Kurtna laat kevad 2005

Ei saa enam aru üks räägib, et seeaasta laat jääb ära aind restaureerimis konverents on, unic.ee kodukal jälle et laat toimub. Teine räägib, et sellel aastal laat on aga teises kohas mingil teisel platsil. Ei saagi hästi enam aru mis värk on kas siis on laat või mitte (loodan, et on) ja kui ikkagi on siis millisel platsil?

Vasta

Üritus on samal ajal ja samas kohas.
Vasta

http://www.unic-moto.ee/yritused/tagadi.html

Nagu ka juba mitmeid kordi kuulutatud, ei ole oodatud punase Fiat Tipoga vanamees, valge japsi bussiga internats ja paljud teised, kes ei tea kus nad viibivad.
Ülejäänud vanatehnikahuvilistel jätkub sama programm.

Tõnu Piibur
5116265
Vasta

küsimus järgmine.kui kurtna \"laadal\" äritseda ja kaubitseda ei tohi siis miks ta kannab nime kurtna \"laat\"???
võiks ju olla mingi näitus või siis kokkutulek...
te ajate inimesed segadusse nii..
Vasta

Ja mina lollakas lootsin tulla ärilistel eesmärkidel 434 mosset müüma Rolleyes
Vasta

Ma saan aru, et inimesed on ikka väga segadusse aetud. Niipalju kui mina aru saan siis tegevus on seal ikka sama hoolimata sellest kas nimetada seda laadaks vai vanarauapäevaks vai restauraatorite päevaks. Lihtsalt on osa teemasid seal ebasoosingus a-la villased sokid ja klaasi noad jne. Ja wax oma mossemüügiga ei kuulu sinna ebasoosingualla. Parandab ehk Hr. Piibur mind kui ma eksin.
Vasta

Ma ka loodan, et äriline värk ikka toimib, et minusugusel vanarauaväikehuvilisel ka sinna asja oleks. Muidugi võiks neid muu rämpsu hangeldajaid ohjeldada, aga seda ka ei tahaks, et see pelgalt tõsiste fanaatikute kitsa ringi ürituseks kujuneks.

Seega loodaks ka edaspidi säält Tuula rehvi ja kolvi kõrvale ka vaskmannergu, Lenini ordeni, Tozi laskemoona, vana telefoni jne saada.
Või olen sellise mõtteviisiga samuti persona non grata?
Vasta

Olen Kenu-ga täiesti ristivastupidisel arvamusel Smile Eestis on lademes Lenini ordenite müügipaiku, aga peale Kurtna laada pole ühtki korralikku swap-meet\'i. Igati lahe on, kui see üritus keskendub tehnikale, ja mis kõige olulisem, mitte ÄRI ei tohiks olla selle ürituse keskpunktiks, vaid KOKKUSAAMINE, suhtlus, kontaktid... No mida mul kui tehnikafännil on rääkida Kalashnikovi tääke ja miilitsamundreid müüvate tegelastega?
Vasta

Piibur Kirjutas:http://www.unic-moto.ee/yritused/tagadi.html

Nagu ka juba mitmeid kordi kuulutatud, ei ole oodatud punase Fiat Tipoga vanamees, valge japsi bussiga internats ja paljud teised, kes ei tea kus nad viibivad.

Kas Kurtna/Tagadi 2005 korraldajad ei võiks kehtestada müügipiletile kantud nõude/tingimuse, et üritusel muusikapalade ettekandmine toimub ainult ürituse korraldajate loal. Vastasel juhul müügiluba näit. tühistatakse. Miks ma sellise ettepaneku teen?
Sellepärast, et muusika ei pruugi kõigile meeldida ja pealegi segab asjalikku suhtlemist ja kauplemist ning on asjaosalistele ka küllalt väsitav.
Mäletan, et 2004 kevadel lahkusin laadalt päris paraja peavaluga kuna lähikonnas sisseseadnud harrastusarheoloogid pidasid vajalikuks oma kundesid lärmakate SS marssidega zombeerida .

Huvitun GAZ 12 ZIM-i varuosadest ning selle sõidukiga seotud kirjandusest, dokumentidest ja mälestustest.
Vasta

Ürituse nimetus: Restauraatorite päev Kurtnas
Ürituse toimumise aeg: 01.05.2005
Ürituse toimumise koht: Kurtnas Tagadil Eesti

Müügikoht maksab 100 krooni, koos järelkäruga või suure veokaga 200 krooni, nägu 10 krooni.

