30-01-2006, 19:23 PM
Ma kogusin ka kunagi (kooli ajal) autopilte . Kleepisin 44kop.
kaustikutesse . Kahjuks pole ühtki alles . Neid oli vist mingi 8 kausta
ja isa Za Ruljom'id olid sõelapõhjaks lõigatus , sõbra isa AutoMotor'id
samuti . Vene mudeleid võid mulle pakkuda !
v
kaustikutesse . Kahjuks pole ühtki alles . Neid oli vist mingi 8 kausta
ja isa Za Ruljom'id olid sõelapõhjaks lõigatus , sõbra isa AutoMotor'id
samuti . Vene mudeleid võid mulle pakkuda !
v
koguja Kirjutas:Mina kogun autopilte (kõige üldisemas tähenduses). Täpsemalt huvitab mind, missuguseid automarke on kogu maailmas aja jooksul eksisteerinud ja millised nägid välja nende poolt toodetud autod. Huvi pakuvad nii sõidu-, kui ka veoautod, bussid ning võidusõiduautod. Kuna üks pilt ütleb rohkem kui sada sõna, siis piltidena ma need autod oma kollektsiooni paigutangi. Aga ega ei põlga ära ka tehnilisi andmeid (need pole küll primaarsed, tähtsam on masina täpne mark ja valmistamise aeg). Hetkel on kogu umbes 10 000 auto suurune ja kõige suurem vaenlane on pidev ajapuudus.
Autopiltide kogumise kõrvalt on tekkinud muidki hobisid, näiteks kogun autofirmade embleeme (logosid). Neid peaks vist juba tuhande ligi tulema. Loomulikult pole need originaalid (metallist, plastist), vaid korralike joonistuste või fotodena. Ka siin on ajapuudus kõige vihasem vaenlane, mis ei võimalda kollektsiooni kunagi esinduslikku konditsiooni viia.
Vene ajast on säilinud hulk automudeleid (umbes saja ringis), need on plaanis ühel päeval "välja kaevata", aga aeg pole veel küps.
Ja see on väga väike osa kõikidest nendest hobidest, mida kunagi olen harrastanud.