Automaksust. Nagu see aastast 2025 olema saab

Hommikust.

Kas see  ajutiselt registrist kustutatud autole jäänud tagauks on veel alles või lapiti ära? Ehk kustutan 31 dets. masina ajutiselt registrist min. ajaks e. 1 kuuks. Siis kas kande taastumisel on ülejäänud aasta maksuvaba või tuleb 11 kuu maks ikka?
Vasta

(29-12-2024, 10:56 AM)taxopets Kirjutas:  Hommikust.

Kas see  ajutiselt registrist kustutatud autole jäänud tagauks on veel alles või lapiti ära? Ehk kustutan 31 dets. masina ajutiselt registrist min. ajaks e. 1 kuuks. Siis kas kande taastumisel on ülejäänud aasta maksuvaba või tuleb 11 kuu maks ikka?

Lapiti ära jah. Kande taastumisel maksad terve aasta eest.
Aasta on maksuvaba, kui ei ole päevagi registris.

Maasturite hankimist Ukraina sõjaväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Vasta

(29-12-2024, 12:51 PM)isandpauk Kirjutas:  

Kas mitte ei läinud nii, et 2025 ja 2026 maksad järgijäänud aasta eest (kui aasta keskel registrikande aktiivseks teed), aga alates 2027 käib arvestus aasta kaupa, s.t. ükskõik millal auto kasutusele võtad, ikka maksad aasta eest.
Vasta

EVKL jagab infot. 

https://evkl.ee/2024/12/29/evkl-ulevaade...eonduvast/
Vasta

(29-12-2024, 13:12 PM)zazik Kirjutas:  
(29-12-2024, 12:51 PM)isandpauk Kirjutas:  

Kas mitte ei läinud nii, et 2025 ja 2026 maksad järgijäänud aasta eest (kui aasta keskel registrikande aktiivseks teed), aga alates 2027 käib arvestus aasta kaupa, s.t. ükskõik millal auto kasutusele võtad, ikka maksad aasta eest.

ksf. Zazikul on õigus. järgmised kaks aastat saab automaksu pealt kokku hoida, kui kohe aasta alguses autot ei kasuta. samas tuleb meeles pidada kindlustuse kohest nõuet ajutise kustutamise lõpetamisel.
Tänan ksf. Indreksirki taas hea ülevaate eest.

Maasturite hankimist Ukraina sõjaväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Vasta

Maksuteated on MTA isteenindusest leitavad:
https://www.emta.ee

...ja paremalt ülalt nupp e-teenused. Siis varuda veidi kannatust ning avaneval lehel peaks olema näha uued maksuteated.
Mul on maksuteade ootuspärase sisuga.

Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Vasta

Huvitav, kus on "Vaidlustan tehingu" nupp on? Tahaks natukene nendega rääkida auto valeandmete teemal enne maksmist.
Vasta

(10-01-2025, 18:53 PM)deus Kirjutas:  Huvitav, kus on "Vaidlustan tehingu" nupp on? Tahaks natukene nendega rääkida auto valeandmete teemal enne maksmist.

Kohus, ikka kohus.

Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Vasta

(10-01-2025, 18:53 PM)deus Kirjutas:  Huvitav, kus on "Vaidlustan tehingu" nupp on? Tahaks natukene nendega rääkida auto valeandmete teemal enne maksmist.

Kirjas on kenasti kontrollige oma auto andmeid. Valeandmed said juba siis kui kinnitasid oma tehnopassi järelikult.
Vasta

Kirjas on ka karistused ja viivised.
Vasta

Palun lahkesti Maksu- ja Tolliameti Kuressaare büroosse sisse astuda, kus Teid aitavad selles küsimuses Kaire Pedanik ja Helle Peil. Allikas

Robotniidukite müük, paigaldus ja sõltumatu tehniline know-how: https://herizon.ee
Vasta

(10-01-2025, 16:37 PM)13piisab Kirjutas:  Maksuteated on MTA isteenindusest leitavad:

...ja paremalt ülalt nupp e-teenused. Siis varuda veidi kannatust ning avaneval lehel peaks olema näha uued maksuteated.
 Vot põhimõtteliselt ei lähe ise mingeid maksukohustusi kuskilt otsima. Tahavad raha saada, saatku arve/teade.
Ei hakka mina mõisatalli ukse taga järjekorras seisma, et oma vitsahoobid kätte saada.
Vasta

Tsiteerides herr Sirk-i

Vastus küsimusele registreerimistasu kohta on alates 01.01.2025 jõustuva liiklusseaduse § 190.18 lõikes 2:

(2) Registreerimistasu tasumise kohustus tekib:
1) sõiduki liiklusregistris registreerimisel või
2) sõiduki esmakordsel omanikuvahetusel, kui sõiduki eest ei ole tasutud registreerimistasu käesoleva lõike punkti 1 kohaselt.

Sellest saan aru, et "rändkarikad" mida aastas kolmkorda ümber kirjutatakse, ei ole "registrimaksukohustlased"
VA siis "esimenekord"
Aga

Oman autot aastast 2019. Ise tõin ise regasin ja siiani kasutan.

