Poolitatud teema: Uunikute Talveralli, arvamused "uunik-kriteeriumist"

Eks see olegi üks lõputu vaidluse teema. Kuna üritusel on väike võistlusmoment ka juures, siis võiksid osalejad enam-vähem võrdsed olla. Või vähemalt võiks olla mingi ühine läbiv joon.

Mina ei virise ega näita näpuga kellegi peale. Hing ongi oluline, minule isiklikult aga tundub, et tõelised vanatehnika pärlid hoiavad sellise lähenemise korral ettevõtmisest kõrvale. Iseenesest on huvitav mõte, et alustame madalamate nõuetega ning aja jooksul karmistame osavõtjale esitatavad nõuded. Võib-olla ongi meie vanatehnikaharrastuse üldine olukod selline, et huvi kasvatamiseks on vajalik selliste meetmete rakendamine. Kasvulava on igal juhul vajalik - Piibur vist tõi käibesse selle termini Uunikute Talveralli kontekstis.

Tulles tagasi hinge juurde - Priit ei saa ju teada, millised on osalejate sõidukid. Kui korraldaja annab loa, siis on see absoluutne ja vaidlustamisele ei kuulu. Kui aga starti lubatud sõidukis ei ole seda lubatud hinge, siis on ka ürituse hing tühjem.

Korraldaja määrab ka selle, kui tõsine on üritus. Mina olen enda jaoks seadnud Uunikute Talveralli samale pulgale muude vanatehnikaüritustega. On ju korraldajaks kõlavaima nimetusega vanatehnikaklubi - Unic. Seejuures praktiliselt ainus Unicu korraldatav vanatehnikaüritus. Selle võib nimetada ka "mitte-ametlikus fun-ürituseks seltskonna, huvitavate autode ja talvise loodusega" - sellisel juhul aga küsiksin, miks on selle nimetus seotud uunikumidega. Kas ehk on uunikumil uus sisu - unikaalne sõiduk.

Mina ei ole ennast kunagi pidanud absoluutse tõe kuulutajaks. Käesolev arutelu aga aitab kindlasti kaasa vanatehnikaharrastajate eelistuste kaardistamiseks. Uue tasandina tahaksin mina tuua sisse vanatehnikaharrastajate seisukohtade kujunemise seonduvalt nende vanusega.

Mina olen täheldanud, et üldjuhul seavad vanemad inimesed vanatehnikale kõrgemaid nõudmisi kui nooremad. Siin foorumis on üldjuhul noored ja väga noored liikmed. Minagi pole vana, kuid oma harrastuse raames suhtlen eelkõige vanema generatsiooni harrastajatega. Seetõttu on ehk ka minu arusaamad veidi stagneerunud ning ma ei oska näha 80-ndatel valmistatud sõidukites nii suurt väärtust vanatehnikaharrastusele kui nooremad mehed.

Indrek@hoiab lihtsalt diskussiooni üleval
Vasta

Sõnumeid selles teemas

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 3 külali(st)ne