Pobeda M-26 ehitus

Mina püüaksin nii palju kui võimalik jäljendada KGB M-26-t originaalis. Ehk siis jätaksin algsed sillad, algse roolisüsteemi jms. Ja teeksin Vene netifoorumites tohutuid uuringuid, et selgitada välja algne konstruktsioon.

Kui Sa pidurite efektiivsuse pärast kardad, võid ju installeerida ZIMi klotsid/trumlid. Rooli osas sama ja üheks variandiks on nt GAZ-51/52 veidi suuremad roolikarp ja rooliotsad... Seda, et Sa keerata ei jaksa, ära karda - muide roolivõimendit ei olnud ei ühelgi GAZ-51/52-l ning ka muie varastel LAZ-bussidel ja sõideti. Lihtsalt kohapeal ei tohi keerata ning manööverdada tuleb nõkshaaval edasi-tagasi.

Lõpuks tuleb Sul auto ju ka ARKis paberitekõlblikuks viia ning ma kardan, et moodsate sildade/rooliga masina korral on Sul seal üliraske tõstada, et tegu on GAZ-M-26 restaureerimisega (replikaga). Nagunii olen ma kindel, et ARK ei tea M-26st midagi ning Sa pead selle ametnikele alles hakkama selle mudeli olemasolu ja eripärasid tõestama Šugurovi raamatute/artiklite, Artjomi a.k.a. kaasfoorumlase tykhon'i veebilehe (gaz20.spb.ru) jm materjalide põhjal.

Nõukogude ajal oli KGB ju "riik riigis" ning ma olen kindel, et tavaline ГАИ (ARKi ja liikluspolitsei eellane N.Liidus) töötaja ei saanud M-26-sid isegi lähdalt vaadata, rääkimata nendega tutvumisest registreerimise vms jaoks. Kui nad nende registris olidki, siis vast tavaliste M-20-tena, mingi tehase, kolhoosi, puhkebaasi vms arvel (konspiratsioon!).

Valdo

Eesti Jalgrattamuuseumi  looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9,  oleme avatud K,N,R,L,P 11-18
Vasta

Sõnumeid selles teemas
Pobeda M-26 ehitus - Autor: AinP - 10-07-2006, 16:52 PM
RE: Pobeda M-26 ehitus - Autor: pkuldsaar - 10-07-2006, 21:29 PM
RE: Pobeda M-26 ehitus - Autor: valdo - 11-07-2006, 10:08 AM
RE: Pobeda M-26 ehitus - Autor: AinP - 11-07-2006, 11:18 AM
RE: Pobeda M-26 ehitus - Autor: Väravamehaanik - 11-07-2006, 13:11 PM
RE: Pobeda M-26 ehitus - Autor: AinP - 11-07-2006, 14:49 PM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne