IZ56 mootori töö

Tere

Palun nõu.
Kontaktivahe seatud 0,4mm. Süütehetk 14kraadi enne Ü.S.S. Kontaktivahe avanemine määratud multimeetriga, seega üsna õigel hetkel.
Tegin karburaatori ujuki nõelale sälke juurde, et saaks kütuse kõrgust muuta. Proovisin erineviad kombinatsioone segusiibri nõelaga. Mootor käib ilusti ainult tugevalt kiirendades, siis on selline õige hääl kohe. Kui kiirendamine lõppeb ja jään ühtlase kiirusega sõitma siis kohe hakkab kakkuma ja hääl ka pole see.

Kõige parema kombinatsiooni sain üldse nii kui sõitsin ilma õhufiltrita. Bensiini tase ujukus kõrgem ning segusiibri nõel ca keskmises asendis. Seegi kombinatsioon võiks parem olla. Aga kui samale kombinatsioonile õhfilter tagasi panna siis kohe kakub palju rohkem.

Äkki oskab keegi head nõu anda.
Vasta

Mis küünal?

Kontrollitud teisel mootoril, et poleks praak?

Palun küünla pilti altpoolt. Huvitab isolaatori värvus ja elektroodide puuhtus.
Vasta

Õhufilter tähendab täiendavat takistust sisselaskes = mõnevõrra suurem vaakum karburaatoris? = natuke rohkem kütust imetakse sisse.
Nõel alla poole lastes peaks saama kütuse kogust vähendada. Ujuki nivoo on kah kuigivõrd oluline, aga mitte määrav.
Kas düüsid uued või tootmise ajast?
Vasta

Küünlast pildid:
Elektroodi värv
Küünla mark

Küünla vanust ei oska öelda. Säde oli valget värvi. Enne proovimist puhastasin elektroodide vahe ära, nüüd pildilt näha on jälle must.

Düüside kohta ei tea, mina neid vahetanud ei ole.
Vasta

(26-08-2026, 17:45 PM)oliveer Kirjutas:  Küünlast pildid:
Elektroodi värv
Küünla mark

Küünla vanust ei oska öelda. Säde oli valget värvi. Enne proovimist puhastasin elektroodide vahe ära, nüüd pildilt näha on jälle must.

Düüside kohta ei tea, mina neid vahetanud ei ole.

Juba vihje, et ilma õhufiltrita käib paremini vihjab rikkale segule. Piltidel ka nähtav. Küünal ei puutu isegi asjasse hetkel.
Vasta

Küünal ei pruugi asjasse puutuda, kuid rikka seguga saab mõningases ulatuses kompenseerida sitta sädet. Ottomootori rõõmud: alati on kahtlased nii süüde kui toideSad Küll annab pilt küünlast selgelt teada, millises keskkonnas elektroodid töötavad.

Brisk pole just kõige usaldusväärsem tootja. Kuigi tšehhid seda mudelit tsiklitele soovitavadki.

Küünal on tahmane, segu on rikas või on säde juhuslik. Põhjagaasil probleemideta toimimine viitab tõesti seguprobleemile.  Ega karburaatori kanalites mingit sadet ole?
Vasta

Mis genekaga pill on, kui vanemat tüüpi  G36 süüteregulaatoriga, siis vana 350 hakkas ühtlasel kiirusel kakkuma kui kulunud tsentrifugaal oma elu elas.

Vabanda Oliveer otseütlemise pärast aga kui keegi räägib 0,4 millist, 14 kraadist, multimeetrist jne. aga pilli käima ei saa, siis ajab ikka kahtlema küll kas aru saadakse mis teoksil, vanakooli meestel käib süüde silma, traadijupi, heal juhul lambipirni abil paika. 
Nagu mälujärgi ksf. Talupoeg  Taluja kunagi mosse jaoks kahte paari piduriklotse tarvitas - ühed sõiduks, teised ülevaatuseks, nii on ka elustamiseks uus küünal ja kondekas alati abiks,  küünaldest mul kuidagi NGK-ga head kogemused ja kui pill juba "jookseb", võib ka vana küünalt tarvitada. On teinekord ka vana piip segadust korraldanud.
Katsu ikka tehaseseades tööle aidata, karpa "paremaks" tegemisse ma jälle ei usu, neid mehi vaid käputäis ilmapeal.
Seal karbussis mälujärgi ka mõni "juuspeenike" kanal, need küll rohkem tühikäigul kasutusel aga ega nad täiskäigulgi töötuks jää, need võiks näiteks terasharjast tiritud Smile peene traadiga läbi ajada. (aga ainult kanalid, mitte düüsid!). 
Aastakümneid seisnud õlibensiin teeb imesid, ükspäev torkisin tunnikese kahetaktilise mituaastakümmet seisnud karpakraani enne kui kanali lahti sain, lausa pigiks oli muundunud.
Ka neid suurekstsurgitud IZi düüse elus nähtud hulgi.
Kui mõistus otsas, laena kellegi käest toimivat karbussi, (või pistke enda oma jooksva pilli peale) kohe pilt selgem.
Elementaarasjad korda ja küll ta sõidab, saksa inseneritöö ju (kuigi vene teostus Smile )
Vasta

"Kui kiirendamine lõppeb ja jään ühtlase kiirusega sõitma siis kohe hakkab kakkuma ja hääl ka pole see."

Ma võin küll eksida aga minuarust on tegemist IZ'i omapära ja iseloomuga.

Mul neid paar tükki olnud ja kõik tõmblesid, ühtlase gaasiga sõites.

Lahenduse leidsin siis kui ostsin omale Jawa.

Iseõppinud spetsialist - energeetika valdkonnas.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: gazik, 1 külali(st)ne