[poolita] Automaksust. Nagu see aastast 2025 olema saab

(21-05-2026, 16:01 PM)anek555 Kirjutas:  .......
Minul kulges toiming kiirelt, ainus tõrge oli pildi udususeks tunnistamise pärast, põhjusest ei saanudki aru, aga kuna kere oli kärul keeratav, siis aitas asendi muutmine ja vist sellega kaasnevalt tausta muutus. 15 eurot võeti raha ja asi on menetluses. Teha tuleb neid veel mitmeid, aga kohe järjest ei jaksa. Vbl mõnele see meeldib, aga ise ei ole ennast ammu nii halvasti tundunud... mind ei ole küll vägistatud, aga just selliselt kirjeldaksin enda tunnet. Ma ei mõista seda sunnitud tegevust, ei sisult, ei raha korjamise eesmärgilt ega üldse, lihtsalt vägistati ära, sest teine pool on tugevam..... ülihäiritud, pettunud ja kurb... minu patriotism sai täna tugevalt kahjustatud. 

Nb! Kirjutamise ajal saabus ka sõnum, et sõiduk sai ajutiselt kustutatud.

Tere!
Juba ammu olen tahtnud teha sarnast postitust, aga mitte nii leebes ja viisakas vormis. Jah, mei väike, ainuomane  Eesti riik armastab meid ja ei kohku tagasi ka selle näitamisest, tänapäevases, demokraatlikus, veidi mitte tavapärases võtmes väljendatud vormis edastatud akti kujul, no selline meestevaheline moodne, ma ütleks, üheldumine.
Minu puhul on veel selline asi, et ma ei ole veel seda meie armast, väikest .... provotseerinud, aga ikkagi on tunne, et juba on mulle ka ... keeratud. Mis iseenesest on veelgi amoraalsem tegu, sest minu puhul on ka tegu puudega kodanikuga - mul ei ole nimelt ei skartofoni ega ka smart ideed (tegu on piiratud ID - võimekusega kodanikuga, aga riik armastab mind ikkagi ja on huvitatud teatud s... toimingute läbiviimisest ka minuga.) Samas on minu ümbruses hulgaliselt (st peaaegu kõik) indiviide, kellel on eelnimetatud smartofon, osadel ka smartidee ja kes ülepeapldse ei ole ka võimelised vajalikku s .. akti eelpool nimetetud poolega läbi viima.
Ma saan aru, meil on kõik hea, liiga hea, kegi ei pommita, talongisüsteemi veel ei ole, riika ja ametnikud töötavad, päästame planeeti, on tehtud suur töö, et me üldse saaksime saada vägistatud mitteloomulikul bioloogilisel teel, kusagil on veel hullem olukord, Paapua - Guien.. mis iganes pole üldse registrit, vanaromusõidukeid ja just meie väike, kuid tegelikult ikkagi vaimult suur Eesti Vabariik saab päästa planeedi ja näidata teed ja ma ei tea mida veel...
Patriotismist, jah, nüüd on meil ka nii nagu on seal teiselpool Narva jõge - oled Venemaa patrioot, kas see on sama , mis toetada Putini ja Ühtse Venemaa riiki? (selge on see, et üle poole venemaa elanikest on ...., see selleks, mei elame Eesti Riigis ja Eesti maal ja ka meie või selle ASJA tulevik on siin tume, aga see on eraldi teema).

Ühesõnaga, väga kurb asjade areng, on küll loodud, mitte isesenesest, vaid teatud tegelaste ja rühmituste tubli tööga (saan aru, demokraatlikus riigis käivadki asjad niimoodi) mitte halb lahendus, aga selleks lahenduseks vajalik protseduur on ellu lasktud ilmselt mingite väga digivõimekate ametmike poolt, arvestamata seda, et kusagil Türi Näljakülas on keegi alkoholilembeline eesti riigi alam, kellel on ka mingisugused romusõidukid, mis on riiklikus registris, kes on piiratud digivõimekusega ja kelle vanaemasõber ja muu ümbruskund on ka piiratud vaimse võimekusega, aga riiklike jms makse on võimeline maksma), kellel vb on süda haige või eesnäärmega probleemid või on muidu lollakas, aga südamesse võtab ikka, mida armas väike Eesti Riik talle mitte otseselt südamesse, aga kuhugi mujale tahab ...
Jah, tõesti, viimati, kui ma valimas käisin, siis ma valisin Rehvormierakonna liikme, luban, et seda enam ei juhtu ja üldse ma enam valimistel ei osale, no niipalju patriotismist ja muust sellisest. Muidugi, kui Isamaa on ohus ja tuleb kaitsta, siis nii mina, kui ka ilmselgelt ka ksf! Janek ei kõhkle hetkegi, et saada tapetud, saada hukkunud, kaitsta meie väikest, tegelikult ikkagi meile kõigile armsat ja ainukest maalappi nagu ka 1944-l aastal püüti teha, paraku, meie ei suuda üksinda mingit katku peatada!
No ja muidugi - Palun mitte kusta, mul on projekt ka, tegelt isegi 2 tükki!
Jah, on kirjavigu, aga, kui on võimekust, parandage ise!
Vasta

(21-05-2026, 16:01 PM)janek555 Kirjutas:  Jagan enda esimest kogemust, eelkõige austusest Indreku vastu, kes siin teiste abistamisega tohutult oma isiklikku aega ja ressurssi matab. Aitäh Inderk. 
Minul kulges toiming kiirelt, ainus tõrge oli pildi udususeks tunnistamise pärast, põhjusest ei saanudki aru, aga kuna kere oli kärul keeratav, siis aitas asendi muutmine ja vist sellega kaasnevalt tausta muutus. 15 eurot võeti raha ja asi on menetluses. Teha tuleb neid veel mitmeid, aga kohe järjest ei jaksa. Vbl mõnele see meeldib, aga ise ei ole ennast ammu nii halvasti tundunud... mind ei ole küll vägistatud, aga just selliselt kirjeldaksin enda tunnet. Ma ei mõista seda sunnitud tegevust, ei sisult, ei raha korjamise eesmärgilt ega üldse, lihtsalt vägistati ära, sest teine pool on tugevam..... ülihäiritud, pettunud ja kurb... minu patriotism sai täna tugevalt kahjustatud. 

Nb! Kirjutamise ajal saabus ka sõnum, et sõiduk sai ajutiselt kustutatud.

Tere!
Kirjutasin just teise kommenteerimise teemasse ka, aga tahaks veel ikkagi postitada igale poole - patriotism, see on ilmselt ikkagi defineeritult "Isamaaarmastus" ja ma ei usu, et Sinul (ja minul ja ka mõnedel teistel) see patriotism meie riigi ametnike tegevuse tõttu tegelikult oleks vähenenud või kahjustatud saanud.
Kõik see tore vägistamine ja muu seesugune riigialamate mittenormaalne suguline kohtlemine, see ei ole otseselt seotud patriotismiga, see on "ametnike omavoli", president ei tea sellest midagi!
Aga tegelikult. kustuame need romusõidukid, mis reostavad planeeti, piserdavad mingeid kahjulikke aineid pidevalt ja kurnavad registrit pidavaid ametnikke pidevalt - saad isegi aru, kuidas maailm muutub paremaks, kui Sinu mingit sõiduvahendit ei ole olemas, kui seda maksustada mingi eurokopikaga, kui Sind üldse tasalülitada, et saaks Sind, no ma ütleks tarvitada kuidagii... Aga vaata, kuidas gloobus muutub puhtamaks, vaata ise, Sul ju on smartofon ja äppid, utiliseerid oma mingi moskvitsi ja kohe on näha, kuidas atmsfäär ja jääkarud  sellele reageerivad!

Siin on mingi väike või suur vahe, eraldus või mingi teine lahe! Riik toimetab omasoodu, temaga on ka huvilised sooritama mingit akti, või on tema ise huvitatud, et keegi teda armastaks ... ei jaksa rohkem, nagu nii kustakse ära.
Lugesin ise üle, ega ma ka midagi suurt aru ei saanud...
Vasta

Tänud Hr. Kass. Kõik on õigesti kirja pandud ja foorumi vähene "risustaja" h2rra on kõiges, tekstis väljendatuga absoluutselt nõus ja soovib pikka tervist hr Kassile. Proosit.

Tegelikult on alati kõige ohtlikumad inimesed ühiskonnas truualamlikud käsutäitjad kelle ainuke soov on
                                           OLLA KEEGI JA SILMA PAISTA
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 2 külali(st)ne