minul on puudus meistrimehest, kes võtaks kätte ja teeks ise (veermiku)PUKSE. just sellist mõõtu ja sellise kujuga nagu vaja on. allegro veermikus on kõik sellised asjad nagu puksid hävinud ning hädasti oleks asendusi vaja. pukside mõõte ega muud sarnast leidnud ei ole. ka ei paku pukse varuosamüüjad (sest neil on, nagu eelnevalt mainitud, mingid kataloogid, mida lapatakse ja puudulik viitsimine/mõistus).
kujutan ette seda teenust sellisena, et viin oma auto meistrimehele vaadata (või veelgi parem, tuleb mingi vend kohvri või minivaniga), too mõõdab-uurib ja siis teeb mingi šablooni (näidise noh)
mida nii kaua viimistleb kuni perfektselt sobib. siis selle järgi teeb ta vormi, kuhu sisse saab igasugu keemia (eelkõige siis hiljem kummiks-plastiks tahenevaid) segusid valada ning vajadusel ka metalle-traate sisse panna kui vaja. see tähendab seda, et kohe kui sellist puksi jälle vaja, on olemas vorm ja kogemusega mees ning ma saan selle tellida. ja samuti saaks sedasi ju ka uuematele-levinumatele masinatele pukse teha. sama venna käest saaks ka mootoripatju (!!!) jms ...
veel on puudu personaalne teenindus. tavaliselt on töökojad tiheda graafikuga ning ei viitsita probleemi sisusse süveneda. oma mondeo käigukastiga olen tartus kaua hädas olnud, juba 3 kuud ei saa nad kasti korda. enam ma sinna ei lähe ka, sest kuigi garantii on kastile antud nende poolt (tegid kapremondi 10 000 eek eest), pole nad lõplikult kotermannist ikkagi lahti saanud, kuigi olen 5 korda sama jamaga seal käinud. iga kord hoiavad autot 5 päeva hoovi peal (selle ajaga unustavad ära, mis jama on), siis sõidavad 70 km proovisõitu ja ütlevad , et nagu oleks ok, aga nad ei saa päris hästi aru. ühesõnaga, siiber on sellest. kirjutan selle üldise viletsa teeninduskultuuri arvele ... ehk siis puudu on teenindajatest, kes on huvitatud asja kordasaamisest. (jutt on transremi meestest tartus tehase tn) --> sry, et natuke personaalseks läks, aga tõsiselt on kopp ees sellistest lõuapoolikutest.
terv
u.