Copy-paste unic.ee lehelt

Restauraatorite Päev

Sellest aastast ei korralda Eesti Vanamootorrattaklubi \"Unic-Moto\" enam vanatehnika LAATA Tagadil. Üritus on asendatud samas kohas toimuva RESTAURAATORITE PÄEVAGA. 1. mail kogunevad Tagadile inimesed, kes tegelevad vanatehnika restaureerimisega või saavad restauraatoreid nende töös ja hobis aidata. Ostmisest ja müümisest on märksa olulisem vanatehnika alase infoliikuvuse tagamine. Sellele üritusele ei ole oodatud inimesed keda huvitab raha või vanade asjadega kaubitsemine. Küll aga on oodatud inimesed keda huvitab Eesti tehnikaajalugu, selle säilitamine, ennistamine või ka lihtsalt uurimine.

RESTAURAATORITE PÄEVA puhul on ennekõike tegemist Eesti Vanamootorrattaklubi \"Unic-Moto\" klubilise üritusega kus tarbimisühiskonnale omased mõttemallid ei kehti.

Copy-paste unic-moto.ee lehelt

Noo kas siis on või ei ole laat? Ise loodan, et ikka on sest kui laata pole siis kust need restauraatorid ja uunikumehed oma juppe saavad? Mõni spets võiks öelda kas siis on või mitte? Äriline värk võiks ikka toimuda, nii saaksid samuti ju kokkusaamised olla.

Kokkuvõtteks kas on laat või ei? Küll pidi olema seal kus patika täika on ja küll samas kohas. Kui laata ei ole siis on küll jama minuarvates ja paljude teiste arvates.
Vasta

Tamar99, kas see \"asi\" mida sa siin ajad on tõeline arusaamatus või lihtsalt \"arusaamatus\", st mittenõustumine ja jonn? Kui sinuarvates on selle ürituse kursimuutus jama, siis on alati vabadus külastada teisi üritusi, mis on veidi rohkem meele järgi.

Kui sa tõesti aru ei saa, siis loe seda teemat ka: http://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=8168&pid=61161#pid61161 .
Vasta

asi toimib jumala valesti.kui nüüd eelnevatel aastatel on nn \"laat\" toimunud ja nüüd seekord on lihtsalt kokkutulek.siis mis te ütlete inimestele kes tulevad sinna ärilistel eesmärkidel kohale...
Vasta

Piibur Kirjutas:http://www.unic-moto.ee/yritused/tagadi.html

feliks 85 ja tamar99 ja teised kes veel pole aru saanud siis lugege Piiburi lauset...ülejäänud vanatehnika huvilistele JÄTKUB SAMA PROGRAMM...

Ja veelkord ei ole sinna oodatud :madrusesärkide,relvade,kristalli,kohviveskite,ss-kiivrite,põdravorsti&sarvede ja \"krt teab veel mille\" müüjaid

M 411 60.a.,M410 60.a.,M401 56.a.,M403 64.a.,
M 424 64.a.,M423 62.a.,GAZ M20 48.a.,Opel Kadett B 71.a.,
Vasta

ma ei saa ühest asjast aru.kui see on nii kinnine üritus siis milleks on vaja üle ilma sellest kuulutada...
olgu see siis unic forumis üleval ja sellest piisaks..
Vasta

Kodanik feliks85 vist muretseb, et tal ei õnnestugi laadal võrri juppe odavalt ostes ja kallilt müües miljoneid teenida Smile

Vabandust flame eest, aga ma lihtsalt ei suutnud. Miskipärast hiilgavad selles liinis matsu mitte jagamisega pidevalt ühed ja samad tegelased...
Vasta

võrri jupid mai äss.mind lihtsalt ajavad närvi inimesed kelle mõtlemine on umbes selline: ise ei osta ja ei lase teistel ka äritseda.
olgem ausad.kust kohast on need uunikumi vennad oma masinad saanud kui mitte ostnud.ja nüüd on kõik kõvad ärivastased...
minuarust on antiik/vanatehnika ja äri alati käinud käsikäes.ja neid lahutada poleks lihtsalt mõtet...
Vasta

Feliks. antiik/vanatehnika ja äri vahele võib põhimõtteliselt tõmmata samastusjoone sellise asjaga: varastamine/petturlus.
Anna mulle andeks, kuid väga suur hulk sellest kraamist, mis selles antiigiäris liikleb, on varastatud. Fakt, mille üle pole mõtet isegi kisa tõsta.
Ja Sinusuguste \"ärimeeste\" eemale hoidmiseks peabki äritsemise ära keelama. Vanatehnikaharrastus on HÄRRASMEESTE tegevus, kus teisele kasvõi kingitakse see osa, mida tal niiväga vaja läheb. Või müüakse sümboolse hinnaga, et teist inimest AIDATA. Mulle tundub, et mitte ainult minul pole see pasakraamiärikate jõuk rämedalt üle visanud. Viimane kingitus, mille mina sain, on just ühe peakorraldaja kingitud M-408 rooli keskmine osa kirjaga 408.
Vanasti nimetati selliseid tegelasi ärikateks, spekulantideks ja liigkasuvõtjateks ning pandi ka vastavatesse kinnimajadesse. Tuleks uuesti sama kord sisse viia, saaks Eesti õhu puhtamaks. Politseil oleks tegelikult sitaks palju tööd...
Priit@eluaeg pasaärikaid-aferiste vihanud. Õnneks on olemas härrasmeeste klubid, millest üks just lõppes, Unicu \"teine teisipäev\" nimelt.
Vasta

