Kuivõrd nüüd on garaažis esimene tuba peaaegu valmis, siis saab vaikselt sisse kolitud. Minu senine puutööruum asus elumaja ühes väljaehitamata magamistoas. Perenaine on mõistlik inimene ja lubab mehel eluruumides tolmutada. Nüüd oli aga viimane aeg välja kolida, sest magamistuba tuleb olude sunnil korda teha ning kasutusse võtta. Eks sellepärast oli väike kiirustamine samuti, et uus ruum valmis saada.
Nii see asi läks. Traktoriga maja akna taha, alusekahvlid teise korruse peale ning sealt läbi rõduukse mant otse peale. Ega väga palju asju polnudki, sest väiksemad tööriistad sai juba laua ehitamise ajal tükikaupa garaaži veetud.
Siin on suurem osa legost, mis majast ära sai kolitud. Ehk hea sõbra poolt tehud tisleripink koos tööriistakapiga. Laua plaat ja osa kapi detaile jäi foto tegemisel selja taha. See on mees, keda oma oskuste ja töösse suhtumise pärast kadestan. Mõni ikka suudab ja oskab ilusaid asju teha. Ülevaloleval fotol on näha varasemalt kokku klopsitud laua plaadi lakitud pind. Pind muutus pärast laki kuivamist matiks ning struktuur sarnaneb karedale köögi töötasapinnale. On tugev, hülgab vett, kergelt krobeline, kuid samal ajal käe all mõnusalt soe. Ei ole kunstmaterjali tunnet - ikka saad aru, et puit käe all. Laual võib hüpata ja tantsida. On stabiilne, ei kõigu, ei vetru ning on igati stabiilne.
Siin on puutöövahendite kapp koos jalgadega. Tegin mitu fotot kokkupanemise järjekorras. Jalad koos alumise riiuliga on ühes tükis. Kapp on peale tõstetav. Kaks väiksemat riiulit eemaldatavad.
Järgmisena läks kappi sahtliboks, mis on kapi külge fikseeritav kruvidega.
Seejärel sahtlid sahtliboksi. Siinkohal on tegemist lihtsate puust siinidel sahtlitega. Samas on käsitöö kvaliteet kõrge ning sahtlid liiguvad sujuvalt.
Ning selline on komplekteeritud tulemus. Ma olen kinniste kappide fänn. Nii ei pääse tolm sisse ning tööriistad/tarvikud ei jää vedelema.
Tisleripingi asukoht saab olema vastasseinas korstna kõrval.
Tugikonstruktsioon koosneb kahest massiivsest küljepaneelist ja tagapaneelist. Tapitud ja liimitud on siin mehemoodi. Fotolt tundub, et detailid on väikesed - tegelikkuses see päris nii ikka ei ole.
Ja kogu eelnev kokkupanduna.
Ka siin on sahtliboks eraldi elemendina valmis tehtud. Sisse saab selle tõsta vaid siis, kui pingil töötasapinda peal ei ole. Fotol on näha, kui palju on riiulite raamidega vaeva nähtud.
Ning siin sahtlid - kaks suuremat ning üks väiksem. Piisav ruum tööpingi tarvikute ja tööriistade hoiustamiseks.
Ja viimasena rändas peale töötasapind. Päris massiivne teine. Selle pidin koos kaasaga sinna peale upitama. Üks ei käinud jõud üle.
Selline ta siis lõpuks sai. Jalgadel kapp ei tundunud hea. Proovisin komplekti nii ja naa erinevate kohtade peal ning otsustasin lõpuks kapi seinale kruvida. Nii tundus olevat kõige õigema koha peal ja kõige enam käe järgi. See komplekt on mul olnud juba aastaid ning tuleb tõdeda, et ühestki teisest tööriistast ei ole ma sedavõrd palju lugu pidanud. Laua töötasapinna laiuseks on meeter, pikkuseks kaks ja peale meetrit ning töötasapinna kõrgus põrandast 95cm. Lauda ennast saab vajadusel roklaga liigutada. Käsitsi ei tee midagi.