Postitused: 3,290
Teemad: 16
Liitus: Feb 2010
Maine:
60
Järelhõõgumine on erinev. Lühidalt järelhõõguv küünal võib olla 12V all aga pika järelhõõgumisega küünlad tarbivad kahtesorti voolu. Üleskütmine on 12V ja lühidalt aga järelhõõgumise ajal tarbitav vool on 2-5V piires.
Volvo rida 5 järelhõõgub näiteks 4 min ja 3,4 voldiga.
Küünlaid ostes ei maksa osta nime vaid vaadata just parameetreid.
Egas andmetes pole ilmaasjata kirjas et järelhõõgumiskõlbulik ja/ei ning järelhõõgumise pinge.
On isegi 1,1v pinget leida.
Aquila captas non muscas.
Postitused: 319
Teemad: 3
Liitus: Jan 2015
Maine:
5
Need 4.4v ja 7v hõõgküünla pinget miski rubilnikuga pole mõtet jälgida ja mõõta. Nimelt neid juhitakse pwm signaaliga. Ossiga võib vaadata palju duty cycle on aga üldiselt otsustab auto ise läbi erinevate sisendite palju peale vaja lasta on.
Neile sirgelt 12v pähelastes saad koheselt küünlast lahti.
Postitused: 659
Teemad: 24
Liitus: Nov 2008
Maine:
7
Kas keegi siinsest seltskonnast aiaehitusega ka tegeleb? Vaja oleks siis kusagil 70 meetrit paneelaeda paigaldada kesk-eestis, Kirnas. Materjal minu poolt, vaja on töö tegijaid.
PS või 565O1741
Ennem sõidan aeglaselt ja jään totaalselt hiljaks kui et enam kunagi kuskile ei jõua.
Postitused: 1,302
Liitus: Jul 2009
Maine:
41
Rumal küsimus muidugi, aga kas meil kaubanduses kvaliteetset auto aku klemmi ka saadaval on? Ma aegade jooksul olen paar tükki ostnud, aga vaatamata ilusale läikivale välimusele on nad olnud habras rämps. Või ongi mõistlik romulasse minna ja juhtme pikkuse järgi midagi sobivat valida mõne kvaliteetmargi küljest?
Postitused: 3,047
Teemad: 203
Liitus: Jan 2004
Maine:
57
30-01-2024, 18:09 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 30-01-2024, 18:11 PM ja muutjaks oli
isandpauk.)
(30-01-2024, 17:56 PM)Mahno Kirjutas: Rumal küsimus muidugi, aga kas meil kaubanduses kvaliteetset auto aku klemmi ka saadaval on? Ma aegade jooksul olen paar tükki ostnud, aga vaatamata ilusale läikivale välimusele on nad olnud habras rämps. Või ongi mõistlik romulasse minna ja juhtme pikkuse järgi midagi sobivat valida mõne kvaliteetmargi küljest?
Ma ise ei ole sellist probleemi küll tähele pannud. Kui suurus on õige, siis ei ole vaja neid venitada ega kinni vägistada. Vaseliin hoiab ära oksüdeerumise ja null probleemi.
Riistamarket, motonet, akukeskus jpt. müüvad erineva suuruse, nurga, juhtme kinnituse ja muude omadustega klemme. Ole ainult kõva mees ja vali õige välja.
Unustasin ühe asja - aku peab masina küljes kinni ka olema.
Maasturite hankimist Ukraina sõjaväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Maine:
41
Kas seal saab mingit suuruse vahet olla? Miinus ja pluss on erinevad, aga muidu?
Maine:
41
Kust mul seda kubota originaali ikka võtta on - igavene massiivne vanakooli kolakas juhtme otsas, aga kahjuks ei ole ka talle aeg halastanud.
