24-03-2006, 21:40 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 24-03-2006, 21:46 PM ja muutjaks oli valdo.)
fic Kirjutas:652 alla mõtled Sa ka riffelküljega isendeid eks ?
Palju neid veel üldse on ? Või õigemini, kui vähe neid on ?
Neile, kes ei tea milline on riffelküljega Paz 652
Varbola oma rihvelkülgedega enam ei ole - kas ta on 652 viimaseid väljalaskeid (mis olid silekülgedega) või on mingi kapremondi käigus plekid vahetatud. 652 eripära masslevinud 672st on akendes ja ustes - 652-l on aknad väiksemad, neid on kerepikkuse peale rohkem ning esimese lõõtsukse ning esiotsa vahel on kaks akent 672 ühe vastu. Teistsugune on ka nina koos radiaatorivõrega - viimane on nelja püstise ava kujul.
Neil põhjusil võib 652 ja 672 pidada ikkagi täiesti eri bussideks. Rääkimata veel sellest, et 652 oli GAZ-52 (tegelikult ZIMi) R6-mootoriga, 672 aga 53 V8 mootoriga.
Kui palju 652sid Eestis alles on? Mina tean kahte täiesti äralõhutud ja -rüüstatud kerejäänust - Vigalas ja Viisul. Põhja-Tartumaal olla üks enamvähemkomplektne vrakk, mina olen seda näinud vaid pildil. Paarist vrakist räägitakse Eesti peal veel, mina pole neid pildilgi näinud. Kõik. Ja siis loomulikult see Varbola isend, mille olemasolu kaasfoorumlane PETSS mulle mainis ja ma pilti tegin.
Ehk siis praktiliselt hävinud ja igavikku kadunud mudel, mille mõned üksikud eksemplarid võivad hetkel veel alles olla, ei enamat. Kui paar aastat veel "oodata", siis võivad viimse isendini emeksis olla

Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, oleme avatud K,N,R,L,P 11-18