Valitsuse autopark

maniwald Kirjutas:Teemast mööda küll,kuid mis autod siis veel valitsuse autoparki kuuluvad.Kui see oli 003, siis on veel ka 001 ja 002. Ja ka arvatavasti registreerimata.

Minuteada ei kuulu valitsuse autoparki midagi - kõik on kas liisitud või laenatud/renditud. Nt presidendi ametauto Audi on juriidilises mõttes hoopiski liisitud ja kannab numbrimärki 291 APL. Kui ta veab presidenti, siis on numbrimärgi asemel riigivapp.

Mis puudutab AAE seeriat (vähemalt selle 00X algust või ka 0XX algust), siis need kuuluvad minu meelest Julgestuspolitseile ja ei ole vast konkreetsetele masinatele kinnistatud. Nt lugupeetud President Meri sarga-auto Binz H4 (pikendatud kerega E-seeria Mersu) oli Saksamaalt laenatud ning kandis numbrimärki 003 AAE vast ainult käesoleva kurva sündmuse puhul. Üks politsevärvides saate-autodest kandis leinarongkäigul numbrimärki 001 AAE (mis vast ei ole ka selle auto "õige" number). Olen "pisikesi" AAE-seeria numbreid näinud ka presidendikorteežis tihti.

Tuleb meelde veel Tony Blairi visiit Tallinna, kus kõrget külalist vedas ka ka laenatud kuulikindel limusiin, millel ka minu mäletamise järgi olid Tallinnas kasutamisel ees AAE-seeria numbrid.

Muide - nõukogudeajal ei olnud ka ЭСТ-seeria registreeritud Autoinspektsioonis, vaid need olid samalaadsed "paralleelnumbrid".

Valdo

Eesti Jalgrattamuuseumi  looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9,  oleme septembris avatud L,P 11-18
Vasta

Sõnumeid selles teemas

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne