Valitsuse autopark

Mina võtaks asja pigem sedapidi, et riik, see oleme ju meie! MINA KA!

Politsei eskordi saatel võib transportida teedel ja tänavatel mida tahes, kasvõi allveelaeva. See ei tähenda, et sellele allveelaevale peab külge riputama numbri 003 AAE, sellel ei pea üldse mingit numbrit olema.
Seaduses on öeldud, millised on alarmsõidukite ja jälituseks kasutatavate sõidukite tunnused ja liiklemise kord, loetletud on ka erijuhud.
Registreerimismärkide vahetamine saab toimuda minu seniste seaduste otsingute alusel ainult registri toimingu alusel. Võib-olla ei ole mulle lihtsalt kätte sattunud mingid ametkondlikud käskkirjad, mis seda reguleerivad, kuid sellest hoolimata ei saa ka madalamad õigusaktid olla omavahel vastuolus.

Loomulikult kodanikuna ma ehk pöördun kuhu vaja (kui entusiasm ei rauge, sest tegelikult on see tõesti pseudoprobleem). Minu probleem seisneb ka selles, et meie tagasihoidlikus vanatehnikakollektsioonis on esimene Lennart Meri ametiauto ja sellest tulenevalt olen huvitatud ka viimase soetamisest. Ja seda sugugi mitte selleks, et sellega nalja teha, vaid pigem selleks, et tulevases tehnikamuuseumis oleks ka mingeid arvestatavaid kollektsioone ja temaatilisi stende. Kui keegi teine kodanik on huvitatud selle tehingu teostamisest nimetatud eesmärgil, siis seda rõõmsam ma olen, sest raha jääb alles.
Minu arusaamist mööda tuleks demokraatlikus riigis ajalugu dokumenteerida, mitte sellega hämada.
Selles mõttes on tervendav tunda Rootsi Kuningriigi suhtumist. Nimelt pöördusin ühe oma kasutuses oleva auto asjus kuhu vaja ja sain palju rohkem infot kui maamatsina küsida oskasin. Ehk teisisõnu peavad riigijuhid olema huvitatud sellest, et kodanikud hoiaksid ja austaksid lisaks kõigele muule ka meie valdkonda, ehk tehnikaajalugu. Mitte ei pea eeldama, et kodanikud on igavesed aferistid ja tahavad hiljem ainult oma valitud riigijuhtide autodega kummi suitsetada.

PS Ostan Pätsi Packardi, võib remonti vajada.

Tõnu Piibur
5116265
Vasta

Sõnumeid selles teemas

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne