[poolita] Automaksust. Nagu see aastast 2025 olema saab

LADA BALTIC 1997.
Vasta

(23-04-2026, 10:40 AM)ZIL 131 Kirjutas:  LADA BALTIC 1997.

2026-1997=<30a (ja ei ole seega ajaloolise väärtusega sõiduk)  Smile
Vasta

https://www.err.ee/1610014063/autode-reg...oole-vahem

Polegi nagu midagi arvata... (loe: ma ju ütlesin; seda oligi arvata, jne)

Vasta

Transpordi ameti e-teenindus ja juhendmaterjal on nagu öö ja päev. Ostsime Lätist auto, poisile, vanus alla 18-aasta. Nüüd selgus, et tema ei saa toiminguid teha ehk oma nimele autot võtta, mina ka ei saa, sest mina pole lepingujärgne omanik ja ega ei tahaks ka. Ok, aastal 2020 on olnud selline viisaks  aken, kus oleks saanud  - Sõidukite eelregistreerimise ära teha, isegi juhendmaterjal on olemas. Ainuke häda, et tänaseks on kodulehelt ehk siis e-teenindusest selline võimalus lahkunud. Saan aru, et ainuke võimalus on kohapeal seda registreerimist teha?

Bensiinis peitub kiirendus - diislis vingu hais.
Vasta

Poiss saab paberil OM teha sulle ja saad arvele. Pärast võõrandad poisile tasuta tagasi.
Vasta

Vastutav kasutaja? St. üle 18 aasta vana e isa?
Vasta

Tegelikult ei oleks saanud noormees seda autot isegi ilma minu nõusolekuta saanud osta (valida võib ja peret luua). Piisab kui kinnitan seal ostu-müügilepingul, et oli tehinguga nõus. Ette pean ise minema näitama ja siis kui on ära näidatud saab ehk büroos oma nimele selle võtta. Eks näis kuidas asjad kujunevad.

Bensiinis peitub kiirendus - diislis vingu hais.
Vasta

Kiire küsimus.
484MAV e VAZ 2101 - 1970 kustutatakse registrist 1. novembrist 2026.
Registreerimisnumber on Eesti Vabariigi omand.
Kas peale 1. novembrit 2026. aastal saan seda numbrit jätta hoiule viieks aastaks?
Vasta

Kiire vastuse saab kiirele küsimusele TA-sse helistades:

Klienditugi E, T, K kell 9.00–17.00 N kell 10.00–17.00 R kell 9.00–16.00

https://www.transpordiamet.ee/

Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Vasta

Käisin enne küsimist lausa Transpordiameti büroos kohal.
Selline väide tuli teenindaja suust, keda ma ei saa usaldada Sad
Teenindaja on teinud vigu ja ei tunnista seda Sad
Vasta

(Eile, 14:40 PM)ZIL 131 Kirjutas:  Käisin enne küsimist lausa Transpordiameti büroos kohal.
Selline väide tuli teenindaja suust, keda ma ei saa usaldada Sad
Teenindaja on teinud vigu ja ei tunnista seda Sad

Siin foorumis arutavad asju ka inimesed. Ja inimesed on teadupärast kõik ekslikud. Siit ei leia ülimat tõde. 

Sinu kirjast ei saa isegi sellest aru, mis väide tuli teenindaja suust. 

Kui tahad kindlam olla, siis pöördu Transpordiameti poole kirjalikult. Aga ära unusta seda, et 1. novembrist kustutatakse liiklusregistrist sellised sõidukid, mis on hävinenud. Kui auto on tegelikult alles, siis oled rikkunud kohustust, mis on igal peatatud kandega sõiduki omanikul - kas utiliseerida või kustutada ajutiselt registrist. Eriti oluline on see selles valguses, et viimane omanikuvahetus on olnud 27.12.2024 ehk vähem kui 2 aastat tagasi. 

Loomulikult kustutatakse see auto 01.11.2026 liiklusregistrist, kuid oma soovi registreerimismärgi säilitamisel pead kirjeldama selliselt, et alles ongi vaid registreerimismärk. Jättes mulje, et auto on ka alles, võib sellest kasvada välja väärteomenetlus, et jätsid oma kohustuse täitmata ning selle tagajärjel kustutati auto alusetult registrist.
Vasta

Vaatasin Transpordiameti lehelt. Seal mul 18 kirjet.
Küsimuse esitasin suvalise auto numbri kohta. Kõik tundus sama. 01.10.2014 Registrikande peatamine. Aga nüüd tuleb välja, et viimase tehingu kuupäev võib ka rolli mängida.
Aga tuleb välja, et nüansse on rohkem, kui seitse aastat.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: mart77, 1 külali(st)ne