29-11-2005, 20:46 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 29-11-2005, 20:48 PM ja muutjaks oli valdo.)
Wäintz Kirjutas:mazidest on mul väga kahju kuidas neil seal seisukord on, olgu muld neil kerge
Kõike säärast mudru lihtsalt ei jõua ja ei ole ka mõtet päästa. Ikka igast mudelist üks ja soovitatatavalt vanemad ja haruldasedmad isendid. Pildidelt on näha, et kõik vedelevad MAZid on uuemat tüüpi radiaatorivõrega (tihe horisontaalribistus) isendid, mis ei ole haruldased.
Ei ole ainsamatki nn keskmise tüübi radiaatorivõrega isendit, kus võre koosnes kaheksast "august", neli ülemises ja neli alumises reas. Selliseidki kaheksaaugulise võrega MAZe veel liigub - ma nägin hiljuti üht sellist kraanat ja üht sellist sadulvedukit Tallinna vahel tänavapildis vuramas. (Äkki keegi lisab pildi? Kaasfoorumlane andres22 võibolla?)
Ja loomulikult ei vedele seal 500se MAZi varasemaid isendeid, kus radiaatorivõre koosnes püstpiludest (vt nt http://www.autogallery.org.ru/k/m/66maz511.jpg ). Selliseid ei ole ma enam väga ammu sõitmas näinud ja kas alleski on... (pilt säilinud isendist oleks teretulnud)
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, oleme avatud K,N,R,L,P 11-18