28-09-2006, 08:17 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 28-09-2006, 08:18 AM ja muutjaks oli eberhard.)
smolin Kirjutas:Mina kulgesin täpselt samasuguses mudelis nagu kolleeg Smolin. Talveperioodiks käisid lapsevankrile alumiiniumprofiilist mõlemast otsast ülespööratud saanijalased alla. Kinnitus oli vedruterasest klambritega rataste külge.smolin Kirjutas:Täpselt samasuguses rohelises kärus veeti mind, kui väike olin. Säilinud on nii fotod sellest kui ka käru ise, viimane küll üsna räämas ja vedeleb maal kusagil koli all. Minu kärul polnud küll sellist kaitserauda, nagu Palmses asuval eksemplaril. Olevat sel kärul ka selline lisafunktsioon, et rattad sai kere sisse lükata ja jalased alla kruvida. Kunagi olid need jalased ka kuuris alles, nägid nii uued välja, et ilmselt polnud neid käru alla pandudki. Väike polnud see käru sugugi, maal mängides (nii 7-8 aastaselt) sai selle käruga veetud nii üksteist kui ka telliskive, küttepuid, heinu jms.Kärust pildid tehtud.Ka kutsikad ja kassipojad said vahel sõitu. Olevat selliseid kärusid olnud ka helesinist värvi. Vast üritan ta kunagi koli alt välja koukida ja pilti teha.
pilt 1, pilt 2, pilt 3.
Käru ise asub nüüd Järva-Jaani varjupaigas.
Huvitun GAZ 12 ZIM-i varuosadest ning selle sõidukiga seotud kirjandusest, dokumentidest ja mälestustest.