KÜSIMUSED, mis oma teemat ei vääri (osa 4)

krossipart Kirjutas:Ja kuidas tundub? Ootaks tagasisidet, sest ise ei ole veel Lidl-isse jõudnud. Eriti huvitakspumba suutlikus liitrit minutis..

Veel vedeleb autos, pakendis - proovin meeles pidada, et peale nv anda siia tagasisidet.

EDIT: juhendis oli kirjas 1,5L/min diislile.
Seal oli ka tore lause “do not use to pump flammable liquids - gasoline, water etc.”
Vasta

Teemaks külakiik.
Kiige vertikaalsete põhipostide toetuseks on pandud 4 diagonaalposti mis hoiavad kiigel kõikumast. 
Need nüüd maapinna pealt ehk ka seest pehkinud.
Vaja vahetada. 
Küsimus 1. Kuidas neid palke maa sees paigaldada kinnitada töödelda 
2. On kellelgi pakkuda selleks otstarbeks sobivat palgimaterjali a.la 5....5.5m pikkust ja 20..
30 cm diameetriga ning koguses 4 tk.

Teadmata veel kuidas vanad pandud on siis.
Kas kaevata auk panna palk sisse. Kruvida mõned poldid külge paekive on meil kah palju mida auku visata ja valada segust känd sinna auku ?
Kas post enne töödelda ? Millega ?
Vasta

Lihtsalt auk. Igasugune betoonankur sunnib järgmist kiigeremontijat sind "hea sõnaga" meenutama kui kunagi sinu pandud detailid läbi pehkivad.
Vasta

https://zemeljski-vijaki.si/tehnicni-podatki/ Ka sellise leidsin, ehk on külakiigele kohane poolviltu maasse. 
Laste kiigele läksid sellised aga teravad nurgad pole ohutud: 
https://ee.earth-anchoring.com/post-anch...nchor.html

Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу. 
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Vasta

Külakiige jaoks vist jääb väikseks, aga mänguväljakutel pannakse sellistega: 

https://manguvaljakud.eu/pood/manguvalja...d_source=1&gad_campaignid=22903384057&gclid=CjwKCAjwlt7GBhAvEiwAKal0cpjh2xOB35FYGKGm3KiAw70SC7Y950Ny4H-ppAnKHGzIJZwB6rHJMhoCw9cQAvD_BwE

Sel juhul jääb puit maast kõrgemale ja kestab ehk kauem. Maa sisse läheb betoon.
Vasta

Kui poste endid tegelikult vaja pole, siis on võimalik tross koos maa-ankruga pinnasesse lüüa. Googlest kahjuks abi ei olnud. Maaletooja lahkus parematele jahimaadele, firma on alles, aga ei tegutse. Vajadusel saan skitsi teha, ei ole keeruline asi.

PS juba pakutud asjadest valiksin ksf aavu viidatud suure kruvi.

Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Vasta

Vaja panna uued otsad ja surved reguleerida esimese põlvkonna VAG TDI pihustitel.
Tavastend on endal olemas aga neil pihustitel on see pritserõhk ju kahe astmeline ja õigeid reguleerseibe mul ka riiulis pole. 
Teab keegi mis ettevõttesse selle probleemiga pöörduda? 
Eelistatud kesk-eesti, aga võib ka kaugemal.
Vasta

(27-09-2025, 15:30 PM)CORRADOg60 Kirjutas:  Vaja panna uued otsad ja surved reguleerida esimese põlvkonna VAG TDI pihustitel.
Tavastend on endal olemas aga neil pihustitel on see pritserõhk ju kahe astmeline ja õigeid reguleerseibe mul ka riiulis pole. 
No kesk eestis oisus türi kõrval on ju oisu diisel ja julgen soovitada.Samuti julgen soovitada test rem männikul,oma ravile sain sealt soodsalt diagnoosi ja google tagasiside ka laes.
Vasta

Minu paha on, et ma jätsin mainimata asukohana Jõelähtme valla mis meie külas tähendab kuni 20cm mulda ja edasi on puhas paas. Jõulukuuse istutamine tähendas roksoniga augu lõhkumist. Samale platsile välijõusaali paigaldus oli töö mille peale mehed ütlesid, et ei kunagi enam.  Big Grin
Igasugused kruvid on välistatud.
Avalikul platsil ja lastega jätaks trossid ära. Nende otsa saab ennast rohkem ära lõhkuda. Jms. Jama.
Jääme kindlasti palkide peale. 

