05-05-2006, 11:44 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 05-05-2006, 11:48 AM ja muutjaks oli Raimond.)
Sillu Kirjutas:Teatavasti kehtivad ka meil autorikaitse seadused ja teistele isikutele kuuluvat selgelt ära tuntavast varast tehtud kujutisi ei tohi omaniku nõusolekuta avaldada. Kui pildistan võõrast autot, siis üldjuhul on tal number, mille järgi on ta selgelt identifitseeritav ja kui riputan selle foto siia üles, on ta ka avalikult avaldatud.Raimond Kirjutas:Uitmõttena pakun veel välja et pildi autor peaks pildil oleva tehnikaga kuidagi seotud olema, näiteks omanik, omaniku sõber või vähemalt tuttav.Ma ei saa aru, milleks sellised kitsendavad lisatingimused??? Masin on masin, olgu enda, tuttava või võõra inimese oma. Mul muidu pilte piisavalt, kuid valdaval osal juhtudest piirdub tutvus masina omanikuga pildistamise ajal vahetatud mõne lausega, vahel ei sedagi.
Usun et omanik on pigem uhke, et tema kätetöö on tunnustust leidmas, kuid luba küsimata rikume seadust sellegipoolest.
Olen selle teemaga varasemalt kokku puutunud ja seni on lihtsaim lahendus olnud selline, et annan allkirja, et autorlusest tekkida võivate küsimuste korral võtan kogu vastutuse enda kanda.