16-08-2006, 17:51 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 16-08-2006, 17:54 PM ja muutjaks oli valdo.)
fic Kirjutas:Miks Lagedile ? Hiiumaa asjad jäägu Hiiumaale.
Hiiumaal olemas hea militaarmuuseum.
Hiiumaa asju ikkagi parem vaadata ju Hiiumaal.
Või põhjenda ära miks peaks viima selle Lagedile. Ma ei saa hetkel Su mõttekäigust absoluutselt aru
Niipalju kui ma tean, jäi toru metsa seetõttu, et Hiiumaa Muuseumil puudus sellise suure eseme transpordi- ja hoiustamisvõimalus. Ja see sai talle ju ka saatuslikuks, kuna toru jäeti järelevalveta.
Ma loodan, et ma eksin, kuid ma eeldan, et ega muuseumi võimalused nii kiiresti vast ei muutu. Seega - kuhu me selle toru Hiiumaal paneksime?
Hr Tõrsi Vabadusvõitluse Muuseumis on olemas nii vaba ruumi kui ka kontroll seal ladustatud asjade üle, mis tagab selle toru säilimise tulevaste põlvede jaoks. Ning lõpuks - toru on juba mandril ning kes maksab selle tagasi saarele vedamise?
Mul ei ole absoluutselt midagi selle vastu, et toru Hiiumaale tagasi viia, aga sel juhul tuleks talle KINDLASTI leida turvaline paik, kus ka huvilised saaksid temaga tutvuda. Toru, muide, on üle 8 meetri pikk ja kaalub 10 tonni, mis määrab ise juba kitsendused nii hoiutingimustele kui ka transpordile...
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, kuni 18. maini 2025 oleme avatud eelneval kokkuleppel