01-07-2006, 13:26 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 01-07-2006, 13:33 PM ja muutjaks oli martinmannik.)
mesamees Kirjutas:Väga ammu esitatud küsimust veidi elustades...martinmannik Kirjutas:Mis erinevus on T-130 ja T-170 traktoritel? Kas väliselt neil ka vahet teeb? Ja kui palju neil masinatel võimsust on?erinevus oli vist see et T-130 oli kitsaste lintidega ja T-170 oli laia lindiga noh nii umbes 1m laiused lindid.muide olen kuulnud,et need masinad kulutavad iseenda liigutamiseks u.40% oma jõust
Sillu öeldule lisaks olen vahepeal teada saanud, et T-130 ja 170 (ekslikult kirjutasin kuskil postituses 180) üks erinevus pidavat olema veotähiku kujus ja mingil määral ülekandeseadmestikus - ise pole neid traktoreid liiga tähelepanelikult uurinud, nii et kommenteerida ei oska. Nõnda rääkis mulle üks T-130 juht (sama masina pilte, tehtud Ülenurmel, linkisin siia mõni aeg tagasi). Mis puutub esivõresse, siis enamasti on see tõesti nii, et 130-l on ribid ja 170-l augud, aga selle konkreetse masina puhul see reegel ei kehtinud - ju siis on võret remondi käigus vahetatud.
Roomikute laiuse järgi ei saa margi üle otsustada, on olemas nii laia lindiga 130-d kui 170-d.
Aga uhke riistapuu on 130/170 tõesti , selline iseloomuga masin. Tahaks kunagi pukis ära käia...