20-11-2006, 12:02 PM
ian Kirjutas:Tere mehed.Kui üks mees ei saa lihtsa võtme valmistamisega hakkama,siis mis taastajast me saame rääkida.
Asi ei ole võtme valmistamises. Olen isegi nõus isegi selle ise tegema. Lihtsalt imestan, et selliseid asju ei liigu. Samas tehti 20 aastat tagasi veel imeasju.
Teiseks üritan ma nii vähe kasutada sõna taastamine kui võimalik. Sest viimase kahe aasta jooksul olen nii mõnelegi "juhumehele" pidanud halvasti ütlema, kuna ikka leitakse teise inimese töös vigu - samas on tehtud "taastamise" nime all ka suuremat jama. Seetõttu ei pooldagi ma taastamist vaid selle asemel sõna kohendamine -kuna siis ei pea vanade "tarkade" onklite kahetunniseid loenguid kuulama. Minu põhimõte on alati olnud, et tuleb hoida piisavalt originaalsust, tehniliselt heas korras, samas võib olla masin väga "kasutajasõbralik". Alati ei ole vaja näituseobjekti- mõnikord on ka vaja igapäeva liikurit.
Taastamises näen ma ise vaid tehasest väljaveerenud asja identset (või paremat toodangut). Mingit omaloomingut ei tohiks olla. See teema kubiseb MITTEORIGINAALSUSEST. Kas üheski tehases tehti teibituuningut? või tehti ise võtmeid?
Minu soov ei olnud siin kellegile nuga selga visata lihtsalt tahtsin saada soovitusi, kuidas midagi teha ja millega. Sain piisavalt praktilisi lahendusi, kuidas midagi teha - tänud kõigile.
Teema lukku/ kustutamisele
On suur vahe, kas elada aastas 1980 või nostalgitseda aastat 1980.