Küsimus oligi kas peaks betooni valama mida ma ei tea hetkel kas on tehtud eelmisel korral ja või kas peaks eelnevalt töötlema nt. tõrvama. Vms.
Vasta

Telefoni või elektri posti taaskasutus oleks hea. Kui tipp ja maalähedane osa maha saagida, peaks pikkust olema endiselt piisavalt.
Immutatud materjal.
Vasta

(27-09-2025, 16:24 PM)MeelisV Kirjutas:  Minu paha on, et ma jätsin mainimata asukohana Jõelähtme valla mis meie külas tähendab kuni 20cm mulda ja edasi on puhas paas. Jõulukuuse istutamine tähendas roksoniga augu lõhkumist. Samale platsile välijõusaali paigaldus oli töö mille peale mehed ütlesid, et ei kunagi enam.  Big Grin
Igasugused kruvid on välistatud.
Avalikul platsil ja lastega jätaks trossid ära. Nende otsa saab ennast rohkem ära lõhkuda. Jms. Jama.
Jääme kindlasti palkide peale. 

Küsimus oligi kas peaks betooni valama mida ma ei tea hetkel kas on tehtud eelmisel korral ja või kas peaks eelnevalt töötlema nt. tõrvama. Vms.
Koristad vanad ära ja siis näed, mis seal tehtud on, mõtlen valu või pae sisse pesa lõhkumist. Pinnasesse minev ots tuleb põleta kuni kerge söestumiseni ja siis võid lisaks õliga immutada, kestab enamasti kauem, kui ülemine ots.

Kes oskab, see teeb - kes ei oska, see õpetab!
Vasta

Ma võtaks selle 20cm pinnast ära, pae paljaks, ja valaks sinna umbes pinnase tasemeni betoonist klotsid, millesse palgi/post/prussi jaoks kand sisse. 
Võib paari vardaga selle konstrui pae külge ka ankurdada, kindlam saab.
Jääb puit edaspidi pinnasest lahku ja pae peal ei tohiks mingeid kerkeid ka esineda.

Täpsustan: selle postikanna all mõtlesin ma midagi sellist:
https://vanakivi.ee/ehituskaubad/postija...x100-4-0mm

Link on lihtsalt näiteks. Tänapäeval iga krdi kaupmees nimetab oma asju ise nimedega, annab ikka vahest üles leida seda õiget asja.

Kiuslik kaabakas. Big Grin
Vasta

Ma ka kooriks pinnase ära,pealmine pae kiht vähemalt 10 cm on pehme ja pehmest kihist päris pae sisse puuriks nt teemantpuuri laadse puuriga süvendid või piikad piigiga.Tekkinud auku torkad postid püsti ja killuga kasvüi välja kaevatud killuga tihendad ja võiks hea saada.Kunagi postid mädanevad,kraabid augu tühjaks ja samasse auku uus...
Või siis ikkagi paeni paljaks,valad betoonist plaadi x suurusega ja keset plaati auk.peale betooni kivistumist torkad auku posti ja korras ja jälle kui mädaneb siis vahetamine lihtne...
Vasta

(27-09-2025, 16:19 PM)muska71 Kirjutas:  
(27-09-2025, 15:30 PM)CORRADOg60 Kirjutas:  Vaja panna uued otsad ja surved reguleerida esimese põlvkonna VAG TDI pihustitel.
No kesk eestis oisus türi kõrval on ju oisu diisel ja julgen soovitada.Samuti julgen soovitada test rem männikul,oma ravile sain sealt soodsalt diagnoosi ja google tagasiside ka laes.