Postitused: 664
Teemad: 40
Liitus: Oct 2003
Maine:
10
Oskab keegi öelda, kas 2000 algupoole - keskpaiga FL järgne Alhambra / Sharan / Galaxi diislid omavad osakeste filtrit? Otsin oma Skoda Felicia Pickupile järglast, mille sisse mahuks ka pikemad asjad, kui 1,5m. Antud kolmiku pluss tundub olema see, et vajadusel saab esiistmeteni tagant puhtaks teha ja samas taas vajadusel 7 inimesega ringi liigelda - hästi otsides leiab ka selliseid isendeid, mis omavad piisavalt varustust inimlikuks kulgemiseks suvel. Probleemiks see, et talviti on väga lühikesed otsad, kui 5 km kauguselt küttepuid vaja vedada nädalavahetusel, ehk siis talvel oleks 2 x nädalas otsad, kus mootor soojaks ei saa. Eelistaks bensu mootorit aga neid sisuliselt ei liigu. Mida diisel arvaks selle peale ja samuti millist mootorit eelistada?
Postitused: 2,710
Teemad: 114
Liitus: May 2004
Maine:
23
31-01-2024, 11:13 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 31-01-2024, 11:15 AM ja muutjaks oli
tõnn.)
Sõitsin aastaid 99a Sharaniga ja julgen kiita just 81kw AFN mootorit.
Väga ergas, ökonoomne 5.5L/100km
Ees pööratavad kapteni istmed, kaubaruumi mahub detail mis on 1m lai ja 2m pikk. Kui kõrvalistuja istme ära keerata siis mahtus ka 3m pikk pruss autosse.
Esiklaasi soojendus on hädavajalik kuna masin ei taha soojaks minna.
Istmesoojendused on superlux lisa.
Jupid on odavad kuid neile ligipääs kohutav, turbo vahetus või salongi radika vahetus on jube töö.
All oli ainult katolüsaator, DPF'i pole.
Hilisemale mudelile AFN mootorit ei pakuta.
81kw mootor sööb probleemideta ka trahvoõli või muud solki mis odavalt kätte tuleb.
85kw diisel on juba FL kerega ja see on pump pihustitega, palju kapriisem.
Iseõppinud spetsialist - energeetika valdkonnas.
Postitused: 1,400
Teemad: 7
Liitus: Jun 2007
Maine:
6
31-01-2024, 12:13 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 31-01-2024, 12:15 PM ja muutjaks oli
Tegelane5.)
(30-01-2024, 18:44 PM)Mart Laanelepp Kirjutas: Mulle on ka sattunud selliseid mis esimesel kinnikeeramisel pooleks lähevad aga kui kvaliteetseid otsida siis tasub autoaudio poodidest vaadata.
Kõik akuklemmid mida mina Eestis müüdavana näen on poldi või mutriga ga pingutatavad aga kas ka joodetavaid leidub?
Ei pea nii täisversioon olema kus tina juba kaasas aga midagi sarnast:
https://m.media-amazon.com/images/I/81Ka...L1500_.jpg
You see, pal, Elvis can´t read a contract.
All he knows is, no Ferrari, no rides with the top down.
Postitused: 223
Teemad: 16
Liitus: Jun 2015
Maine:
2
31-01-2024, 12:58 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 31-01-2024, 12:59 PM ja muutjaks oli
ratsoup.)
Kui siin juba aku klemmidest rääkimiseks läks - minu Berlingol oli üks aku klemmidest väga geniaalse kinnitusega. Klemmil oli pingutusmehhanism väikse kangiga, mis surus klemmi ümber aku ümmargust terminali. Sedasi sai juhtme akult maha võtta ilma ühegi tööriistata. Olen natuke otsinud, aga Eesti kaubandusvõrgus pole veel sellist näinud. Väga hea lahendus sõidukile, mis pikalt näiteks seisab, mugav aku lahti ühendada.
Kahjuks berlingo müüdud ja pilti teha ei saa.
Jawa 360 + Velorex 560, 2x Vaz 2121, ETKVL autoroller
Postitused: 1,836
Teemad: 12
Liitus: Oct 2004
Maine:
16
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad sind enda tasemele ja lajatavad siis kogemusega /Iid-Tõstamaa/
Anna väikesele inimesele veel väiksem võim kätte ja ta arvab kohe et on Jumal taevas (või mode foorumis...)