Praegustest numbrimärkidest Eestis

Olen siin mõtelnud, et miks tekkis inimestel nn "euronumbrite" tulekul selline massiline soov neid endale saada?
Vaevalt oli see EU sümboolika. Või asjaolu, et ei pea EST-ovaali autole kleepima? vaevalt. Mis teie arvate?
On arvamus, et põhjuseks on see, et taaskord tekkis numbrile ka midagi muud kui lihtsalt kolm numbrit või kolm tähte? Mingi väljund.

Mõni näide teistest uutest EU riikidest. Ungari vahetas riigilipu välja 12 kuldse tähe vastu 2004 aastal. Olen sellest ajast näinud palju palju Ungari numbreid ja võin kinnitada, et sealmail ei lähe Eurosümboliga numbrid nii kuuma kaubana kui siin.
Slovakkia on ka huvitav näide. Alguses (2004) vahetati slovakkia vapp eurotähekeste vastu välja. Nüüd, 2006ndal toodi aga riigi vapp numbrile tagasi, kuigi teise asukohta.

See postitus ei ole euromeelsusest või vastasusest vaid sellest, et meie autonumbritel peaks ka olla linnade või maakondade vapid vastavalt registreerimise kohale. Samas saan aru, et ei saa selleks eriti midagi ära teha. Teeb see riigilõivu üle mõistuse kalliks? Paljud riigid võtavad taas kasutusele kodeerimise süsteemi auto registreerimiskoha järgi. Millal Eesti uuesti sinnamaale jõuab? Kui B ja C seeria otsa saavad, et siis jõutakse kunagisele Viljandi D-seeriale vastu ja läheb keeruliseks vanu numbreid üles leida ja maha kanda. Või järgneb C-le hoopis E? Tont seda teab.
Kas keegi teab, mis saab registreerimise kleepsust?

Kas selle eest saab trahvi kui panna lisakleeps oma autonumbrile? Olen näinud tänavatel liikumas igasuguste lisakleepsudega numbreid.

www.platepie.com - autonumbritest meil ja mujal
Vasta

Sõnumeid selles teemas

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 18 külali(st)ne