Kui eelnevalt oisu diislit külastanud kohalikke uskuda siis kahe astmelist pihustust seal ei häälestata. 
Praegu liiguvad mõtted uurida sealse tegelase Türil sarnast teenust pakkuvalt pojalt.
Vasta

(25-09-2025, 15:18 PM)rulli Kirjutas:  
krossipart Kirjutas:Ja kuidas tundub? Ootaks tagasisidet, sest ise ei ole veel Lidl-isse jõudnud. Eriti huvitakspumba suutlikus liitrit minutis..

Veel vedeleb autos, pakendis - proovin meeles pidada, et peale nv anda siia tagasisidet.

Seal oli ka tore lause “do not use to pump flammable liquids - gasoline, water etc.”

Tagasihoidlikult uuriks, kuidas toimib pääle nädalavahetust? Astusin ka ise tehnikatoidupoest läbi ja jätsin ostmata, sest müüjad ei teanud kas ikka toiduõli(?). Rõhutasin oma küsimust, et mootoriõli.. Diisel.. Bensiin.. (lugege juhendit sain vastuse).. 1,5 liitrit/min on jah paras akvaariumipump.. Cool
Vasta

(29-09-2025, 17:20 PM)krossipart Kirjutas:  
(25-09-2025, 15:18 PM)rulli Kirjutas:  

Tagasihoidlikult uuriks, kuidas toimib pääle nädalavahetust? Astusin ka ise tehnikatoidupoest läbi ja jätsin ostmata, sest müüjad ei teanud kas ikka toiduõli(?). Rõhutasin oma küsimust, et mootoriõli.. Diisel.. Bensiin.. (lugege juhendit sain vastuse).. 1,5 liitrit/min on jah paras akvaariumipump.. Cool
 1,5 L minutis ja õli (põhiliselt) kõlab nagu see pump?
Ultimate Speed UOP 12 C1
https://www.juhend.ee/ultimate-speed/uop...juhend?p=4
https://www.youtube.com/watch?v=9uS-3gyRE9k
 Taoline pump on pigem mõeldud autol õli vahetamiseks, tõmmates õli välja õlimõõte varda torust. Või kus iganes kõrrega löögile pääseb. Diislit pumpab kindlasti ka aga 1,5 l minutis on liiga aeglane kütuse pumpamiseks.

You see, pal, Elvis can´t read a contract.
All he knows is, no Ferrari, no rides with the top down.
Vasta

(29-09-2025, 17:20 PM)krossipart Kirjutas:  Tagasihoidlikult uuriks, kuidas toimib pääle nädalavahetust? Astusin ka ise tehnikatoidupoest läbi ja jätsin ostmata, sest müüjad ei teanud kas ikka toiduõli(?). Rõhutasin oma küsimust, et mootoriõli.. Diisel.. Bensiin.. (lugege juhendit sain vastuse).. 1,5 liitrit/min on jah paras akvaariumipump.. Cool
Kuna vaja oli pumbata bensiini ja selle pumpamine juhendis välistati, ei hakanud katsetama - jääb riiulisse paremaid aegu ootama.
Sain praegu muud moodi lahendatud - otsin veel veidi kuulklapiga variante veidi.
Vasta

