Nõukogudeaegne põllutehnika, osa 2

Sull7 Kirjutas:Need rattad ja rehvid on jah juba tehasetoodang,traktor ostetud 95-ndal aastal Tartu kõrvalt,oli Est-farmer või midagi sellist selle firma nimi.Vahepeal olid all ka suured rattad millega oli talvel lund lükata parem. Praeguseks aktiivsest põllutööst loobunud aga aiamaal saab nats kätt harjutatud.

Est-farmer on jah huvitav koht kust sai osta Belarus mtz traktoreid. Huvitav ma ei kohanud neid seal selliste ratastega eriti, samas nad mul naabriteks üle 10 aasta. Eks enamik masinaid jäid enne 98a ka silmaalt välja - alles siis sai seal "luusitud"
Eh nüüdseks enam ei tegele nad mtz traktoritega juba hea 4-5 aastat. Keegi ei ostnud enam ja kaupa ka ei läinud. Nüüdseks on enamjaolt nad NEW-HOLLAND masinate peale välja läinud. Turgu on ja mehaanikud on ka kohapeal tasemel.

NB huvitav kuidas cccp ajal küll suuremad inimesed üle 190cm pikad ja 100kg ümber küll ära mahtusid väikse kabiiniga mtzˇi. Mul on see tõsine müstika. Talvel käib enamik kabiinidest tuuleiil iga praovahelt läbi- Õhtuks võib näpud tangidega rooli küljest eemaldada- Õnneks suure kabiiniga mtzil on väheke inimese peale ka mõeldud.

On suur vahe, kas elada aastas 1980 või nostalgitseda aastat 1980.
Vasta

Sõnumeid selles teemas

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne