22-03-2006, 19:54 PM
valts Kirjutas:Küsiks teadjamatelt sellist asja, et kas see peabki nii olema, et 220 V keevitusega (Telwin Bimax, 160A) ei õnnestu kuidagi 4mm seinaga torusid isegi mitte ajutiselt kokku punktida.
Jesper Kirjutas:Ei pea nii olema.
Ehk siis ei pea nii olema, et 220V keevitusega ei õnnestu 4mm paksust rauda keevitada. Minu 220V Telwin PIONIER MIG161/1 keevitab seda täiesti rahuldavalt.
Samas ma olen seda juttu siin foorumis juba vähemalt kolm korda rääkinud ja hakkab kerge väsimus tekkima. Osade inimeste jaoks pole ükski mark peale BMW ka auto. 380V vs 220V keevituste erinevus tuleneb puhtalt sellest, et 380V keevitusi on saadaval palju võimsamaid ja kvaliteetsemaid ning 380V elektriliinid on enamasti arvestatud palju suurema koormuse jaoks, mitte mingist põhimõttelisest erinevusest eri võrgupingete vahel.
Odav ja kehv 380V seade võib ka traati loopida ja mitte keevitada ning korralik 220V seade võib (mõistlike nõudmiste piires) korralikku tööd teha. Mingi 45k maksva 380V Kemppi võrdlemine 5k maksva 220V Telwiniga ning sealt järelduste tegemine, et kõiges on süüdi viimase madalam toitepinge, on pehmelt öeldes ebaaus.