Miks te neid kütuseid nii hullult pelgate? See pole ju auto küljes pump, mis mootorisse võib ebasobivat lahustunud materjali viia.
Elust enesest - selle mõistmiseni, et kauss on polüstüroolist, jõudsin alles siis kui jupid pestud olid ja kauss jäi ligedaks, ei kuivanud korralikult. Plast oli hakanud lahustuma. Jupid said ilusti puhtaks ja kuivaks. Pole tõenäoline, et polüstürooli kasutatakse mõnes pumbas, ikka polüpropüleen, mis ei benas ega diiselkütuses ei lahustu. Kui pärast kasutamist tühjaks nõrutada, siis pole mitte mingit ohtu.
Kes ei usu, see võtab liivapritsi, mis on metallist ja imeb sellega aegajalt mõne paagi kuivaks, juhend eespool olemas. Kasutanud aastakümneid, null probleemi ja imab alati garanteeritult.
Tolmuimejat EI TOHI kasutada, isegi mitte vaheanumaga, harjadega mootoris süttivad bensiiniaurud pea 100% tõenäosusega.

Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Vasta

(Eile, 13:55 PM)Marko Kirjutas:  Miks te neid kütuseid nii hullult pelgate? See pole ju auto küljes pump, mis mootorisse võib ebasobivat lahustunud materjali viia.
Elust enesest - selle mõistmiseni, et kauss on polüstüroolist, jõudsin alles siis kui jupid pestud olid ja kauss jäi ligedaks, ei kuivanud korralikult. Plast oli hakanud lahustuma. Jupid said ilusti puhtaks ja kuivaks. Pole tõenäoline, et polüstürooli kasutatakse mõnes pumbas, ikka polüpropüleen, mis ei benas ega diiselkütuses ei lahustu. Kui pärast kasutamist tühjaks nõrutada, siis pole mitte mingit ohtu.
Kes ei usu, see võtab liivapritsi, mis on metallist ja imeb sellega aegajalt mõne paagi kuivaks, juhend eespool olemas. Kasutanud aastakümneid, null probleemi ja imab alati garanteeritult.
Tolmuimejat EI TOHI kasutada, isegi mitte vaheanumaga, harjadega mootoris süttivad bensiiniaurud pea 100% tõenäosusega.

just, pole vist nõuka-aja mees! Mul aastaid kasutsuel trellipump, milel ka kõik keelatud ja ümber pumbanud vist tuhandeid liitreid bensiini ja diislit, kerosiini ka tsipa. Enne miskipärast ei lasknud kribada ...
Vasta

(Eile, 14:16 PM)honkomees Kirjutas:  
(Eile, 13:55 PM)Marko Kirjutas:  Miks te neid kütuseid nii hullult pelgate? See pole ju auto küljes pump, mis mootorisse võib ebasobivat lahustunud materjali viia.

just, pole vist nõuka-aja mees! Mul aastaid kasutsuel trellipump, milel ka kõik keelatud ja ümber pumbanud vist tuhandeid liitreid bensiini ja diislit, kerosiini ka tsipa. Enne miskipärast ei lasknud kribada ...

Ma ei ole nõuka aja mees muuseas.. Cool Niijanaa ja oleneb kasutuskohast ja läheb natsa eemale kütusepumbast (12V) Autost-tsiklist õli välja imemiseks on mul olemas vaakumpump.. Suvaline näide: 
https://www.alentec.com/en/waste-oil-equ...5-l-39560/.  
Miks mul peaks olema trell veel lisaks, kui soovin kütust pumbata. Ja mis võiks olla selle trellpumba tootlikus! Kuna ostan eraisikuna legaalselt teatud soodukaga ühest kütusefirmast kütust, mille hinna määrab ostu maht (liitrid) siis tangin kenasti kodus oma auto 80L paaki.. Kasutan midagi sellist ja 25L min diisel (ca 5 min tegelen tühja paagi täitmisega-koos voolikute kokku kerimisega) Rolleyes
https://automaailm.ee/kutusepump-12v-s171-1224m 
Marko soovitusest.. Tsiteerin " Plast oli hakanud lahustuma". Vat sellest ma kahjuks ei saanud pihta Big Grin
PS! Mu link-id on informatiivsed ja võrdluseks. Wink
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: rulli, 13 külali(st)ne