kurtna laat 2005 sügis

karukoobaz Kirjutas:kas selline asi toimub ültse?
olen kuulnud, et vist peaks toimuma, aga kas seal ka mingeid tsikliosi sellel aastal on(IZ)?

Kurtna laata ei toimu enam ligi aasta. Samas kohas, samal ajal ja enam-vähem sama seltskonna ja suunitlusega toimub aga restauraatorite päev. Vahe laadaga seisneb selles, et tükkide vahetamisel ei ole esikohal mitte raha, vaid vanatehnika väärtustamine/taastamine Smile Ühte pikkade aastatega kujunenud traditsiooni ei saa ju ometi niisama ära kaotada. Vähemalt mina olen viimased ligi 15 aastat olnud igal mai ja oktoobri esimesel pühapäeval Kurtnas/Tagadis kohal. Ja loodan, et ka järgmised 15 aastat Wink

Mis pakutavatesse osadesse puutub, siis see sõltub loomulikult müüjatest ja vaevalt keegi oskab hetkel öelda, mida nad sinna otsustavad kaasa võtta. Viimase 15 aasta jooksul olen igatahes märganud tendentsi, et detailid on läinud järjest uuemaks - kui kunagi tegid ilma 1920-30ndate aastate tükid, siis praegu on seal segi kompott 1920ndatest 1980ndateni ja vahel ka uuemateni välja.

Loomulikult on suurem šanss leida sealt võimalikult uue masstoodsangus isendi varuosi kui mingi vanema (1920-30ndate) aparaadi spetsiifilist detaili. Sinu kolm-neli aastakümmet vana IŽ klassifitseerub selles mõistes loomulikult esimesse kategooriasse, millele liigub / on liikunud veel väga-väga palju mudru. Ka Kurtnal muideks.

Valdo

Eesti Jalgrattamuuseumi  looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9,  oleme septembris avatud L,P 11-18
Vasta

Sõnumeid selles teemas
kurtna laat 2005 sügis - Autor: karukoobaz - 08-09-2005, 18:19 PM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne