehase kogu aeg töös hoida kuna põlevad läbi...
Postitused: 620
Teemad: 5
Liitus: Aug 2021
Maine:
18
Roostevaba põleb täpselt sama hästi, kui tavaline must teras, ei ole vaja siia miskeid linnalegende jälle kirjutama hakata.
Postitused: 3,290
Teemad: 16
Liitus: Feb 2010
Maine:
60
Ma pakun välja, et sõna roostevaba üksi ei päästa. Kindlasti peab olema tegu kindla markeeringuga terasega mis viitab tulekindlusele.
Olid ju näiteks nõukaaja trummelkuivatite trumlid mingist eriterasest mis ei põlenud. Mida ei võtnud magnet ja värvilt meeenutas pigem roostevaba kui tavaterast.
Ma näiteks vahetasin enda Atmosel ukse keraamilisi plaate ja õgvendasin ühte ekraani mis ukse äärt otsese tule eest kaitseb. Poldid tulid lahti nagu oleks eile kinni keeratud kuigi 19 aastat pole keegi neid puutunud. Ekraani mutrid samuti mis on otsese tule käes keerasid nagu ei olekski tuld näinud.
Materjal nii poltidel mutritel ja ekraanil oli väga huvitavat värvi. Meenutas roostevaba materjali. Hästi hele hall. Nõge ka külge ei võtnud. Koputasin ekraani vastu alasit ja tahm kukkus ise suure latakana maha jäi järele haljas sile metall nagu oleks just stantsi alt tulnud..
Selles mõttes tegu väga huvitava materjaliga.
Aquila captas non muscas.
Postitused: 671
Teemad: 0
Liitus: Jan 2013
Maine:
15
Kunagi oli eskortil tolmuimeja toru all. Kestis kl.
Postitused: 85
Teemad: 2
Liitus: Feb 2020
Maine:
6
Küsimus suurele ringile...
Millega töödelda mis iganes pidurisüsteemi liigendeid trumli sees ja ka väljas, et need võimalikult kaua töövõime säilitaksid?
Antud juhul tegemist 2009 toodetud Nissan Pick Up-ga, mis ei sõida igapäevaselt.
Taas üks käsipiduri trossi liigend kinni ja mitu tundi nikerdamist, et asi tööle saada.
Tean, et naine, püss ja auto peavad olema kogu aeg kasutuses, aga ikkagi...?
Postitused: 1,834
Teemad: 12
Liitus: Oct 2004
Maine:
16
Keraamiline määre ntx. ja piduriosade jaoks on spets. määrdeid ka poodides.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad sind enda tasemele ja lajatavad siis kogemusega /Iid-Tõstamaa/
Anna väikesele inimesele veel väiksem võim kätte ja ta arvab kohe et on Jumal taevas (või mode foorumis...)
Postitused: 684
Teemad: 72
Liitus: Apr 2005
Maine:
6
Kuidas arvutada klassikalise veneaegse keskkütteradiaatori võimsust vs tänapäevased (alumiinium)radiaatorid? Justkui meeles, et üks ribi ruutmeetri kohta. Ühes elamises umbes 40 m2, aga radiaatorid 4+12+9 (köök, elutuba, magamistuba), mis ei vasta kirvemeetodile. Elamine sellise komplektiga isegi liiga soe, aga see tuleneb liigsest kütmisest arvatavasti. Sanitaartehnika poodi pole selle küsimusega veel külastanud.
Postitused: 620
Teemad: 5
Liitus: Aug 2021
Maine:
18
80W üks ribi, kui mälu nüüd alt ei vea.
Postitused: 2,943
Teemad: 35
Liitus: Jan 2012
Maine:
31
Mis temperatuuril ?
On ikka vaks vahet kas vesi on 40c või 60c või 80c
Postitused: 3,021
Teemad: 203
Liitus: Jan 2004
Maine:
57
22-09-2023, 08:29 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 22-09-2023, 08:30 AM ja muutjaks oli
isandpauk.)
(21-09-2023, 22:52 PM)speedsta Kirjutas: Kuidas arvutada klassikalise veneaegse keskkütteradiaatori võimsust vs tänapäevased (alumiinium)radiaatorid? Justkui meeles, et üks ribi ruutmeetri kohta. Ühes elamises umbes 40 m2, aga radiaatorid 4+12+9 (köök, elutuba, magamistuba), mis ei vasta kirvemeetodile. Elamine sellise komplektiga isegi liiga soe, aga see tuleneb liigsest kütmisest arvatavasti. Sanitaartehnika poodi pole selle küsimusega veel külastanud.
nagu ksf. MeelisV juba ütles, sõltub see küttevee temperatuurist. Tüüpilises kortermajas võiks olla radiaatori ees ikka mingi reguleerimist võimaldav asi nagu termostaadiga regulaator või hädapärast kraan. Liigse soojuse korral võid näiteks magamistoa radika üldse kinni keerata, kui see on võimalik muidugi. Vanem põlvkond küsib tavaliselt selle soovituse peale, et kui ma radika kinni panen, mille eest ma siis maksan (ja teeb akna lahti)? Vastus väga lihtne - kortermajas maksad selle eest, et sul oleks soe. Mitte selle eest, kui kuum sul üks või teine radikas on.
Radikad on maja küttesüsteemi osa, mis on ühistu omand. Kooskõlastamata radikate väljavahetamine on raha raiskamine ja see võib maja keskküttesüsteemi tasakaalu rikkuda. Soovitan esmalt pöörduda KÜ poole selle küsimusega.
Mina soovitaksin alati reguleerida küttesüsteemis küttevee temperatuuri väiksemaks seni, kuni kortermajal on mõni lahtine aken.
Maasturite hankimist Ukraina sõjaväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.