See on nii ja naa - kui saad ilma hakkama, siis muidugi pole mõtet Smart-IDd lahti hoida, aga tehniliselt pole seal suuremat vahet ja hetkel põhineb ID kaardi suurem turvalisus peamiselt sellel, et enamik inimesi ei kasuta seda enam igapäevaselt, ei tea koode peast jne, seega petistel pole ka mõtet sellega tegeleda.
Suures plaanis olen ma seisukohal, et petiste ohvreid lollideks nimetada ning sellega enda jaoks probleem lahendatuks lugeda on natuke lühinägelik maailmapilt. Ma ise küll rahast ilma ei jäänud, aga antud juhul polnud midagi pistmist minu tehnoteadlkkuse või muidu ettenägelikkusega. Päästis asjaolu, et nad otsustasid helistada kell 0915 ja kui mingi kullerifirma hakkab mulle sellel kellaajal enne esimese kohvi manustamist telefoni teel mingit jura ajama stiilis oioi, see on valesti, too on valesti, nüüd tee seda, sisesta toda, siis lihtsalt naturaalne reaktsioon oli nad... noh, ütleme et ühte kohta saata

Teoreetiliselt olid kõik eeldused loodud liimile minemiseks, sest ma päriselt ootasingi mingit 5-6 pakki ja need päris kullerite skeemid muutuvad ka iga kuu, küll saadetakse maile, küll saadetakse sms-e, vahel peab kuhugi veebilehele minema midagi valima, vahel tuleb lihtsalt kõne et "olen kohal" ja siis takkatraavi kullerid ei oska ka alati riigikeelt jms kogu see jats. See, et nüüd mingi firma on enda jaoks Smart-ID avastanud, ei tundunud tol hetkel kuidagi ebareaalne, diil jäi katki selle tõttu, et pahur kunde ei tulnud selle peale, et Smart-ID kood võib niisama ekraanile ilmuda - kirus ja nõudis veebiaadressi, millelt sisse logida
Mõnikord on kasulik olla lühikese süütenööriga tropp.