(Vana)raua (haiglasest) kogumisest.

Oma järgmist sõnavõttu alustaks kahe anektoodiga:
1. Põrgus on tulel reas 3 katelt, esimese katla juures käib kõva madin, teise juures on vahel tegevust ja komanda juures on täiesti rahulik. Loo moraal:
esimeses katlas on juudid, need üritavad katlast koguaeg välja ronida ja kui üks nuudiga tagasi pekstakse, siis upitatakse juba järgmist välja.
teises katlas on venelased, kui keegi viitsib ennast liigutada, siis saab ka nuudiga.
kolmandas katlas on eestlased, kui ka keegi viitsib ennast välja upitama hakata, siis kõik teised tõmbavad kohe tagasi.

2. Hansapankur läeb mööda teed ja näeb, raske järts, läheb siis uurima ja näeb, et järts viib maapankuri juurde. Maapankur võtab ühe ja annab 2 krooni ning järjekord on meeletu. Hansapankur siis küsima, et "kle loll oled v, pankrotti lähed ju", maapankur vastu "Nojah, aga vaata milline käive selle eest"

Ja vot selle kahe loo vahel kogu meie eluke siin käibki, kas ei toetata ühe või teise inimese püüdlusi või siis tehakse suure kära saatel "midagi" (et mitte öelda suuremat kogust jura).

Edasi lähen isiklikuks:
kass Kirjutas:Ei tea kas Eestis püüti toda ( pagan, tuli meelde et see oli Mersu Cabrio aga ka B, vahet pole) müüa aga vist mingi 8000 odava $ eest läks.

Tegemist oli siiski cab A-ga.

Ishijupp Kirjutas:Dad elab olevikus, minu tagasihoidliku arvamise kohaselt vaatavad kohalikud rauahullud tulevikku säilitades tänasel päeval mitte-nii-haruldlasi-autosid tuleviku jaoks. Arvan, et Dad'i raevupurske kutsus esile mingi kõrvaline mõjur ja mitte siinne tegevus, noh, meil kõigil on halvemaid ja paremaid päevi...
Samas- miks Dad ei võiks meid eksituste rabast välja aidata ja kasutada oma loomulikku sarmi inspireerimaks kaasfoorumlasi raha kokku panema ja mõne Tallinna lähedase küüni muuseumiks ära ostma ja vanatehnikaürituste- , hea seltskonna- ja paari kasti õlle saatel kasutuskõlbulikuks muutma? Mis kostad, Dad?

Elan nagunii kõigist mitu aastat ees, seda on ajalugu juba tõestanud. Raevupurske kutsus esile aga mõttetu hala kolhidade, zukide, nysade jms mõtetu rämpsu ümber. Tihti paistab välja täielik võhiklikkus ja vasikavaimustus mõttetust rämpsust, samas jäetakse kõrvale oluline osa tehnikakultuuri pärandist, näitkes pole viitsitud isegi selgeks teha milliseid TA mudeleid tuleks säilitada tulevastele põlvedele, üritatakse kokku kraapida kõike, samas aru andmata, milline oleks prioriteetides esmane. Ja pole see JJTS-i plats ka piiritu, et sinna kõike kokku kuhjata.

zazik Kirjutas:Minu arvates sobiks (vähemalt osalt) muuseumieksponaatideks ka üles vuntsitud masinad (nagu näiteks Volgaklubilt Järva-Jaanile kingitav 3102), kõik sõidukid ei peaks olema 100% originaal ja sõidukorras (sellist olukorda me jääkski ootama vist).

Sinu kogu hülgemöla lõpetaks lausega, et poleks mind, poleks ka seda Volgat olemas.

kris Kirjutas:Mul on tavaliselt hädaldavatele inimestele üks küsimus – mida sa ise probleemi lahendamiseks oled teinud. Sama tahaks küsida ka dad’ilt.[/qoute]

Tagasihoidlik 8 lahtise auto projekti, mõni mootorratas, mõnikümmend kinnis masinat. Vähe ju.

[quote=oldmopeed]Mina näiteks püüan kokku saada, tulevastele põlvedele säilitamiseks,nõukogude liidus toodetud ja tavakasutuses olnud mopeedide kogu sarja ... Samas ei pea loomulikult kõiki vanu ja roostes rauatükke päästma hakkama ja ümber nende jooksma ja halama, et muidu läheb emexisse või põllurallile. Igasugused kampaaniad on toredad asjad küll... aga seda ikkagi ainult mõistlikuse piires.
Tsitaat:See ongi minu eesmärk, peab olema püstitatud eesmärk, kirjeldatud olemasolev seis ja puudu olevad osad. Kampaaniate kohapealt on parim Meri "õued korda" ... kõik hoovist konteinerisse, 3 koormat mulda ja muruplatsiks.

[quote=unicweb]Mina, kes ma vanatehnikast suurt midagi ei tea kaldun arvama, et antud probleemi sisuks on ’’tegusate vanatehnikameeste’’ ning antud juhul AMF-i liikmete (vanatehnikahuviliste) vahelise infovahetuse puudumine.

Hmm ... keda sa loed siis "vanatehnikameesteks" ja keda lihtsalt liikmeteks? ... võiks ju ka nimeliselt Wink

[quote=unicweb]Esmakordselt oli täna kuulda, et Hr. Piibur tegeleb vanatehnikat puudutava seadusandluse väljatöötamisega. Loomulikult ei ole tähtis, et kõik teaksid mida antud seaduse väljatöötamine täpselt endast kujutab , kuid vajalik on see, et informeeritakse sellise asja toimumisest.

