Külmund veetorud?

(Eile, 22:04 PM)v6sa Kirjutas:  ...PVC voolik on külmana väga paslik, aga aurupesuri väljastatava temperatuuri peale läheb väga lörtsiks kätte ...
Aurupesur oma paari KW-ga on selle maa peale juba niikuinii peaaegu kasutu. Pumpa läbi oma olemasoleva kõrre ca 50-kraadist vett torusse. Kui lahti ei saa, kirjuta PM-i, ma olen omal ajal selle teemaga palju kokku puutunud.
Vasta

(Täna, 00:11 AM)Roomik Kirjutas:  
(Eile, 22:04 PM)v6sa Kirjutas:  ...PVC voolik on külmana väga paslik, aga aurupesuri väljastatava temperatuuri peale läheb väga lörtsiks kätte ...
Aurupesur oma paari KW-ga on selle maa peale juba niikuinii peaaegu kasutu. Pumpa läbi oma olemasoleva kõrre ca 50-kraadist vett torusse. ...

Ma ei teagi...

Eile oli mul kasutada 8,2 m PVC voolikut, millest puhusin läbi 5 l demin vett. Külmumine algas umbes 3 meetri pealt (esimene jõhkralt suur kivi kaeviku seinasSad ) ja kogu vooliku sisselitsumisele kulus 2 tundi. Pluss aeg töövõtete kujundamisele - ma tegin seda esimest korda. Ma olin üllatunud, kui tõhus võte see on. Kui ainult voolik kannataks survet avaldada, mitte ei läheks lörtsiks kätte. Ainult näpujagu kannatas survet peal hoida, muidu murdus kahekorra.
Vasta

Ostke paras jupp PE õhutoru, 10mm toru on hirmus kõva ja kalk, 50 kraadi ei mõjuta sisuliselt üldse. Ainuke häda on 90° põlved, sealt teda läbi ei aja., maasiseseid torusid tuleks paigaldada nii, et ei ole mitte ühtegi liitmiku. Teisalt hind... Odavam on kokkuvõttes 8mm põrandakütte traat sisse ajada ja külmumise korral vool järgi panna, isereg. on ülemõistuse kallis, mõtekas ainult siis kui toru kipub seest tühjaks jääma
Vasta

Ma ei oska vist lugeda, mure oli hoopis see et voolik jäi lühikeseks mitte ei saanud seda süldiks muutumise tõttu edasi meelitada. Eelmainitud lahendus Mihkuse poolt on jah õige asi.
Vasta

Sajandi alguses olid kõik veesoojenduskaablid hirmsa hinnaga. Nii paningi pem torule väljapoolt põrandakütte kaabli, mille pikusest jagus edasi tagasi. Ümber penost torukoorik ja ca 20cm pinnast peale. Teatud põhjustel sügavamale ei saanud. Ja nii ma elasingi lõbusalt aastaid Mõned korrad jäätus vesi, vool taha ja elu lill-vesi jooksis taas ning vool välja. Kuniks tuli ette suusareis ja tütar jäi üksi koju...Külmus, pani kaabli sisse ja unustas ööks järgi. Kevadel lahti kaevates oli torule kahelt poolt korralikud sulamisjäljed ja augud sisse sulanud. Peno koorik samasugune... Nüüd on õige kaabel toru sees ja süda rahul ning üle 15a pole vajadust olnud sisse lülitada. Eks järeldused teeb igaüks põrandaküttekaabli kasutamise osas Smile Lihtsalt see kuumeneb  võrreldes õige asjaga jupi rohkem ja alati ei ole rohkem parem.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: Mihkus, t4rio, 3 külali(st)ne