ei no nii mööda juttu pole ma tükk aega kuulnud.ütle palun palju selliseid \"härrasmehi\" alles on???siiamaani olen mina oma uunikumide eest maksnud palju rohkem kui nad muidu väärt on.ja see \"antiigi
varastamise\"jutt ei kõlba ka kuhugi.toon näite: automakke ka pidevalt varastatakse aga see ei tähenda et peab nüüd makkidest loobuma.teie mõttelaad on kiviajast kus polnud raha ja muud ei jäänud üle kui kaupa vahetada või muidu ära anda.
ja kallis PlyVal64 sa suudaksid mu arvamust muuta kui leiaksid sellise \"härrasmehe\" kes annaks mulle jawa 555 sumbuti kas tasuta või sümboolse hinna eest.
ma arvan et asi on lihtsalt selles et need \"härrasmehed\" on rämedalt lüpsta saanud ja nüüd kiruvad neid \"ärikaid\" taga...
Vasta

nojaa, on vägagi korraldajate öelda, keda nad ootavad esinema ja keda mitte.
ja kaotada on ainult niipalju, kui \"tränimüügi spetsialistide\" lauaservadele eksinud asjalikku vanatehnikat välja ilmumata jääb. Eeldusel, et see kraam on niikuinii varastatud ja niikuinii hingehinnaga, on muidugi hea, et valik sellevõrra väiksemaks jääb. Wink
Aga ikkagi ei usu, et tekib positiivne efekt, kus ülesostmine ja sellele järgnev äritsemine väheneb, kuna ärikad ei taba enam nii lihtsalt sihtgrupi südant.
Sest vähem ideeline sihtgrupp on ikkagi valmis kammima teisi tränimüüjate üritusi, et ihaldatud jubinat mistahes hinnaga osta ja mitte oodata, kuni härrasmehed seda kingiks pakkuma tulevad. Ja seda ei saagi ühele entusiastile pahaks panna, olgu tema ideelisusega nagu on. Seda enam, et kõik tränimüüjad pole ärikad, vaid esindavad ka Isand Juhuslikkuse üllatavat palet, mille ilmutumisel huvitavad ja väärtuslikud esemed sattuvad ka lihtinimeste kätte, kes ei oska idealistlikest vanaraua-härrastest undki näha, vaid toovad oma lakast leitud rauakraami koos kapsaste ja kurkidega sügislaadale.
Aga sellegipoolest, too eelnimetatud juhust otsiv entusiast ei peaks pahaks panema ka idealistide suhtumist, mis selliseid juhuseid jõuga tõrjub, küll mitte otseselt, aga paratamatusest tingituna , sest - \"metsa raiudes laastud ikka lendavad\".

(mnjah, jutt läheb pikaks ja ümmarguseks, mõni õlu on vist liiast saanud Smile, aga nii tore on ju võtta sõna teemal, millest ise suurt midagi ei tea Smile Kuigi, olen selle üle oma külje pealt natuke kokku puutunud kah - nimelt üritan koguda vanu raadioid, ja kuigi neid siinseal ka müügiks pakutakse nii- ja naasuguse hinna eest, ja mul isegi jätkuks raha neid osta (ega siis ju alati liiga palju küsitagi),- tundub asi õige ainult siis, kui midagi kuskilt mahajäetuna leian, või saan raadio inimese käest, kellele on rahast olulisem see, millistesse kätesse asi satub. Selliste inimestega kokku sattudes maksaks suure rõõmuga mistahes summa tagantjärelegi, aga ega nad ei võta. That\'s the spirit - ja see lisab asjale hindamatut väärtust. Selles valguses saan ma idealismist aru küll.
Vasta

Tegelikult pole ju ka suur õnnetus, kui asju kaubeldakse mingi harrastajateringi siseselt raha eest, kuna see raha ei lähe tervikuna võttes kaduma, vaid võtab mingi hetk kuju mõne projekti näol. Ärikate halb mõju ilmnebki selles, et nad on parasiidid - nende poolt kokku korjatud raha on hobilistele kadunud, seda ei näe asjaomane ringkond enam kunagi.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne