Eestist ca 1979 Lätti viidud veoauto Albion

Regardman Kirjutas:OT: Aga pmst on nõus meil Albion tagasi nõuda?

Ma ei usu isiklikult seda. Ehk - unistada ju võib, aga olgem realistid. Võrdluseks - Eestist varastatud kitsarööpmeline vedur Mt-202 on endiselt Ukrainas Vapnjarkal.

Esiteks - üle kahe aastakümne on sündmusest möödunud. See on VÄGA VANA sündmus.

Teiseks - auto on Lätis restaureeritud ning ma usun, et talle on väärtuses enam kui pool lisatud selle protsessi käigus. Vähemalt võib seda väita ja kes tõestab vastupidist...

Kolmandaks - kas Eesti poolel on piisavalt tõendeid, et tõestada vargust, mitte aga lasta näidata, et tegu oli lihtsalt mahamüümisega? Ikkagi on tegemist väga kaugete sündmustega. Kas on üldse olemas dokumenti, mis fikseerib auto margi ja agregaatide numbrid ja millest järeldub otseselt legaalne omanik Eestis?

Ma pole küll jurist, kuid leian, et neile kolmele raskusele me kindlasti põrkume seda tagasi saada soovides, ma kardan. Kes muidugi soovib tagasisaamist algatada, võib proovida ja jõudu ja edu temale sellel raskel teel minu poolt.

Ma leian, et peamine on see, et Albion oleks rahvale vaadata. Seda ta suvel ka oli, vähgemalt mina tegin temaga Bauska näitusehallis lähemalt tutvust.

Valdo

Eesti Jalgrattamuuseumi  looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9,  oleme septembris avatud L,P 11-18
Vasta

Sõnumeid selles teemas
Eestist ca 1979 Lätti viidud veoauto Albion - Autor: valdo - 24-08-2005, 22:21 PM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne