28-02-2024, 19:26 PM
Metallitöö laud peab kannatama ka peal haamriga nüpeldamist minu silmis,1mm plekk seda kindlasti ei kannata ja omale tehes kah alla 3mm ei paneks.
(28-02-2024, 19:26 PM)muska71 Kirjutas: Metallitöö laud peab kannatama ka peal haamriga nüpeldamist minu silmis,1mm plekk seda kindlasti ei kannata ja omale tehes kah alla 3mm ei paneks.
(28-02-2024, 06:41 AM)v6sa Kirjutas: Siit on kenasti näha, miks nõukalaud Sinus mingit erilist rõõmu ei valmistanud
Kui Sul just ei ole mingit vajadust kruustange laua vasemasse serva panna, siis kõige parem nende jaoks on parema jala kohal. Toetub otse põrandale ja mingi prügi ei saa kukkuda/tilkuda lahtiolevasse sahtlisse. Ning mingi imeliku kujuga virbel mahub paremini otsapidi laua alla ka
Laua katteplaat oli Sul ju materjalipiltide juures kenasti olemas. 3 mm... Või lähed ikkagi RV peale, et poleks magnetiseeruv?
(28-02-2024, 14:01 PM)DevilDeVille Kirjutas: Laud on tore, taustal figureeriv maitsekas sodiläkk väärib ka kiitust.
(28-02-2024, 17:30 PM)muska71 Kirjutas:(28-02-2024, 11:37 AM)huvi5 Kirjutas: Kena töö, muud ei suuda välja mõelda norimise mõttes peale selle, et raami oleks võinud üle värvida.Mina saan hetkel aru,et raam läheb veel lihvimisele kuna õiget lihv asja ei olnud hetkel käepärast.
(01-03-2024, 22:47 PM)v6sa Kirjutas: Ma nüüd ei teagi, kas ma tohin üldse seda küsida, aga üks pisike kurat sees ässitab...
Julgen arvata, et pooletonnine koormus selle laua keskele plaati mõõdulindiga mõõdetavalt ei painuta. Ehk läbipaine jääb alla millimeetri.
Julged proovida?
Või palju Su põks tõstabki kahvlitega.
(01-03-2024, 22:47 PM)v6sa Kirjutas: Julgen arvata, et pooletonnine koormus selle laua keskele plaati mõõdulindiga mõõdetavalt ei painuta. Ehk läbipaine jääb alla millimeetri.
Julged proovida? Või palju Su põks tõstabki kahvlitega.
(02-03-2024, 00:31 AM)Daff Kirjutas:Puidutöö toetamiseks on tehtud H kujulised pukid, jalad 5x10 vahtra prussid pealmine tasapind sama. kogukõrgus 90cm, ehk samal tasapinnal teiste pinkidega. jalgu toetavad tallad 5x15cm lisaks diagonaalid. kinnituseks 6x90mm puidukruvid. teoorias olid need mõeldud 1-2 laua-plangujupi jaoks, . aga mingil hetkel oli üle 2-e puki haagisetäis tammelauda,ca 1+tm, ehk ligi tonn. õõtsutasime, nügisime, liikumist ei olnud märgata.(01-03-2024, 22:47 PM)v6sa Kirjutas: Ma nüüd ei teagi, kas ma tohin üldse seda küsida, aga üks pisike kurat sees ässitab...
Julgen arvata, et pooletonnine koormus selle laua keskele plaati mõõdulindiga mõõdetavalt ei painuta. Ehk läbipaine jääb alla millimeetri.
Julged proovida?
Või palju Su põks tõstabki kahvlitega.
Mul on tehtud samasugune laud (enam vähem koopia) puidust. Raam on 70x150 prussist ja plate on 44mm vineer. Plekk alla ja russi mootor peale. Isegi ei nõksata. Ma arvan, et see laud ei tee poolest tonnist apsull välja.
(04-03-2024, 17:59 PM)Walter Kirjutas: Kui siin juba konstruktsioonide üledimensioneerimisega tegeletakse siis kas ei käinud peast läbi üks diagonaal laua tagumisse jalaavasse paigaldada, noh nii kindluse mõttes et kui russi moto laual ja meetrise õlaga seda lahatakse siis värinapoissi ikka sisse ei võtaks? Usaldad ikka oma keevitustööd piisavalt?
(05-03-2024, 00:54 AM)aavu Kirjutas: Kusagil põranda valamise kandis jäi meelde "kalded ärajooksu suunas" või miskit taolist. Nüüd selle kalde peal koostatud laud, kas istub oma kohale "rauatöö" ruumis ilma kõikumata?
(09-03-2024, 09:01 AM)heiti Kirjutas: Väga Hea!
On sul tuleviku projektides poltide/ mutrite hoiustamise süsteem ka tulekul? Või mingisuguste muude tarvikute jaoks.