Kui ma nüüd oma lollipeaga õieti aru saan. Siis hetkeseisuga kui müüa tahaksin, peaksin automaksu maksma ??

No ei tundu väga loogiline.
Sama loogikajärgi võiks ka mõne vanapapi siguli maksustada, mis on nõukaajal ostetud ja ainuomanikuna kasutusel olnud.

Või saan ma millestki valesti aru ?
Vasta

(11-01-2025, 08:47 AM)tcumen Kirjutas:  
(10-01-2025, 16:37 PM)13piisab Kirjutas:  Maksuteated on MTA isteenindusest leitavad:

Vot põhimõtteliselt ei lähe ise mingeid maksukohustusi kuskilt otsima. Tahavad raha saada, saatku arve/teade.
Ei hakka mina mõisatalli ukse taga järjekorras seisma, et oma vitsahoobid kätte saada.

Maitea kuidas eestis nende maksuseadustega.
Aga siin soomes näiteks on kodaniku kohus hoida oma maksuasjad ISE korras. 
Mitte, et inimene ise maksab omi makse vaid inimene peab jälgima et tema maksuprotsent ja maksud oleks õiged.
See kehtib nii palga, üüri, toetuste, laenude jne pealt.
Kõiksugu maksudega seotud kuritööd ja pettused on soomes suuremad kuriteod kui mõrvad, tapmised jne kangemad kuritööd.

Ja oioioi kui sa peaksid vahele jääma, ja riiki ei koti kas meelega või kogemata. Ja neil on õigus kuni 10a tagasi nõuda ja nad üldiselt nad võtavad maximumi selliseljuhul.

Aga vat kui riik kodanikku "petab" siis makstakse tagasiulatuvalt kuni 3a.

Teemapõhine küsimus ka.
Pole eesti resident juba 18a olnud.
Id kaart küll olemas aga koodid ammu kadunud.
Kuda ma selle maksuteate saan ? Kui saan....
Süsteemis ja autopaberites soome aadress.
Näiteks kaameratrahvidest pole ma mitteühtegi kätte saanud.
Mitte, et ma vabatahtlikult automaksu maksta tahaks aga no üleliigsetest jamadest võiks hoiduda ja samas see 50e ei tapa ka.
Vasta

(11-01-2025, 10:42 AM)Heigok Kirjutas:  Kui ma nüüd oma lollipeaga õieti aru saan. Siis hetkeseisuga kui müüa tahaksin, peaksin automaksu maksma ??

> sõiduki müüja ja ostja peavad omavahel kokku leppima, kes registreerimistasu tasub ning vastavalt ka e-teeninduses juhiseid järgides toimima.
Allikas: https://www.transpordiamet.ee/soidukid-j...hakkab-toi
Vasta

(11-01-2025, 08:47 AM)tcumen Kirjutas:  

Hakkad tuludeklarit tegema, siis komistad ka selle teate otsa.
Vasta

(11-01-2025, 10:55 AM)Raivo Kirjutas:  
(11-01-2025, 10:42 AM)Heigok Kirjutas:  Kui ma nüüd oma lollipeaga õieti aru saan. Siis hetkeseisuga kui müüa tahaksin, peaksin automaksu maksma ??

> sõiduki müüja ja ostja peavad omavahel kokku leppima, kes registreerimistasu tasub ning vastavalt ka e-teeninduses juhiseid järgides toimima.

Sellest ma saan aru jah
.
Aga see ei olnud minu küsimuse duum.
Vaid see, et olen juba auto omanik üle 5a(ise tõin, ise regasin) ning kas ja kuidas see loogiline on, et reg.maks kohustlane olen.

Selle loogika järgi võiks ju reg.maksustada ka nõukaajal ostetud, üheomaniku autod
Vasta

(11-01-2025, 11:14 AM)Heigok Kirjutas:  
(11-01-2025, 10:55 AM)Raivo Kirjutas:  

Sellest ma saan aru jah
.
Aga see ei olnud minu küsimuse duum.
Vaid see, et olen juba auto omanik üle 5a(ise tõin, ise regasin) ning kas ja kuidas see loogiline on, et reg.maks kohustlane olen.

Selle loogika järgi võiks ju reg.maksustada ka nõukaajal ostetud, üheomaniku autod

maksustataksegi ju? esimsesel omanikuvahetusel.
Vasta

Ei tundu ju loogiline  Big Grin

See tundub mulle samaloogiline nagu usas vasakliberaalide kompensatsiooni nõue valgetele, mustanahaliste orjastamise eest.
Vasta

(16-12-2024, 18:39 PM)indreksirk Kirjutas:   Sundkindlustus rakendub 12 kuu möödumisel viimase kindlustuslepingu kehtivusest.

Selle vastu julgen ma vaielda.

Üks autodest seisis mul 2 aastat (22-24)
Ei tulnud mul nõuet/teadet peale aastat ega ole tulnud ka täna 2025 kui on uuesti kindlustatud.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 21 külali(st)ne