MURUTRAKTORID- ostuabi, hooldus, remont...

Proovisin testida istmealust lülitit, justkui töötab, ühendasin üldse lahti ja eemaldasin pistiku seest klemmide lühise plaadi, ikka annab multimeeter juhtmesse massiühenduse.

Ajasin näpuga juhet taga, tundub et läheb esmalt kuhugi tagasilla juurde, vist on seal mingi jama.
Aga ligipääs sinna ..... isegi ei näe, mis seal toimub.

Iseõppinud spetsialist - energeetika valdkonnas.
Vasta

(16-03-2026, 20:45 PM)Marko Kirjutas:  
(16-03-2026, 20:34 PM)tõnn Kirjutas:  Mcculloch m105-77 
Ei taha käima minna.

Niipalju olen aru saanud, et süütepooli suretusjuhtmele on antud käsk mootor välja suretada.

Ehk on kellegil pakkuda juhtmeskeemi mis näitaks, millistest lülititest antud ahel läbi käib.

Esimene kahtlusalune on istme all. Kas seal on kõik kombes?

niiduorgan sees või käik pole käivitusel jne
Vasta

Starterit laseb ilusti ringi aga käima läheb vaid siis kui süütepooli juurest juhtme lahti lasen.

Vasta

https://benzolider.spb.ru/spare-parts/m1...0-2013-11/ 
Võibolla on abiks.    

Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу. 
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Vasta

Just seda otsisin, Tänud!

Vasta

(23-02-2025, 21:55 PM)aatom Kirjutas:  Ma olin sarnases olukorras, aga laadimispinge oli liiga madal. Täpselt ei mäleta, aga kas mitte selles pistikus ole üks juhe laadimispinge ja teine tulede tarbeks (et siis vahelduvvool, aga mõlemal ahelal üks ots massis, laadimine läbi dioodi). Kuidas laadija ise ehitasin, täpselt ei mäleta, aga kasutasin nii laadija, kui tulede ahelat, et rohkem voolu / pinget saada. Ehk aitab pisut.

Mullu pärisin nõu, tulemuse infovõlg on kustudada. Probleem oli selles, et igivana murutraka aku peal näitas voltmeeter 15,6V ja ampermeeter juhtmel pea 3A. Pingeregulaator jäi leidmata...

Neid variante laadimiseks on terve hulk, üks asjalik doku jäi ette, mis võib kellelegi abiks olla. Lk 24(dok 22) erinevad skeemid:
.pdf alternator_replacement.pdf Suurus: 13.04 MB  Tõmbamised: 11
  (Viide kahjuks netist error404 annab, vast mahub tõmmatud suur fail siia ära.)

Mul läks lugu nii, et kõigepealt tellisin muidugi Alist odava mis igati tõetruu välja nägi. Laua peal katsetades sisendis pinget tõstes ja väljundit miski proovilambiga koormates tegi umbes 14,2V peal cutoff. Kooliraha makstud, jalutasin korraliku järele. See toimis oodatult s.t väljundisse jäi 14,6V püsivalt järgi.

Kõik toimis ilusti kogu aasta. Vana aku oli õnnelik ja käivitus probleemivaba. Miski ränidioodi, mis 2W sooja hajutab, võiks veel järjestikku panna, kui viitsiks.

Ümberühendused õnnestus teha suht viisakalt olemasolevast. Mass tuli juurde vedada, kuna kinnitus plastikule.

Nii et vaadake/mõõtke laadimine üle, kui aku armsaks on saanud...
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne