03-08-2006, 00:42 AM
Vististi olen siin sellest ka varem kirjutanud,et Tallinnas sõitis selline auto igapäevaselt ringi kuni 70-date lõpuni.Teenis see masin tollases "Termin.autobaasis"(Tervishoiuministeeriumi Autobaasis).Selles baasis oli üldiselt päris palju furgoone,aga see masin oli porte.OLi teine halli värvi ja võrreldes pika baasiga 52-ga ja 53 kolmega tundus,et veokast oli pikem.Vähemalt nii näis ja tundus siis.Masinal oli säilinud tervikuna kabiin,nina ja poritiivad.Tagasild oli originaal,originaalsed olid ka tagasillal olevad veljed. Esisild oli aga minu meelest GAZ-i oma.Vähemasti veljed olid samased 51 omadega.Küll ei tea,aga arvan ja usun,et autole oli paigaldatud ka GAZ-i R6 mootor ja käigukast.Vat 51 mootoril teatud tuuridel/käikudel selline eriline hääl.Kaks teadjat taati väitsid teadvat seda masinat ,mõlemad kunagi sellisega,(sellistega) sõitnud.Taadid väitsid,et algupäraselt oli masin nelikveoline.Ei ole Opel Bedford Blitzi asjatundja,aga ehk oligi selles sarjas ka pikema baasiga nelikveoline variant.Küll praegult küsiks ja uuriks neilt taatidelt,aga mõlemil juba aastaid suu liivaga lukkus.
Aga konkreetsest masinast.Viimati nägin seda autot seismas Retke-Tammsaare nurgal,Kiirabijaama hoovis.Aasta oli 1980.Veidi enne olümpiaregatti.Mitu korda nägin.Masinal polnud numbreid küljes,kuid tundus,et teda ei hakata ka lammutama.Minu mäletamist mööda oli masin justkui uue halli(krundi?) katte saanud.Äkki keegi teab enamat?
Tervitades,Flanagan
Aga konkreetsest masinast.Viimati nägin seda autot seismas Retke-Tammsaare nurgal,Kiirabijaama hoovis.Aasta oli 1980.Veidi enne olümpiaregatti.Mitu korda nägin.Masinal polnud numbreid küljes,kuid tundus,et teda ei hakata ka lammutama.Minu mäletamist mööda oli masin justkui uue halli(krundi?) katte saanud.Äkki keegi teab enamat?
Tervitades,Flanagan