KÜSIMUSED, mis oma teemat ei vääri (osa 4)

Aastaid tagasi sai üks laagri saale poolt ära jahvatatud võll kärniga ära koksitud ümber ringi. Selliselt saab tsentri ka piisavalt paika uue laagri jaoks. Siis Würthi miskine äkki oligi keemiline metall ja uus laager paika. Töötab tänaseni nagu uus.
Vasta

Millise trimmerijõhviga rahul olete ja mida soovitate, tugevamale võsasaele? 3mm läheb külge.
Hetkel kasutan miskit kollast kandilist, aga sulab pea sisse kinni ja pooldub kergesti....
Vasta

(24-06-2026, 18:29 PM)pannkook Kirjutas:  Millise trimmerijõhviga rahul olete ja mida soovitate, tugevamale võsasaele? 3mm läheb külge.
Hetkel kasutan miskit kollast kandilist, aga sulab pea sisse kinni ja pooldub kergesti....

Umbes aasta ja kuu tagasi arutati siinsamas teemas sedasama asja.

Otsing trimmeri jõhv site:automoto.ee toob neid arutelusid erinevates teemades välja veelgi.
Vasta

(06-05-2025, 14:30 PM)honkomees Kirjutas:  no kui kogemus Flexiblade katkemisega siis võtan sel hooajal prooviks rulli seda Terramaxi, pilt nagu lubab ka peenemat võsa või putkeid niita 

Võtsin seda siis ka prooviks.
Vasta

(24-06-2026, 19:48 PM)pannkook Kirjutas:  
(06-05-2025, 14:30 PM)honkomees Kirjutas:  no kui kogemus Flexiblade katkemisega siis võtan sel hooajal prooviks rulli seda Terramaxi, pilt nagu lubab ka peenemat võsa või putkeid niita 

Võtsin seda siis ka prooviks.

võin nentida, et ikka sulavad keerud poolil kokku ka 3 mm Flexibladel

Edit: ajasin soga, mõtlesin ikka seda va Terramaxi, mida mul nüüd suur rull. Flexiblade on nii jäme ja teisel võsakal peal ning selles osas probleemi justkui pole.
Vasta

Kõik võimsama võsaka küljes olevad pead sulatavad jõhvi kokku, kui kõwwaste pähe anda. Seepärast FlexiBlade pea loodigi...

Kuigi ka seal saab jõhvi pooleks lukustushammaste tagant, kui lasta saba kuhugi kaika ümber kahekorra jõuga.

Olen märganud, et   ümar "traadiga" Oregoni jõhv sulaks nagu vähem... Aga võib-olla tuleb see ka sellest, et mul on võimalus valida erinevate pindade jaoks erineva lõikeseadmega riistade vahel. Võpsikusse lähed ikka kolmikteragaSmile Flexiblade käib putkedes ja pooliga peaga noolin maksimaalselt heina ja nõgest.
Vasta

(25-06-2026, 09:42 AM)v6sa Kirjutas:  Kõik võimsama võsaka küljes olevad pead sulatavad jõhvi kokku, kui kõwwaste pähe anda. ...
Olen märganud, et   ümar "traadiga" Oregoni jõhv sulaks nagu vähem... Aga võib-olla tuleb see ka sellest, et mul on võimalus valida erinevate pindade jaoks erineva lõikeseadmega riistade vahel. ...

ennist ajasin soga, mõtlesin ikka seda va Terramaxi, mida mul nüüd suur rull on ja ka sulab. Flexiblade on nii jäme ja teisel võsakal peal ning selles osas probleemi justkui pole.
See ümat Duoline on jah päris hea ka mu meelest, ainult teda polnud eelmine aasta suure rulliga saada aga kulub ikka mehiselt ja seda väikeste pakendite plastihunnikut koju ei taha.

P.S. Ka mul eri pindade jaoks käigus 4 trimmerit/võsakat, üks andis otsad ja sai 2 asemele soetatud. Ainult nüüd on tervise porbleem takistamas ...
Vasta

Küsimus kahvelkäru (rocla) kohta.
Kas odavad hiinlased on kehvemad kui kallid hiina kärud?
Alates 230.- saab uue. Samas saab ka 500.- uue hiinlase.
Kasutatud kärusid müüakse isegi 600-800.-
Tõstevõime 2500-3000kg see pole probleem, piisaks ka 1500kg
Kaalu järgi odaval hiinlasel vähem metalli ca 15kg (60 vs 75)
Võib pakkuda ka, kiire isegi sellega, a nagu ikka raha vähe Toungue
Vasta

Kodukasutuse juures pole minumeelest neil väga vahet. Esimene soovitus oleks see aparaat laenata, mitte osta. See on kobakas, raske ja tülikas hoiustada. Kui see ei sobi, siis soovitaks võtta nii lühikeste käppadega, kui võimalik/täpselt piisav. Nii mahud aparaati parkima mõne tõstetava asja alla ja see ei jää jalgu. Väike erisus on ka pakutavate rullikute materjalis. Kummikattega vist olid osad. 
Sain kunagi ka ühe kõrgele (u. 80cm) tõstva rokla, kuid see on märksa ebamugavam kasutamiseks tavalistes oludes a'la alus pelletit või briketti ühest kohast teise.

Maasturite hankimist Ukraina kaitseväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Vasta

Jawa 360 on üks imelik probleem.

Külmalt käivitades, käivitub ilusti.
Kraan lahti, ujutamine, 3 matsu ette, süüde sisse ja käivitub ilusti.

Soojalt käivitub ka ilusti, kui just oled seisma pannud.

Aga kui viimasest töötamisest on umbes 30min möödas siis on raske käima saada.
Niisama lüües ei lähe, ujutades teeb vaid 2 popsu ja enam käima ei lähe, aitab vaid lükkamine.

Mis ma valesti teen või kuidas käima saaks?

Karbuss originaal, süüde vana, 6v 634 oma.
Küünlad uued.
Bens värske.
Õhuklappi karpal pole.

Iseõppinud spetsialist - energeetika valdkonnas.
Vasta

(27-06-2026, 17:44 PM)tõnn Kirjutas:  Jawa 360 on üks imelik probleem.

Külmalt käivitades, käivitub ilusti.
Kraan lahti, ujutamine, 3 matsu ette, süüde sisse ja käivitub ilusti.

Soojalt käivitub ka ilusti, kui just oled seisma pannud.

Aga kui viimasest töötamisest on umbes 30min möödas siis on raske käima saada.
Niisama lüües ei lähe, ujutades teeb vaid 2 popsu ja enam käima ei lähe, aitab vaid lükkamine.

Mis ma valesti teen või kuidas käima saaks?

Karbuss originaal, süüde vana, 6v 634 oma.
Küünlad uued.
Bens värske.
Õhuklappi karpal pole.

Mul 638, mis enne minuni jõudmist toimis samamoodi. Külmalt käivitus iga kell, soojalt mõni minut peale seismajätmist ainult lükates. Easthighway-s vahetati vända simmerid (laagrid ka) ja peale seda käib taas nagu peab.

Maasturite hankimist Ukraina kaitseväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Vasta

Need on mul juba endapoolt vahetatud kuid ehk tõesti võtab sooja mootoriga kusagilt lisaõhku?

Vasta

Täis jookseb ,kahtlustan.

Kasutatud ja uued jupid enamus uutele ja vanadele  ka väga vanadele husqvarna,stihli,jonsered ja partner saagidele.Saagide ja võsalõikajate remont/hooldus.5297816
Vasta

Ei jookse täis, kuna tavaliselt panen kraani kinni kui ka lühemaks ajaks seisma jään.

Ja käivitades gaasi ei puutu, alati läheb ilma gaasita käima.

Vasta

Mis seisus kolvigrupp on? Hõre mootor on üks komponentidest, mis kipub teatud temperatuuridel käivitusprotseduuri huvitavamaks muutma.
Vasta

Silindrid sai puuritud ja kõik rõngad, kolvid uued.

Samas ei saa ka välistada seda, et mõni asi sai valesti tehtud. Töötamisel igatahes mingit kolinat pole (piston slap).

Eks tuleb ära mõõta kompressioon sooja ja külma mootoriga ning sulgeda tihedalt karbuss ja summutid, et siis kompressori ja seebiveega otsida lekkeid.

Vasta

Eraldi teema tegemisel pole ilmselt mõtet aga ootaksin kaasfoorumlastelt infot, kus Eestis teostatakse veel väntvõllide lihvimisi?

Igasugu nurgatagustest tegijatest kuulnud aga info on tihti killustatud ja väga hägune. Kunagi tegi Astromoto aga kas nad enam üldse teevad ei tea. 
Paraku ühe asja lõpetamiseks tuleb hakata uurima lihvimise võimalusi.
Vasta

(29-06-2026, 19:09 PM)Sm.Samajev Kirjutas:  Eraldi teema tegemisel pole ilmselt mõtet aga ootaksin kaasfoorumlastelt infot, kus Eestis teostatakse veel väntvõllide lihvimisi?

Igasugu nurgatagustest tegijatest kuulnud aga info on tihti killustatud ja väga hägune. Kunagi tegi Astromoto aga kas nad enam üldse teevad ei tea. 
Kas Detjonõšev Katusepapis veel tegutseb?
https://www.inforegister.ee/10349985-JEV...NOSEV-FIE/

Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad sind enda tasemele ja lajatavad siis kogemusega /Iid-Tõstamaa/
Anna väikesele inimesele veel väiksem võim kätte ja ta arvab kohe et on Jumal taevas (või mode foorumis...)
Vasta

Kas keegi Tšehhi keelt mõikav hea inimene viitsiks vaadata, kas tõesti ei saa isegi sealmaal EGO horisontaalvõlliga mootorit osta? Meie kandi müüjad väidavad, et ei saaSad

Püstvõlliga erimit  Aiatäht pakub, aga seni pole tehas andnud vastust küsimusele, kas mootor on nõus külili töötama. No ja hinda pole ka veel öeldud.
Vasta

(30-06-2026, 23:08 PM)Walter Kirjutas:  
(29-06-2026, 19:09 PM)Sm.Samajev Kirjutas:  Eraldi teema tegemisel pole ilmselt mõtet aga ootaksin kaasfoorumlastelt infot, kus Eestis teostatakse veel väntvõllide lihvimisi?

Kas Detjonõšev Katusepapis veel tegutseb?
https://www.inforegister.ee/10349985-JEV...NOSEV-FIE/

minu teada seda hoovi enam seal ei ole - peaks olema uus kortermaja
mis ei tähenda midagi tema tegutsemise kohta
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 3 külali(st)ne