Siia juurde küsimus kodanikele Dad ja PlyVal64, et kes siis kuuluvad sinna vanatehnika võtmeisikute hulka kes tegelevad antud seaduse väljatöötamisega ning kelle jaoks nad seda teevad. (paluks nimeliselt)

Probleem nagu selles ongi, et "keegu kuskil teeb" samas pole täielikku ülevaadet, nimeliselt on siin saatnud kirju erinevatesse ministeeriumidesse paljud(hr Talts,hr Jaanus,hr Piibur), samas ei tea enamus, mis kirja sisu on olnud.

unicweb Kirjutas:Olles ükskord viibinud UNIC-u klubi koosolekul võin südamerahuga väita, et seal ei toimunud mitte midagi mis võiks kaasa aidata Eesti vanatehnika liikumise arengule. Arvatavasti käib seal samasugune jahumine edasi.

Et ühe korraga said kõigest valgustatud? Täpselt tead kes mida teeb ja kui palju oskab? Ma juhiks tähelepanu, et vajadusel võin ma rääkida tundide viisi ilma midagi rääkimata või siis rääkimise sees rääkida kolme sõnaga midagi väga olulist. Ka selles "jahumises" on pea iga kord olnud paar väikest suurt asja, iseasi kas uute tegelaste juuresolekul seda avaldatakse või kas sa suudad seda tähele panna.

aspelund Kirjutas:Aga selleks, et jõuda 500K-ni, on vaja ka millestki alustada.... Lisandub teadmisi, elukogemust, raha..ja küllap jõuab tähelepanu siis ka Krulli tehase veoautoni.
Tsitaat:Ehk alustaks siis teadmistest, Krulli tehases pandi kokku sõiduautosid Chevy Master ja siis jõuame ehk ka selleni, et 500K on juhuslik number mersu rida-8 kompressorite nimistus.

[quote=aspelund]Mis puudtab igasugu eksoote, mis Eestis on müügis: palju neist üldse jõuab infot siia? Üldjuhul hoitakse teadmist kümne küünega, sest muidu teine huviline äkki ostab ja saab endale/viib välismaale.

Hmm ... normaalne ju et info pole avalikuks tarbimiseks alati kohane või kasulik, samas olen ma nö "ilma jäänud" ainult ühest sõidukist, mille kohta ma pahaaimamatult informatsiooni andsin ühele "väga auväärsele uuniklasele" kes andis mulle ausõna, et tema seda soomalsele ei müü ning selle siis rõõmsalt soommile minu seljataga maha parseldas. Nii et minu käest saavad seda laadset teavet edaspidi ainult ennast ausatena tõestanud persoonid.... sorry ülejäänute ees.

[quote=aspelund]Eva Brauni mersu ju oli siin, palju oli aga neid kodanikke, kes oleks suutnud seda masinat teda väärival kujul taastada? dad, kas Sina oleks suutnud?

Kindlasti oleks suutnud taastada ka selle auto, ma usun, et mul on olemas olevadki projektid sama keerukuse astmega.

Meie põhiprobleemiks on laiskus ja järjekindluse puudumine, kõike saab teha ja teha korralikult kui tahta, küll aga meil tehakse mingi asi valmis, et ahh käib küll. Samuti on väga paljus puudu otsustavast julgusest lõpetada mõni mõttetu projekt või see lihtsalt konserveerida.

Dad.
Vasta

Sõnumeid selles teemas
(Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: dad - 25-10-2005, 19:20 PM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: motamees - 25-10-2005, 21:05 PM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: kass - 25-10-2005, 21:39 PM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: Sillu - 25-10-2005, 22:01 PM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: Ishijupp - 25-10-2005, 22:28 PM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: flanagan - 25-10-2005, 23:13 PM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: janek555 - 25-10-2005, 23:30 PM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: ints - 26-10-2005, 00:01 AM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: zazik - 26-10-2005, 00:14 AM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: Väravamehaanik - 26-10-2005, 09:15 AM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: kris - 26-10-2005, 09:59 AM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: oldmoped - 26-10-2005, 10:40 AM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: kris - 26-10-2005, 11:04 AM
RE:   (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: oldmoped - 26-10-2005, 11:42 AM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: PlyVal64 - 26-10-2005, 12:37 PM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: oldmoped - 26-10-2005, 13:03 PM
RE:   (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: kris - 26-10-2005, 13:29 PM
RE:   (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: oldmoped - 26-10-2005, 13:43 PM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: PlyVal64 - 26-10-2005, 15:13 PM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: krister - 26-10-2005, 12:40 PM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: valdo - 26-10-2005, 14:15 PM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: Jesper - 26-10-2005, 14:15 PM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: unicweb - 26-10-2005, 14:33 PM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: Aspelund - 26-10-2005, 16:41 PM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: dad - 26-10-2005, 22:06 PM
RE:  (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: Sillu - 26-10-2005, 22:46 PM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: mrali - 26-10-2005, 23:08 PM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: motamees - 26-10-2005, 23:10 PM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: mrali - 26-10-2005, 23:48 PM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: Sillu - 27-10-2005, 00:04 AM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: zazik - 27-10-2005, 00:38 AM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: janek555 - 27-10-2005, 00:48 AM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: Väravamehaanik - 27-10-2005, 08:57 AM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: Sillu - 27-10-2005, 09:07 AM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: nymmik - 27-10-2005, 10:03 AM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: krister - 27-10-2005, 11:11 AM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: kass - 27-10-2005, 12:53 PM
RE: (Vana)raua (haiglasest) kogumisest. - Autor: taruvaras - 27-10-2005, 18:29 PM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne